fredag 30 april 2010

Röntgen

Japp, då var det avklarat. Jag kan också då meddela att det inte visade sig vara något. Är jag då en hypokondriker som tror sig vara drabbad av både det ena och det andra? Nja, jag vet inte. Man blir väl som man umgås... Det jag då menar med det är att gå USKA utbildningen. Det bara pratas sjukdomar, symtom etc. Så det var det jag menade.
Men samtidigt är det bra man kollar upp något som man är orolig för. Tänk om man bara skulle vänta ut allt jämt och ständigt och kanske lever i flera år av ovishet om en sjukdom.
Jag tar det säkra före det osäkra.
Dock är jag en "hjälpa mig själv först" person. Jag googlar och googlar runt, för att kanske hitta en koppling. Dock är det bra om man vet vad alla ställen och körtlar heter.
Det var ju omöjligt för mig att hitta något svar på min "blåsa" på underläppen exempelvis.
Min läkare sa då att jag inte behövde orora mig och att jag enkelt bara kunde punktera den. Jag gjorde ju då som han sa. Och allt detta i min tid av "famous" och HÖÖK. Haha. Jag punkterade och punkterade, jämt och ständigt. Den försvann och var tillbaka inom loppet av någon timme. Varje dag fick jag göra detta. När jag till slut fick komma mig till en BRA läkare. En cysta... jaha ja. Så det är inte alla läkare som jag litar på, dessutom är jag en j**el på att dra på mig cystor och knölar.
Jag sparkade min läkare och fick mig en annan. En gudomlig, kvinnlig och så himla underbar! Hon är rätt människa att ha hand om lilla jag ^^

Nu har jag ordbajsat en massa om allt och inget inom vård och omsorg.
Nu ska jag kasta mig i soffan, för jag är så himla trött!

torsdag 29 april 2010

Kroppen nästan darrar

Jag är så hurtig idag så det finns inte. Jag har städat ur i princip hela huset. Nog är jag nöjd alltid ^^

Dock så har jag ändå tankar... en massa tankar om personer som jag saknar och som jag så önskar att jag hade mer kontakt med. När jag tänker tillbaka, långt tillbaka, minns jag så mycket skoj som funnits.Med både vänner och mina kusiner. Jag vet vad det är som har gjort att man inte längre har samma kontakt, och det är fel av mig att skämmas. Drar man ut på saker och ting är det bara jobbigare. Därför kanske det är så att jag måste få ur mig detta på bloggen, där jag vet att i alla fall någon av kusinerna läser och jag får ur detta från mitt system. Jag vet att jag inte gjort något "fel", till varför det blivit att man inte längre har träffats och hittat på saker. Jag vet dock då att jag har mig själv att skylla då jag är den jag är. Men ni vet hur jag funkar och hoppas ni accepterar mig ändå ^^ Jag tänker ju bara så mycket, vilket kanske inte alltid är så bra då detta kan hämma en person från att göra så mycket.
Men jag är på gång nu och jag har nu också fått rensa systemet.

Nu ska jag fortsätta..

Och snälla... skänk mig lite pengar så jag kan köpa lite möbler och grejer, eller håll tummar och tår till att jag ska vinna på lotto eller bingo lotto, som jag så hurtigt spelar varje helg ^^
"Satsar man inget, kan man ingenting vinna" Mitt motto

Grades

Jag har fått tillbaka uppgiften i arbetsmiljö, den sista. MVG på den också, vilket gör att jag fått MVG på alla fyra uppgifter i arbetsmiljö. =^^= I like!
Fick betyget i den stora psykologi uppgiften också, VG ned ett stort plus i kanten. Jag hade personligen tyckt att hon då kunde gett mig MVG, då det där stora pluset ändå inte syns i mina betyg. Men men. Jag är glad så länge jag håller mig på VG nivån, eller högre ^^

Det känns grymt bra i alla fall. Jag mår bra då jag får igen uppgifterna.
Nu när man tänker tillbaka på starten så förstår man inte riktigt varför man inte förstod hur saker och ting fungerade. Men det är väl så också att man lär känna lärarna på ett bättre sätt, och man vet vad de är ute efter och man kan då göra bättre ifrån sig. Vissa har man ju ingen som helst kontakt med, som inte svarar på frågor eller ger stöd och feedback. Det gillas inte!! Man vet ju då inte hur man ska arbeta med frågor och uppgifter.

Läste kommentaren som jag fick av både Karolin och Johanna på inrednings inlägget. Ja, antik vitt passar nog till våran soffa i så fall. Den är ju ganska mörk och spräcklig i färgen. Så lite antik vit eller så :)
Jag har kollat på tradera efter stickers, wallies etc. De har ju mycket, men inte riktigt såsom jag vill ^^ Jag är så kräsen och väntar alltid tills jag ser något som jag "JA, den är det". ^^ Men det är väl ganska bra att vara kräsen. Man kan inte bara ta första bästa.

Nu ska jag fortsätta min vårstädning...

onsdag 28 april 2010

Konstiga drömmar

Jag vet inte hur ofta jag ska behöva vakna upp alldeles kallsvettig över mina drömmar. Jag vet att det låter som en barnslig dröm, när jag berättar om dem. Men i drömmar är allt så annorlubda, eller hur? Känslor är annars också. Nu tänker jag inte ta upp alla de drömmar som jag haft senaste tiden, men det är många och de skrämmer mig, på något plan.

Varför jag börjar prata om drömmar nu är för att jag somnade med Yuna. Det var egentligen inte meningen, men hon kan inte ligga själv då hon ska koppla av. Jag blev så oerhört trött då jag strök henne på ryggen, och pang så slocknade jag. Men då fick jag ångest då jag insåg min dröm, och att jag hade vaknat. Himla skit!

Inredning och inspiration

Nu har jag suttit och googlat runt en hel del för att hitta lite tips och inspiration till vårat vardagsrum. Vi är i stort behov av att förnya möblerna där, utom soffan. Jag ville ha lite vitt och lantligt, det är lite av min grej. :) Men soffan har en mörk och spräcklig färg och jag anser inte att min lantliga stil passar in till den. Så nu är jag inne på att införskaffa mörbrunt eller svart. Jag tycker egentligen att det blir en aning jobbigt att endast ha svart, eller överhuvudtaget mörkt. Man bör torka varje dag. I och för sig så är jag redan bra på det då vårat kök går i svart. Men det är ju också den delen... att allt blir mörkt i vårat hem. Det är fint med ljusa ytor, det tycker jag :) men vi ville förnya luckorna i köket utan att punga ut flera 1000 lappar. Att köpa nya luckor kommer, men då vi har det bättre ställt. :)
Jag funderar lite på att dekorera luckorna. Men jag vet inte riktigt var jag hittar det som jag vill ha. Tips?

Det blir att spara nu lite pengar, så vi kan köpa lite nytt till hemmet. Har heller inte hunnit med att börja på trappan. Men det krävs mycket jobb och att köpa färgen är inte gratis. Det blir när man kan helt enkelt.

Jag kom på... på fredag åker jag och röntgar! Finally! Som jag har väntat på detta, och nu blir det av. Jag längtar tills jag varit där, och förhoppningsvis fått svar. Jag vet inte hur det fungerar att röntga såsom jag ska. Men men...

Nu ska jag ta och börja med lunchen.

Imorgon är det skola som gäller... kanske Jonte följer med mig då.

tisdag 27 april 2010

Where are you?

Var finns du de gånger som jag verkligen behöver dig?
Var finns du då det känns tomt och jag tänker på dig?
Var finns du när jag drömmer om dig och vaknar upp och inser att du är långt borta?
Var finns du i min existens när vi så sällan ses?
Var finns du när du borde finnas här?

Detta är något som jag delar med några andra. Alla dessa frågor om var ens nära är.
Jag saknar så innerligt, men vad är saknaden då det alltid blir besvikelse?
Vad är saknaden då man inte längre känner samma saknad som just innan pga att det blev fel från början?

Jag är en filosof av denna värld.
Jag kommer fortsätta vara det och jag är stolt över att jag kan filosofera så djupt som jag ofta gör.

lördag 24 april 2010

Hög kvalité på dagen

Snart ska jag på stan med Sara Isaksson.. finally! Jag har sett framemot lite kvalitets tid med den kickan ^^ Vi ska ta en fika och kanske se runt lite på staden. Det lilla som finns av den. Efter det så blir det att åka hem och fixa sig till pokern. Men vem behöver ordna ett pokerface egentligen? Jag sköter det så bra ändå ^^

Dagen känns, nu i alla fall, mycket bra och lovande. Vad kan gå snett? Kan ju i och för sig förlora mina pengar... men jag planerar inte på att satsa mer än 100 kr. Varför skulle jag?

Jag ser framemot min Ladies night nu... även om jag inte ännu vet om det blir den 7e eller 8e maj. Jag måste ta och bestämma det snarast. Jag har fått med Oksana nu också. Men jag måste veta listan nu så jag kan planera kvällen utifrån de som kommer. Kan bli knepigt om det finns någon som inte vill gå ut bara. Jag kan hålla mig inne, men jag vet att mina systrar gärna går ut, i alla fall Malin som inte har varit ut på läääänge. Men vi får ta det som det är. Jag hade i alla fall planerat att vi skulle ha aktiviteter som kropp - twister och singstar. Om quinnorna vill det ^^

Nu ska jag spackla mig innan jag träffar Sara.

fredag 23 april 2010

Ovanligt...

Känns så ovanligt att sitta med min lilla laptop i soffan och skriva. Jag är så van vid att sitta vid databordet och skriva på vår stationära dator. Men nu har jag min lilla egna dator.. som jag döpt oxå till JiBs. ^^ skämt och sido.

Yuna är så dålig, mammas lill hjärta.
Svärmor har nu åkt med henne på vårdcentralen för att se om det är öroninflammation, vilket jag är 100% säker på att det är. Men hon behöver få det konstaterat så att hon kan få medicin.

Imorgon är det poker som gäller för hela slanten. Äntligen!! Det var inte en dag för tidigt att ordna upp det. Nu ska jag visa dem vad Bergenstråle´s går för. Men det vet de nog redan, och därmed är jag då alltid välkommen. Men snart lessnar de väl på att jag går där ifrån med deras sedlar ^^ Haha.
Jag har inte bra självförtroende vad gäller poker, men jag vet att jag kan, mer än de vet också för den delen. Jag har, mer än tre gånger, gått hem med pengar som jag vunnit. Är det inte 3e plats så är det 2a. Jag bryr mig egentligen inte om jag vinner, men det är roligt att få vara med då jag gillar det så mycket som jag gör. Att få vinna lite cash är bara plus i kanten ^^

Nu ska jag ta och återgå och se när snuttan kommer hem igen.

Toshiba laptop

Nu sitter jag här, vid min alldeles egna dator som jag fick idag av lovely. ^^ inte helt min egen, han ska få låna med sig den på jobbet då och då :) men vad gör man inte?

Är lite less för att jag ALDRIG lär mig,,, väntade in i sista till att göra min inlämning och skicka in den. Dessutom var det ju ett ypperligt tillfälle då Yuna blev dålig ikväll också. Har varannan minut fått sitta med henne, santidigt som jag har försökt att hinna med inlämningen i tid. Yeah right som om det hade funkat. 1 timme sen blev jag med den. Himla skit!
Men stackars Yuna som inte mår bra. Hon har nog öroninflammation. Hon har klagat över att det gör ont i örat och hon är varm. Det blir farbror doktorn imorgon då för hennes del.
När barnen blir sjuka så mår man som förälder så dåligt också, av att inte kunna hjällpa dom mer än vanligt, panodil och kärlek. Hemskt är det att inte kunna göra mer.

Ikväll var jag på home party hos linnea c. Det var roligt! Det fanns så mycket som jag hade velat beställa. Men det blev en vas och grytunderlägg. Det är inte billigt att köpa från innerum, men men. Då man också är bjuden av en värdinna så vill man gärna att hon ska få del av erbjudanden och rabatter. Det hade jag hoppats på om jag hade ett party ^^

Nu har jag fått skriva av mig lite på nya datorn...
tänk att den är min!! ^^

Klart slut...

tisdag 20 april 2010

Birthday coming soon

Snart är det då min födelsedag, har börjat spåna igenom de som jag har bjudit ( men har oxå glömt vissa ), för att kunna fastställa det som behövs göras. ^^ Det blir girlpower all night long! That´s the shit..
Älskling beställde min present igår... inget jag vill skryta med så här då jag redan är så bortskämd av honom, men en laptop ^^
Men jag hade aldrig gått med det om han inte hade kunnat nyttja den oxå på jobbet. Men den blev mycket billig för att man tom kan spela på den. Jag är glad att den inte var dyrare.

På lördag är det pokerkväll hos wäppa.. vilket jag känner mig mycket taggad av. Jag vet inte varför, men jag måste ju spela någotlunda bra då jag alltid slutar bland de 3 bästa ^^ Jag är stolt i alla fall.
Det ska bli kul i alla fall och få åka iväg dit och kanske vinna lite cash.
Ska höra med Linda G igen om hon har lust att joina. Vore trevligt att för en gångs skull inte va ensam tjej.

Igår btw, redovisade jag med Linda G, Marika och Veronica om polisen, inför hela klassen. Jag hade lovat mig själv att inte svika gruppen pga att jag var nervös och allt de som jag bär vad gäller att prata inför människor. Jag är ingen som sviker om jag sagt något. Jag skulle göra detta och jag skulle göra det bra. Jag trodde nästan inte att jag stod där och pratade, gjorde gester etc. Jag var som i en annan del av rummet, eller till en viss del i min kropp och en annan var någon annanstans. Helt sjukt. Och jag är så stolt. Jag har höjt mig från att ligga där nere, till att stå upp och nå taket. Helt underbart! Louise gav mig så mycket komplimanger efteråt och var så imponerad att jag bara stod där och gjorde det. Hon vet också vad jag sagt, allt som jag öppnat upp mig för henne och fått säga. Hon vet varför och har alltid haft stor förståelse. Nu gjorde jag det, utan att ens säga att jag inte ville. Jag tackar de som var i min grupp... allt stöd jag fick och förstoendet! Ni är underbara!

Nu ska jag fortsätta lyssna på underbar musik som får mig att smila för mig själv. ^^
Det är underbara tider nu och jag vill inte mista en sekund av det bra som man kan få.

Jag älskar så många, familj, släkt och underbara vänner som alltid finns där... om än man bara vill prata. Oersättligt!
David och barnen... Älskar er!!

söndag 18 april 2010

Studentmössan 2010!!

Nu har jag kastat iväg min beställning av studentmössan =^^= Det är då inte billigt att ta studenten kan jag lova. Bara min mössa gick på 726 kr...aj aj! Dessutom har man på det ett studielån att betala senare och kläder till studenten, alkohol och allt vad det nu är... Allt kostar, och mycket!

Jag har fått prata av mig ikväll med Linda G. Jag har varit så nervös inför att redovisa imorgon. Men jag har nu fått mycket pepp och feedback av henne, så jag känner nu också att jag kan klara det här... jag ska göra detta, och jag ska definitivt ställa upp för gruppen. Med allt detta kan jag dessutom höja mitt betyg, vilket jag är enormt FÖR! Varför jag inte fått mer än VG, som de brukar säga, är för att jag inte har redovisat muntligt. Jag förstår mycket väl att de vill att man ska göra det för betyget, samtidigt som man deltar och för en dialog under lektionerna. Har mycket stor förståelse till detta. Men imorgon, då j**lar!

Dagen har gett mig mycket. Davids moster har kommit från gällivare och hälsat på... alltid lika trevligt! Gillar henne väldigt mycket! Vi har ätit gott och haft heta samtal. Inte så heta! ^^

Nu ska jag mysa ner med lovely som nu ser på fotbollen, vilket jag kommer ändra på. Ingen sport när jag är med... tack! ^^

Sunday

Så var söndagen kommen och jag undrar var den lediga tiden tog vägen? Känns som om helgerna bara blåser förbi en.

Jag har ändå fått en del gjort. 2 inlämningar är skickade och redovisningen om polisen är färdig och redo att redovisas, om än jag är suuuuper nervös. Men jag ska göra detta nu och jag ska göra mitt allra bästa. Jag får stå och röra på tårna så jag inte svimmar där framme. Jag har ju i alla fall tur som har så bra kamrater i gruppen som kan stötta mig. ^^
Jag hade tänkt börja med Fallbeskrivningen i arbetsmiljö också, men har ännu inte kommit igång. Ytterst viktig är psykologins sista stora uppgift, någon som jag inte ser framemot att göra. Den kommer bli lång och jag vet inte inte heller hur hon vill ha den. Som vanligt...

Idag får vi besök av Davids moster och hennes karl, samt att Davids mamma och mormor kommer. Så det blir grillat idag, om än vädret har varit väldigt tråkigt.

Nu ska jag gå och göra någon nytta ^^

torsdag 15 april 2010

Glömde ju

att meddela något ytterst viktigt... Fredag den 30/4 kl 10.30, då är jag på SUS och röntgar... äntligen!! Jag har väntat och väntat nu, äntligen blir det av.
Nu ska jag få veta vad det är som tynger mig, om det är något eller om det bara är som jag kan inbilla mig.
Nu hoppas jag på att dagarna ska gå fort så jag får komma mig dit.

Sleeping beauty

kanske inte riktigt... meeeen! Jag sov som en stock imorse och väcktes av en röst jag kände igen. "Jenny!"... men va i... tänkte jag. Linda G... "Har jag försovit mig?" ropade jag då tillbaka... "Aaa" svarade hon lugnt. Shit pommes tänkte jag och flög upp ur sängen. Skit skit skit! Och jag som inte gillar att stressa!!
På 5 min va jag klar, rekord tid! Men jag vill inte att Linda och Marika skulle få vänta. Hade det varit David eller någon annan nära släkting, då hade jag struntat i att gå till skolan. Äcklig kände jag mig då jag inte ens hann duscha. Hade på mig brillorna hela dagen på skolan, för jag kände hur jag såg ut. Usch! Ingen bra morgon var detta. Jag tänker aldrig mer försova mig.
Agneta, en annan från klassen, hon trodde att jag hade slagit mig i ansiktet då jag hade brillorna på mig... hehe. Klart man kan undra och fråga ^^
Dagen är inte pissig för det i alla fall. Det var sista lektionen på psykologin, och det känns skönt!


Nu ska jag försöka få iväg de 3 som jag har kvar och sen bara slå igen pärmen och kasta upp den i hyllan ^^
Måste ta och söka noggrannt efter en palliativ vård bok nu, jag skulle behöva kasta in de fem uppgifterna och sedan fokusera på ett slutprov. Nu känns det som om man har mycket. 3 psykologi uppgifter, snarast, slutprov rehab/hab, redovisning på måndag, 5 uppgifter till palliativ vård... jag måste fixa detta NU!

Btw... dessa är snart i Jonathans ägo ^^

tisdag 13 april 2010

Pissed off!

Idag har jag verkligen känt mig pissed! Jag trodde inte att dagen skulle få den sortens början. Himla skit och allt vad det nu finns!
Jag fick tillbaka 3 inlämningar idag. Yes trodde jag. Filmanalysen gick bra, VG, jag klagar inte. Men de två andra, inlärningen. Jag gjorde som vi skulle men det räckte tydligen inte, eller så är jag kanske bara ogillad som elev.... jag som inte ens står upp för det jag tycker, och säger ifrån. Jag fick IG på något som jag ändå hade gjort rätt.
Jag blev så less och arg att jag tog kontakt med en annan lärare för att fråga om läget och tog samtidigt upp det betyg som ändrades och som man inte får göra, om det inte är att höja ett betyg.
Jag väntar på svar för att se hur det ska tas om hand.
Varför ska jag bara se på då jag blir överkörd? Jag har gjort så hela mitt liv och kanske är det på tiden att jag inte finner mig i att ta skit utan att jag tar tag i problemet och löser det. I och för sig så har jag försökt llösa det, jag har mailat och frågat, försökt få feedback och klart för mig om vad som ska göras, hur...information. Men jag blir så besviken om och om igen. En lärare ska ta det på allvar, ge elever feedback, hjälp, stöd, råd och vägledning. Man ska inte ta på sig mer än man klarar av så att resta får lida för det. Kan inte hon komma på det själv efter att man frågat, tjatat så mycket?
Jag är ytterst besviken.
Kursen hade varit betydligt mer intressant om det hade varit en annan lärare, någon som får en till att vilja komma till lektionen för man blir så väl bemött och har så roligt utan att känna sådant enormt krav, ovis, förvirrad och utanför. Att ha n¨gon som får alla till att vilja göra något utav hela lektionen och uppgifter.
Jag vill bara spy innan jag går till nuvarande kurs.
1 lektion kvar, sen är det över... Då finns det bara 2 inlämningar kvar och sedan är det slut.
Finally!!

Jag är arg och det är tillåtet. Jag måste få spy av mig lite för annars kvävs jag...

fredag 9 april 2010

Bilder

Satt och bläddrade bland lite bilder, och hittade då dessa... Första bilden är Jontahan då han hoppade i soffan hos min bror och ramlade och bet sönder hela läppen. Den delades hela vägen, både utvändigt och invändigt. Det blev nål och tråd hos doktorn på akuten.
Andra bilden är då Jonathan sprang in i en järntråd som stod ut från stängslet på dagis. Vi åkte fort och de limmade ihop det. Det som de missade var att rengöra ordentligt, streptococker blev fast och det gjorde så en explosion i det igenlimmade såret och gjorde honom jätte sjuk och svullen...
Sista bilden är mitt ben efter att ha ramlat på krogen för några år sedan...




Var tog påsklovet vägen?

Det känns som om påsklovet just har börjat, och nu ska vi snart tillbaka till skolan igen. Tiden går för fort helt enkelt. Jag hade inte sagt nej till några extra lediga dagar.

Jag satt och googlade runt en hel del igårkväll, letade efter bra vårkläder till barnen. Det är så himla svårt att veta vad som verkligen är bra. Jag vet heller inte vad som är bäst; tejpade, limmade eller svetsade sömmar. I och för sig låter svetsade mest trovärdigt. Men jag vet inte. Jag har läst mycket gott om Gneis också, ett norrbottninskt märke från Luleå. Men då fick jag höra av grannen att det bara var skit. Men det förstår jag ändå inte. Så många andra har ju skrivit att det är så himla bra. Men jag lägger då ändå inte ut 990 kr på bara en jacka, sedan ska 550 kr till för byxan... nej tack! Jag är inte gjord på pengar!

Så denna dagen då...
Jag har inga direkta planer, mer än att jag ska till Linda G och plugga med hela gruppen som ska ha ett arbete om polisen.
Jag känner mig inte helt 100 på att ens vara med i redovisningen. Det känns mycket nu, även om det inte märks på mitt lugn.
Psykologiläraren har även inte rättat de 3 uppgifter som jag skickat, jag är pissed! Uppgift i arbetsmiljö är skickad sedan någon dag tillbaka, rehab/hab väntar jag bara på slutprovet, sedan måste jag nästintill kasta mig in i Palliativ vård. Jag känner mig stressad... Vilket får mig att minnas min uppgift i arbetsmiljö, där det handlade om stress. ^^

Jag har ett behov av att unna mig och min familj något, semester eller vad som. Jag tycker vi förtjänar det. Vi hade det väldigt jobbigt under den tiden som David inte hade något jobb. Vi har fått gå igenom en del på kort tid tycker jag. Där kom jag på mig själv ännu en gång, det finns människor som har det sämre...

Btw, läs Den lilla fången... en mycket bra bok som är baserad på Jane Elliots liv, författaren. Mycket gripande bok.

onsdag 7 april 2010

Skibido!

Och vad skulle den rubriken då egentligen betyda? Jo, att jag är glad! Jag har känt sådan energi redan från att just ha öppnat ögonen. Jag tror på denna dag och hoppas att jag gör rätt i det!

Fick min webkamera igår, den har jag väntat på vill jag lova! Men sedan kom jag på... vad ska jag egentligen med den till?? Alla som jag pratar med, kan jag faktiskt träffa. Jag behöver ingen webkamera egentligen. Visserligen så kan barnen använda sig av den om de vill prata med deras morfar på msn. Det var ju bra! Då har jag inte köpt den förgäves ^^
Kan ju använda den nu också då Sandiland är i Vegas. Hoppas att hon då också har en så vi kan se varandra.

Gud så mycket bra musik jag har på datorn förövrigt! Älskar att lyssna på musik då jag är ensam, eller på en resa till Happis. Vad vore livet utan musiken? Den säger oss så himla mycket, och den får oss till att kunna generalisera till något som vi tidigare har upplevt till musiken, gamla minnen dvs.
Dock har man ju också låtar som påminner en om saker som man helst bara vill glömma. Minnen som får en att vilja spy, äcklad och allt vad det hör till.
Jag klarar inte av att lyssna till en Alice Dejay låt, då blir jag dålig. Skulle vilja radera minnet från den delen av min hårddisk.
Men jag antar att man inte kan fly från det som har varit, om än man hade velat. Men man kan försöka gömma det långt där bak, eller att ta itu med det som påverkar dig så negativt. Jag har inte gjort det, inte fullbordat det. Jag får helt enkelt leva med det bara.
Usch så kass jag började må nu. Men jag ska trycka tillbaka det, där jag inte behöver nå det. Jag ska inte bli nedbruten idag.

Såg en film igår med Beeestis... en skräckis som fick mig att se saker efteråt. Man skrämmer upp sig själv så mycket. Men det värsta som jag och Malin skrämt upp oss med, var en gång för flera herrans år sedan. Vi hade sett en film som var goe läskig. Jag vet inte riktigt om vi skulle sova sen eller om vi bara drog iväg till sovrummet för att testa oss själva. Men vi drog i alla fall täcket över våra huvuden och fick sedan för oss en massa saker, att någon drog i täcket, eller att någon stod vid sängen. Gud så jag skrek. Man hetsar sig själv. Usch då!

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sedan lite LEGO!
Jag vet, jag är som en annan snorunge! ^^

söndag 4 april 2010

Underbara sol!

Idag är det så himla bra väder och det gör mig så glad! Funderar på att ta en promenad eller bara åka iväg med lovely och ta lite bilder. Nu skulle jag haft en model ^^
Barnen har varit ute och lekt, åkt skidor och har haft allmänt trevligt ute i solen. Själv har man inte riktigt haft tid med det. Har städat och vädrat ut här hemma under tiden. Men jag ska ta mig i kragen och göra något av denna dag. ^^

Jag längtar till sommaren är här och man kan fara ut och fiska i princip när som helst. Alla härliga dagar av sol, värme, bad och uteaktiviteter! Sköna långa promenader i solen, eller då det börjar bli lite svalare på kvällskvisten. Gud så underbart!

Studierna till sommaren är klara. Jag har sökt bidrag från csn under sommren och fick besked i torsdags om att jag är beviljad studiemedel. Känns skönt att den biten är klar nu, men jag hade önskat lite mer cash än så. Men att ta lån under sommaren känns inte så trevligt. Därav blir det endast bidrag. ^^ Jag har inte riktigt bestämt min ännu för vad jag vill bli och vad jag ska göra härnast. Det är så mycket som jag vill läsa, studera och spåna på. Möjligheterna är oändliga. Om än inte allt finns uppe i norr, så finns det så oerhört mycket att söka. Jag vet inte längre om jag vill hålla på med vård yrket. Jag har absolut ingen aning. Tänken är god på att man vill hjälpa människor. Men vad är det för vits när man ändå bara blir behandlad som skit inom yrket? Kanske att ta i, men jag tycker att allt förändras så mycket nu, och jag vill inte ha del av det. Men man kan nog ändå inte slippa undan. Det kommer nog från alla håll och kanter i alla fall. Men just, att jag inte vet vad jag vill hålla på med. Vad är jag ämnad till att bli?
Den frågan ställde jag mig själv igår. Jag finner potential till skrivandet, jag finner mig själv vara bra på att ordbajsa, fantasin flödar. Jag finner mig vara bra på foto ( även om jag har mycket mer att lära ), men att jag finner stort intresse för dessa saker. Ska jag jobba som skribent eller journalist? Men vad är det för yrke egentligen? Jag vill skriva något eget. Noveller, sagor etc. Jag vill inte skriva sådan skit som jag MÅSTE. Jag vill skriva om det som jag känner att jag KAN. Det är något att fundera över... Att vara, eller att inte vara.

Nu ska jag ta mig en kopp svart, en rök och solsken!

torsdag 1 april 2010

Snart dax att inta påsklov!

jag har endast en uppgift kvar att lämna in, innan jag känner lov för min del. Men det kan också hända att jag inte finner ro till att göra den nu. Men jag ska göra ett tappert försök.

En fråga; Hur har en lärare tänkt sig att man ska kunna jobba vidare på ett bra sätt om man inte får tillbaka de uppgifter man redan gjort? Jag kanske är helt ute och cyklar i mina tankar och tolkningar. Jag är goe less på att inte få svar på tal... Var står jag?
Jag trodde, så dum som man kanske är, att vi skulle få tillbaka innan lovet. Men nej nej, hon drar till blåkulla tydligen, som hon hade sagt på lektionen idag då en frågade om när hon skulle rätta uppgifterna. Nä, jag är less less less!

Imorgon ska det bli kul! Drar till en by med familjen och ska delta i pimpeltävling. Haha. Det är jätte roligt och det får mig att minnas gamla dagar... med farfar, farmor, kusinerna. Det var goda tider.
Känns så jobbigt att växa upp ibland då man tänker på hur man kan glida ifrån varandra och att kontakter kan brytas pga andra människor. Visserligen så har man sig själva att förlita sig på, sig själva att gå till. Vill jag ha kontakten kvar är det bara att jobba för det. Men ni vet alla hur jag är. Jag hoppas i alla fall det. Kanske ursäktar för allt jag inte gjort, men jag vill att ni ska förstå.
Jag är absolut ingen ängel, långt ifrån. Men jag är skör och osäker, därmed kan jag behöva bli mött på halva vägen.

Övrigt då?
Jag längtar till maj månad... inte bara för att jag fyller år då, utan för att Malin och jag hade tänkt styra upp något. Det är på tiden Malin! ^^ You, me, Sandra and some other people ^^

Nu ska jag gosa med lilla tösen innan hon ska i säng.

Hej hej!