lördag 28 april 2012

Mår bra!!

Har varit mycket duktig vad gäller motionen. Jag har gått i princip varje dag, utom igår då jag i sådana fall blev tvungen till att gå själv på kvällen och det gillar jag inte då jag tycker det är otäckt att gå själv på en helgkväll :/ man vet aldrig vad som kan hända. Därför skippade jag det. Men annars har jag varit mycket duktig :) och jag äter bättre också. Älsklingen och jag har gjort smoothies och en GI yoghurtglass som var mycket god!! Mums!! Nu måste man bara också försöka komma sig till ett solarium för att bygga upp lite av den kommande solbrännan ;)
Snart åker vi!!!

fredag 27 april 2012

Soon baby


Nu är det inte länge kvar tills vi åker till Rhodos. Jag längtar som tusan!!
Blir att hämta ut mitt pass här i dagarna och även fixa det sista inför resan.

Motion och mat har gått bra under veckan. Motionen har väl ändå varit bäst då mina måltider har varit rätt ensidiga. Jag och laga mat, vi går inte riktigt ihop. Man saknar riset, potatisen och pastan väldigt mycket. Men det ska väl lägga sig snart. Hoppas jag. Igår åt jag två rutor 70% ig choklad med mint. Mmmm, gud så gott det var! Något som jag verkligen saknar är just chokladen.

På onsdag blir jag 26 år... gammal börjar man bli :/
Så känns det i varje fall.

Hade inte så mycket mer än så att skriva...

Ha det bra!

onsdag 25 april 2012

Blä och blööö

Känslorna går i vågor... Upp och ned hela tiden. Idag har det varit en sådan där dag då jag tänt till för minsta lilla och blivit sur och irriterad, sedan övergår det till att jag bara börjar gråta. Jag är full av hormoner nu...
PMS?
Gah!!!
Nä, detta var ingen bra dag.

tisdag 24 april 2012

Snabb uppdatering

Söndagen blev mysig då Jonathan var här. Vi spelade bingo lotto och hade allmänt mysigt. Hade tidigare varit på Coop med svägerskan för att handla lite att äta, samt godis till Jonathan och en blekning och hårfärg till mig.
Jag vill lova att godiset såg smarrigt ut, men jag kunde hålla fingrarna i styr. Duktiga jag ;)
Blekte håret innan Jonathan hann komma och när han hade lagt sig för kvällen tog jag och satte i färgen. Helt ärligt så blev jag inte nöjd. Trodde det skulle bli åtminstone lite mörkare än vad det blev. Nåja, jag får väl fixa till det sen.
Nu är det ju bara så att jag fått lite stryk av blekningen. Fick små "sår" i nacken och mitt på huvudet. Inget som syns om man inte är in i hårbotten och kikar. Men jag känner rugorna och det är svårt att låta bli att klösa. Men jag försöker och jag gör det bra. Kanske får vänta med färgen ett tag tills rugorna försvunnit.

Idag/måndag har jag städat, tränat lite och även varit på promenad med Ann. Jag är dålig på att uppdatera er om träningen, GI metoden och det men jag sköter mig :) bättre än förväntat i alla fall. Då tänker jag på GI. Det är inte lätt att skippa pasta, potatis, ris och allt vad det är. Men det funkar. Jag är inte helt strikt. Köpte några nudlar som innehöll ytterst lite kolhydrater så tillät jag mig. Försöker gå varje dag och därefter tar jag mig alltid ett träningspass på 20 min. Bra bra!

Nu är det sängen som kallar, jag är sjukt trött!

söndag 22 april 2012

Shopping

Var till Luleå igår med svägerskan och shoppade loss lite. Fick en tidig födelsedagspresent av svärmor, pengar till att kunna köpa mig något att ha under semestern på Rhodos. Tror ni jag blev lycklig??!! :)
Japp!
Hittade hur mycket som helst! Men som alltid så snålar jag så mycket jag alls kan. Hittade tunika, linnen, kjol och bikinitrosa. Jag är helt klart nöjd med mina köp. Oerhört tacksam är jag också för de pengar jag fick.
Det var en riktigt bra dag med andra ord.
Blev ingen promenad igår då vi kom hem så sent och Anna gärna ville se en film. Men jag får räkna shoppingturen som en motion. :) nytta med nöje.
Idag ska jag ta mig samma runda som sist och som blev 6,2 km. Det är en lagom runda enligt mig. Det finns några få saker jag måste fixa innan semestern nu. Inga märkvärdiga saker alls men det är att hitta ett par kortbyxor och att även fixa håret. Funderar på att ljusa upp det en aning. Blir väl att avfärga det och lägga in en ljusare brun färg. Just nu går mitt hår i nyansen rödbrunt. Kan bara tänka mig hur det skulle se ut efter att ha blekts i solen... Usch vilken syn. Nä, fixa det måste jag!

Ikväll kommer Jonathan hit och vi ska spela Bingo lotto. Det har jag lovat honom. Det ska bli kul med lite egentid med sonen :)

Nä nu ska jag klä mig för en promenad. Ha en bra dag/kväll!

måndag 16 april 2012

GI dag 1

Jag kunde ha börjat dagen bättre än jag gjorde i alla fall. Det är inte lätt att planera in fem måltider/dag när man inte är van vid att fler än 2-3 stycken/dag. Jag har aldrig varit en frukost människa, bara den delen är svår att få in. Sen att man även ska få med mellanmål och kvällsfika... Det är inte det lättaste. Men GI mål har det ändå blivit. Imorgon får jag göra ett nytt försök med de övriga måltiderna.
Fick mig en promenad ikväll igen då svärmor kunde se efter barnen. Jag och Patrik gick en promenad på ca 5,5 km. Svävar fortfarande fram på mina EasyTone :)
Att ta hand om min hud går också bra. Min nya lotion är mycket bättre än den gamla! Tummar upp. :)

Nu ikväll efter att ha sett Big Brother, ja då mår jag dåligt. Känner mig en aning illamående. :/ inte kul det. Hoppas att det ger med sig snart.

Glömde nästan bort att berätta... Har fixat mitt pass idag! Yey! Drömde inatt att vi skulle åka till Rhodos idag och att jag då inte fixat passet. Jobbigt läge. Nu är det lite mer än 3 veckor tills vi åker. Jag längtar som bara den!! Min första utlandsresa!! Tycker ärligt talat att jag förtjänat mig av den. Det är bara lite som fattas nu... Skulle behöva några linnen, en kjol, kortbyxa, bikini och kanske ett par bekväma sandaler. Jag vet inte vad man kan behöva med sig.. Men det jag nämnda är något som jag har ont om tyvärr. Jag vet inte hur jag kan lösa detta men det ordnar väl sig på ett eller annat sätt. Hoppas jag....

Nu ska jag mysa ner i sängen och hoppas på att illamåendet går över...

söndag 15 april 2012

Wihooo!!

Idag har jag gjort mina första runda med mina EasyTone. :) jag och Ann gick ca 5,5 km och det kändes som om vi gick en kortare sträcka än så. Jag älskar mina nya skor och jag ska försöka gå i dom varje dag. Även om det kan bli kortare promenader så är det bättre än inget :)
Har fått mig en ny lotion av Patrik också idag som jag ska använda flitigt varje dag. Jag har läst mycket om att man ska massera, knåda och "banka" på lår och rumpa för att få spänst i huden. Så det är vad jag kommer göra :))
Eftersom Thomas och Ann nu har påbörjat GI-metoden och vi har sett resultat så har vi beslutat oss för att föröka trenden :) nu blir det att googla efter bra recept och leva nyttigt :) fin fint detta! Funderar på om jag ska baka lite nyttigt GI bröd under veckan som Patrik är och jobbar... Det kan man alltid sysselsätta sig med.

Förresten... Jag har nästan glömt att svara på en kommentar som jag fått på ett tidigare inlägg. Här kommer svaret:

Jag är medveten om att rökning och motion inte går hand i hand. Mitt mål är att sluta röka så snart jag alls bara finner den inre viljan till det. Det är lättare sagt än gjort att bara bryta. Om man frågar mig. Jag hittar inget som är positivt med rökningen. Det finns INGET med rökning som är bra. Jag var oerhört dum som ens började och att man bara fortsatte. För att vara rökare har jag ändå hyfsat bra kondition. Jag har inte alls så mycket flås som de flesta andra rökare har. Kan bero på att jag håller igång så mycket som jag gör? Jag vet inte.
Jag är absolut inte arg eller irriterad över en sådan kommentar på bloggen. Tvärtom. Jag vet att man bara vill en väl och jag ska ta tag i den delen. Men viljan till att sluta måste komma av sig självt. Men tro mig, jag vill sluta röka, så det handlar inte om att jag inte vill. Men viljan är inte tillräckligt stor ännu. Snart så... :)

Tack och hej!

lördag 14 april 2012

Reebok EasyTone


Idag har jag fått ett par EasyTone av älsklingen :) tror ni jag är glad eller vad? :)
Jag kommer förmodligen njuta av varje steg jag tar nu på mina promenader.
Hittade en hel del vinterkläder till barnen på Intersports rea. Men såklart har man då aldrig pengar när rean väl äger rum. Typiskt! Det känns alltid bättre att kunna köpa när de rear ut för säsongen. Sjukt bra kvalité för den summan är ju bäst!
Nu ska jag vara social hos svärmor och sedan ska vi åka till Thomas och Ann för att äta middag :)

Imorgon blir det att fira vår 1-års dag tillsammans jag och Patrik :)
Det är på tiden! :)

fredag 13 april 2012

Kanske det??

Jag vet inte hur jag ska lyckats med min träning...
Allt såg ju så ljust ut.
Nu känner jag mig inte alls fit. Inte för fem öre!!
Tänk om man skulle börja gå i uppförsbackar?? Paglas barnbacke låter rimligt. Gå upp och ner några vändor, promenad och lite mage hemma? Det hade nog gjort susen!
Har börjat promenera lite med Ann nu. Första rundan var igår/torsdag. Även om vi inte gick så långt så var det ändå något :)
Får kanske skaffa mig ett par easy tone jag med :)
Fast stjärt och mage... Det vill jag ha!!
Ska nog ta och skriva ut ett schema där jag bokför min träning. Låter som något det. Dessutom kanske man skulle prata ihop med karln om att göra ett matschema. Jag tror att man kan spara in lite pengar på det och även hålla alla måltider då.
Oj vad sund jag kan framstå ibland :)

God natt alla!

onsdag 11 april 2012

Dåliga väder och kläder

Har sovit oerhört oroligt inatt. Drömt konstiga drömmar och allmänt bara sovit dåligt. Vaknade var och varannan timme från kl 04.23 fram till dess att jag klev upp, dvs. kl 07.34. Jag var banne mig fast besluten att gå på en promenad. Tog mig upp sakta men säkert, tog mig en rök, gick på toa, drack vatten och sedan tog på mig löparskorna, hörlurar och telefonen. När jag kom ut på gatan blåste det kallt. Brr...!! Visst, jag hade kunnat gå, ( det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder ) men nej. Då hade jag helt enkelt dåliga kläder! Jag får gå ut senare istället och göra det ordentligt.
Kan höra med Ann om hon har lust med att gå en sväng på stan även om Luleå lät roligare. Måste fördriva lite tid känner jag.

Nu ska jag snart inta frukost men först lite kaffe.

Ha en bra dag!

tisdag 10 april 2012

Dagen

Årsdagen var kanske inte riktigt så som jag hade hoppats på... För att "på riktigt" fira den måste man ju vara två och när mannen är borta blir det svårt :(

Ann ringde mig idag och frågade om jag ville haka på till storheden. Why not?! På denna resan fick jag 3 registreringsnummer! 111, 112 och 113. Nu är jag nästan ikapp svärmor ;)
Handlade inget mer speciellt än flingor, korv, mjölk, bananer och en chokladbit. Hemma i stan blev det dock en påse godis med mina älskade linser och ett paket cigaretter. Nu känner jag mig spyfärdig och inte det minsta "beach 2012" säker!!
Mina planer nu är att ladda bryggaren till imorgon, sova, kliva upp, gå på toa, dricka vatten och sedan en promenad. Jag hoppas för min egen skull att jag också gör det! Nu är jag less!!! Och jag är fortfarande förbannad över att jag drack den där kvällen då hela mitt träningsschema gick åt helvete. Jag är besviken på mig själv.
Jag hoppas kunna vända steken nu åt rätt håll.

Nu blir det natti natt!

1 år!

Idag firar jag och Patrik 1 år tillsammans. Dessvärre är han inte hemma på vår årsdag utan är och jobbar till på Torsdag. Vi får styra upp något då istället.
Jag hoppas på fler härliga år med honom. :)

Igår var jag och Patrik ute i Heden större delen av dagen. Vi hjälpte svärmor att sätta ihop hennes nya badrumsmöbel :) jag och att montera Ikea möbler, vi går som ihop ;)
Eftersom vi tillbringade hela eftermiddagen där passade vi på att beställa mat från nya thai restaurangen, Thai och Grill. Mitt betyg är Väl Godkänd. Det var god mat.

Vad gör man idag/ikväll då när mannen är borta? Ja, jag vet inte. Kanske blir promenad med Ann senare. Big Brother kl 22.00.

Men nu ska jag ta hand om tvätten!

söndag 8 april 2012

Påskhelgen

Tänkte uppdatera lite om vad vi gjort i helgen...

På fredagen var vi ut till Heden och firade svärmor i efterskott. Vi blev bjudna på fika och vi satt och surrade. Dock hade vi ingen present med oss då alla butiker hade stängt då för påsken. Men vi ska ta och fixa det till henne när påsken är över. :) här ska man inte vara utan present inte!

Lördagen var vi ett tag till min mamma. Där fikade vi och surrade. Man kan aldrig få nog av att vara social. :) därefter åkte vi hem och åt för att sedan åka till Thomas och Ann. Där filade vi ännu mer, åt godis, spelade spel och surrade en massa. Vi blev där till cirka 01.00.

Idag/söndag då var vi bjudna på middag hos svärmor. Det blev fläskfilé, pommes, sallad och GOD sås! Nu sitter jag i soffan hos henne, ser på Arga snickaren och inväntar kaffe och fika. :)
Man får passa på i helgen för sen är det nog! Vi åker till Rhodos om knappt en månad och jag måste komma igång med mina sunda vanor igen. Det har varit för mycket av det goda.
Men jag är ju ännu fortfarande rädd för att mitt knä ska bli värre. Det är det ENDA som gjort att jag har varit försiktig med träningen och mina långa promenader. Men jag ska inte låta mitt knä få styra över min motion.
Imorgon så kör vi igen!!

fredag 6 april 2012

Till dig!

Får man bara lite tid så kommer en hel del tankar och funderingar. Det behöver inte vara något negativt. Visst dyker det upp mindre trevliga tankar också men de positiva övervinner. Sitter och tittar på Patrik nu emellanåt, ler och tänker på hur glad jag är. Jag är så otroligt glad över att han orkar stå kvar vid min sida trots att jag mått så dåligt som jag tidigare gjorde. Jag kan inte förstå hur han har orkat. Men jag är så innerligt tacksam över att han gjorde så som han gjorde. Jag är lyckligt lottad som får ha honom.
Patrik... Jag älskar dig! Ord kan inte förklara alla de känslor jag får när jag tänker på dig, när jag ser på dig.
Det är som du sa: " om jag skulle få en krona för varje gång som jag tänkte på dig, då skulle jag endast ha en krona för jag har aldrig slutat tänka på dig".
Det rörde mig ända in i själen! De orden är de jag tänker på varje dag!

Påsk!

Förstår inte riktigt det här med att fira påsken. Jag har då aldrig firat den utan har sett det som vanliga dagar. Och påsklov när man gick skola. Förknippar väl påsken också med fint väder :) det har vi gott om idag dessutom. Pimpelfiske hade inte varit fel en dag som denna. Mys mys!!
Men inget sådant idag.

Nu är det bara för mig att fixa håret för att sen åka till svärmor och fira hennes födelsedag i efterskott.

Hoppas ni alla får en bra dag!

torsdag 5 april 2012

Pustar ut

Så där ja... Då har man snart städat hela lägenheten! Känns skönt att bara kunna ta det lugnt ikväll när Patrik kommer hem :)
Tänkte spela lite bowling med yuna snart för att fördriva lite tid. Alltid kul!

Ha en fortsatt bra dag!

Härligt

Ännu en natt med samma sorts dröm. Det märks att man är lite insnöad i sina egna tankar :/
Annars verkar det vara en toppen dag. Det känns så. Solen skiner och det är härligt att sitta ute. Det är inte fy skam att gubben kommer hem ikväll heller ;)
Nä, idag mår jag riktigt bra!

onsdag 4 april 2012

Familjeliv

Då har man skapat sig ett användarkonto på familjeliv.se
Kul kul :)
Har redan börjat skriva på olika trådar i forumet så man hoppas ju kunna få mer erfarenheter, skapa nya kontakter mm :)

Hormoner!!!

Vet inte vad det kan vara för fel på mig... Hormonerna verkar spöka en hel del och jag vet inte om det har med p-sprutan eller vad det kan vara. Läste att den kan ha effekt även långt efter att man slutat ta den...? Jag kan gå från glad till ledsen, till sur och sedan irriterad. Allt kan vända på någon sekund. Jobbigt värre!
Nåja... Det är bara för mig att bita ihop och låtsas se glad ut.

Drömmar

De senaste nätterna har jag drömt om samma sak. Varje morgon när jag vaknar är det samma sak... man tror att det ska vara sant. Men icke det. Besviken blir jag då och jag sjunker ihop en aning. Men det är bara att ta nya tag och hoppas på bra resultat :)

tisdag 3 april 2012

Jobbigt

Så, då har Patrik åkt iväg på utbildning och blir borta till torsdag. Det suger verkligen att han ska behöva åka. Redan när man vet att han ska åka iväg så sörjer man. Jobbigt! Men det ingår i hans arbete och man får helt enkelt gilla läget. Jag får försöka trösta mig med att det inte är en hel vecka och att han snart kommer sig hem igen. Men det är inte alltid så lätt det heller. Det är verkligen jobbigt att sakna en människa så mycket! Som tur är så har jag barnen hos mig och jag får gosa på lite på tu man hand med dom :)
Dock så känns det som om jag har sjukt mycket att göra i hemmet och att skicka runt mitt CV till olika tänkbara arbetsgivare. Jag får försöka fixa alltsammans ändå.

Nu ska jag ta tag i första bestyren :)
Ha en bra dag!

måndag 2 april 2012

Kinect









För de som inte har råd eller inte vill gå och träna på gym, har Kinect fin fina spel som du enkelt kan använda dig av och träna hemma. Visst, man kanske saknar den där känslan av att få pepp av någon träningsledare eller att få gå till gymmet med kompisarna. Och jag kan väl också säga att jag saknar riktigt bra träningsmusik. Tycker det är jätte svårt att välja bra låtar att träna till. Men i övrigt är detta ett mycket bra alternativ. Jag har klarat mig bra på det spel som jag har haft, Your Shape Fitness Evolved som jag även visar lite längre upp i inlägget. Patrik köpte även UFC Trainer för någon dag sedan men det har jag ännu inte testat. Oroar mig lite för mitt knä som bara tycks bli värre och värre. Tror nästan att det kan vara något med menisken. Men jag är ingen läkare så jag är absolut inte säker på min sak. Men något galet är det då i alla fall.
Jag måste försöka börja komma igång igen nu. Känner mig lat när jag inte tränat eller promenerat något på länge. Även om det bara är promenad så är ju det bra nog :)

Nu ska jag ta och avsluta för denna gång.

Ha en bra dag!