fredag 29 juni 2012

Här igen


Jag har inte varit så aktiv på ett tag men det kan bero på att jag ordnat mig ett jobb, tagit vara på tiden man haft när barnen har varit här osv. Träningen och dieten går också bra. Har varit och joggat i onsdags och även idag. Skönt som tusan!

Idag fick jag ett ytterst trevligt mail dessutom!
Jag har vunnit 2:a pris i en tävling och jag kommer få hem 4 biljetter till Legoland. Tror ni barnen kommer bli glada??!! De älskar ju Lego! Jag är överlycklig att jag vunnit något och att det även är något som jag kan överraska barnen med. Jag vill och försöker så mycket hela tiden och nu äntligen fick jag något, helt gratis, att ge dom. Underbart!


torsdag 21 juni 2012

Nu går det bra!

Nu var det ett tag sedan sist. Men jag har haft lite att göra den sista tiden, allt från träning, aktiviteter med barnen och att ordna så jag får mig något jobb.

Först vill jag nämna att jag ännu inte vägt mig, trots att det gått lite drygt 2,5 vecka. Jag vet inte varför jag inte väger mig. Oftast kommer jag ihåg att jag ska väga mig men något i mig vill ännu inte. Hmm. Kanske lite ångest från helgen? Drack några öl i fredags, åt 1/4 dels pizza på lördagen, grillat senare på kvällen samt ännu lite mer alkohol. Klart att kroppen tar åt sig. Inte så mycket kan jag väl tro men jag är väl ändå lite skraj för det antar jag. Men jag har fortsatt i att gå mina promenader och leva livet lite lättare. Jag mår bra av det samtidigt som det kan bli en aning påfrestande då man så gärna skulle vilja äta en saftig burgare, en smarrigt god pastarätt eller liknande. Men jag försöker stå på mig och jag lyckas ändå rätt bra :)

Var på arbetsintervju igår/tisdag och jag hoppas att det snart ska leda till jobb. Kastade iväg en ytterligare ansökan idag/onsdag och senare fick jag veta att jag ska på en intervju imorgon kl 13. Just nu lever jag gott och jag hoppas på att detta jobb ska bli mitt! Får jag detta jobb blir jag (förmodligen) tillsvidareanställd och jag behöver inte springa runt på en hel massa ströjobb. Att få fast jobb är helt klart något jag strävar efter! Gud så skönt det hade varit att äntligen få sig en riktig inkomst, kunna spara, kunna unna mig själv, barnen och Patrik något. Det hade varit guld värt!! Men vem tycker inte det egentligen? Klart att alla vill ha sig ett jobb, något att kunna göra varje dag, en lön att se framemot varje månad. Ja, vem vill inte det?
Det kan hända att någon annan får jobbet jag sökte men jag hoppas innerligt att den personen är jag. Men vilken tur jag då måste ha. Även om jag sökt på många jobb så ligger jag väl kanske inte ens i närheten till så många andra. Men jag hoppas hoppas hoppas!!

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen :)

Sov gott!

fredag 15 juni 2012

Till er

En bekant till mig hade läst min blogg för någon dag sedan och blev orolig över att jag inte åt något. Kan förstå att hon trodde att jag inte lever på något alls då jag i ett inlägg endast nämnde kaffe. Det var inte min mening att gör henne eller någon annan orolig och jag vill bara meddela att jag givetvis får i mig dagliga mängder av sådant som kroppen behöver. Jag går på diet nu och använder mig utav en metod som har funkat bra för mig tidigare. Jag trivs med den dieten och jag mår ju inte dåligt av det. Inte heller min kropp.
Jag ville bara ta tillfället i akt och förklara så det inte är någon fler där ute som går omkring och är orolig :)

onsdag 13 juni 2012

Det går bra

Det blev ingen vägning igår och heller inte idag :/ jag glömmer av mig när jag är nyvaken och yr i mössan. Promenad blev det imorse i alla fall. Skööönt! Längtar tills Patrik kan börja promenera med mig igen. Blir lätt ensamt att gå själv. Läkaren som "opererade" hans ögon i Lördags sa att han skulle hålla sig från träning och ansträngning under en veckas tid. Men efter Lördag, då kan han :) he he.

måndag 11 juni 2012

Vecka 1

Det har gått förvånansvärt bra med min diet som jag nu kör. I fredags, när det var skolavslutning, tyckte David att vi kunde åka och äta lunch ute med barnen. Sagt och gjort, det blev Max. Barnen, Patrik och David åt med god aptit och jag satt med en kaffe. Det gick bra och jag kände inte samma sug som jag förmodligen skulle känt om det var allra första dagen på min diet. På lördagen, när Patrik skulle operera ögonen, åt han och svägerskan på Big Boy i Luleå. Ännu en gång satt jag med en kaffe. Gick lika bra det. Däremot har det inte blivit morgonpromenader varje morgon, detta pga vädret. Det har regnat och regnat. Men 3 av 6 morgnar har det blivit av. Nu ska de dessutom bli bättre enligt SMHI och jag hoppas verkligen det!
Imorgon är det vägning igen efter 1 veckas diet. Vecka 2 kommer förmodligen se bättre ut :) det hoppas jag i varje fall. Nu ska jag fortsätta med dagens måsten.

onsdag 6 juni 2012

Regn och rusk

Suckar djupt.
När jag vaknade imorse insåg jag att det regnade ute vilket gjorde att jag inte kom mig ut på någon morgonpromenad. Visst hade jag kunnat ta ett paraply i min hand och trotsa vädergudarna men jag vill kunna gå med mina armar fritt. Jag får försöka tänka att det var 1 ynka morgon och att det säkert kommer fler sådana. Sånt får man helt enkelt ta. Men det hindrar inte mig från att gå senare under dagen :)

tisdag 5 juni 2012

Pust!

Känns som om jag hela dagen haft bollar i luften. Det är visserligen bara bra för då hinner man inte riktigt känna efter hur tungt det kan bli. Men istället kommer det ifatt en när man lutar sig tillbaka.
Har hunnit med att promenera 1 timme imorse, träna hemma, sola 18 minuter på Sun Tan, städa en hel del ( vilket inkluderar dammtorkning och svåråtkomliga ställen ) samt tvätta. Det roliga i det hela är att jag själv inte hunnit med att vaska mig :/ känner mig smutsig! Men strax kan jag i lugn och ro duscha av mig. Funderar starkt på om jag kanske skulle ta på mig en ansiktsmask och lägga gurka på ögonlocken, bara för att :) men jag vet ännu inte om jag orkar med sådant pyssel ikväll. Jag är slut som artist och imorgon är det upp och ut igen på en timmes promenad :)

Nu kör vi... På riktigt!

Vaknade 06.58 och masade mig upp utan att ens tänka tanken att ligga och dra mig. Nu ska jag köra och nu är det allvar!
Vägde in mig och gjorde mig redo för en morgonpromenad.
5,8 km senare kommer jag hem, gör några övningar i ca 15 min, får i mig frukost och sedan en kopp kaffe. Jag är verkligen peppad nu och jag ska pressa mig själv nu hårt i 1 månads tid. Det känns riktigt skönt och jag är grymt motiverad. Jag vet att jag kan om jag bara vill. Jag har gjort det förr och jag kan göra det igen!

måndag 4 juni 2012

Några ord

Det sägs att det regnade
den dagen du föddes,men
det är fel. Det var Guds
tårar som rann när han blev
av med himlens
vackraste ängel....


You'll always be a part of me
You'll always be my friend
You'll always be the only one
I love you until the end


Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske



söndag 3 juni 2012

Helgen

Helgen har varit riktigt bra även om mitt sundare liv inte börjar förrän imorgon.

I fredags tog svärmor med mig till Luleå. Riktigt trevligt var det! Kändes skönt att få lite egentid med henne. Bara hon och jag.
Vi gick runt och kikade i affärer och tog en fika. Fick två linnen av henne som jag redan innan hade tänkt köpa. Men hon ville ge mig dom :) jätte gulligt av henne! Hittade två t-shirts till Patrik också som hon köpte och även ett par skor till Yuna. Tror ni Yuna kommer bli något glad?! Japp! Det tror jag. :)
Riktigt bra dag var det!
Senare på kvällen kom Sandra förbi, vi surrade och tittade på tv. Hon sov även över här. Kändes skönt att inte behöva vara själv.
Igår/lördag, var jag ut till Heden för att städa ur och tvätta Patriks bil. Efter mycket regn och rusk fick vi bilen ren. Skönt! Svägerskan lyckades övertala mig att följa med ut till Åkerholmen, surra, dricka lite alkohol, basta och spela spel. Det var riktigt trevligt! Hade varit ännu bättre om min älskling var med mig också. Kanske någon annan gång :) Viveka kom och hämtade mig på natten, runt 02 tiden och skjutsade hem mig. Skönt att få vakna upp i sin egen säng :)
Har varit seg idag men delvis pga en envis förkylning. Hoppas den ger sig snart. Nya tag imorgon!

fredag 1 juni 2012

Wtf???!!!!

Vad är nu detta? Regn regn regn och åter regn! Inte nog med det, har även haglat! Tydligen så lyssnar ingen vädergud på mig nu. Jag är ytterst besviken!!
Skärpning nu!