lördag 7 juli 2012

Till minne av

Jag vill inte påstå att jag kände Herbert och precis som han var. Det är så himla synd att jag aldrig fick känna honom så som många andra. Men det jag vet med all säkerhet är att han var en glad, positiv, kärleksfull man. Trots sin sjukdom kämpade han och visade sällan sitt lidande. Han njöt så länge han kunde av livet tillsammans med sina nära och kära. Jag är så mäktigt imponerad av hans styrka som han hade, för många har inte den. De flesta ger upp och ser dystert på vardagen. Men inte Herbert! Visst gjorde sjukdomen honom begränsad till mycket men han ville gärna vara med på det som var möjligt.
Ibland kan jag reflektera vissa ord, meningar eller dylikt, med något som Herbert kunde ha sagt. Och det känns bra att även jag hann få något att tänka på emellanåt.
Nu har det gått 1 år sedan hans bortgång. 1 år av saknad. Vi vet att det första året alltid innebär så mycket förändring vid födelsedagar, julaftnar, nyår, ja, alla de högtider man firat ihop. Saknaden blir så påtaglig och tung. Man kommer alltid sakna och älska människan men det blir lite lättare allteftersom tiden går. För stora sår kan aldrig läka, det blir likt en ärrbildning och man påminns om hur det ärret kom till.
Många tankar idag och jag ska finnas där för familjen.

Hittade några dikter som jag vill dela med mig av och som jag tycker är fina:

Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar.


Nu slut är smärtan
Du funnit frid
Men lämnat hjärtan
Som saknat Dig


Det kom en dag en stilla vind
och smekte ömt Din trötta kind
Liksom ett ljus som blåses ut
Din levnadsdag har nått sitt slut.

måndag 2 juli 2012

Hur tänker folk?


Jag läste på en sida om människor som tar bort, säger upp bekantskaper med de som inte håller på "rätt parti". Det fick mig att tappa hakan helt! Ska vi inte längre få tycka och rösta som vi vill utan att det ska bli en massa skit?
Om jag då röstar på ett parti som inte anses "vara bra nog", ja då är jag inte längre en del av en människas liv? Bara för att jag har en helt annan åsikt eller tänkande så ska jag straffas för det? Klart man får tycka, tänka och rösta som man vill. Du är väl ändå densamma som du alltid varit även om du röstat på något annat parti. Dock så handlar detta förstås om SD ( Sverige Demokraterna ) såklart. Vad annars? Men ändå. Inte fan är man väl rasist bara för att man skulle rösta på dom? Har jag så fel i det?
Nu är jag ju en av de människor som håller min politiska åsikt för mig själv eftersom jag anser att människor inte har med det att göra. Jag läser på om partierna och jag bildar min egna uppfattning. Visst, frågar någon så kan jag väl självklart svara på frågan, så farligt är det inte. :)

Ultima Thule - Uti vår hage

Take me there!

 Aruba

 Bahamas

 Egypten

 Maldiverna

Vietnam

söndag 1 juli 2012

Brrrrrrrr

Det är visserligen inga tidiga morgnar som man drar sig mot jobbet men likafullt är man galet trött på morgonen. Jag undrar hur det kommer sig? Men imorse var det som om man vaknade upp en vintermorgon. Det var riktigt kallt. Släpade täcket med mig in till köket för att ta mig kaffe. När ska nu den riktiga sommarvärmen komma???

Blir att jobba från 10-16 idag igen, därefter är man ledig till onsdag. Om det inte hinner börja regna hade jag planer på att ta mig en promenad ut till svärmor. Om jag orkar. Som det känns nu så skulle jag bara vilja få sova.

Nåväl... Inta någon sorts frukost på detta och sedan göra sig klar för dagen.

Första dagen

Idag har man varit och jobbat första dagen på nya jobbet, imorgon är det ännu en dag innan jag blir ledig till onsdag igen. Fick lite ångest idag/ikväll. Vill inte gå närmare in på det men jobbigt var det i alla fall. Har mycket tankar som snurrar runt. Inte bra... Jag får ta och rensa ur dom när Patrik kommer hem. Då brukar det kännas bättre efteråt. Nu ska jag nanna kudden.

Ha det bra!