måndag 28 februari 2011

Svängarna går fort...

Till er som kanske är medvetna om att jag - ännu en gång - avslutat mitt Facebook konto. så är det pga tidsbrist. Hur kan en community ta sådan tid? Tänk er hur ofta och länge man spenderar på en sådan sida...? Flera timmar om dagen skulle jag tro. Vid rastlöshet eller bara i att fördriva tid eller snoka runt... haha.

Ni vet var min blogg finns och vissa vet även mitt nummer.

Ha det bra!

Måndag


Ännu en ny vecka är här och jag trälar på med mitt schema och befinner mig på dag 6. Nu ska dessutom motionen ingå men vi gör en mjukstart.
Har suttit och haft rörlig bild på skolan. Nu börjar alla videoklipp bli något mer än bara stumfilmer :) Det är kul att se hur något växer sig fram allteftersom. :)
Kommer förmodligen sitta med detta även hemma då jag är så nyfiken på det slutliga resultatet.
Men nu har vi lunchrast och jag sitter kvar i datasalen och äter en frukt samtidigt som jag skriver :)
Dock önskar jag att det fanns en stor termos med kaffe här... jag är enormt kaffe sugen! Orkar heller inte släpa mina ben till bror för att snika till mig en kopp. Men då får jag helt enkelt vara utan den varan idag. Attans!
Som folk säkert vet, är jag ganska irriterad idag. Mycket frustrerad rättare sagt. Vad det hela handlar om tänker jag inte gå in på... men jag känner sådan ilska inom mig och jag vet inte hur jag kommer att hantera den när jag kommer hem. Min ilska brukar lätt förvandlas till tårar och det anser jag vara något bra. För min del i alla fall.
Snart digitalt foto som kommer att pågå till 17.00.... känner inte riktigt för ett sådant mördarpass idag när jag har så mycket annat att tänka på.

söndag 27 februari 2011

Många tankar


Igår var det lördag och jag var ut med lill strumpan Malin. Det var länge sedan som vi var ut, hon och jag. Vi hade jätte kul, åtminstone jag :) Tyvärr blev det inte många bilder, knappt någon :S

Något som jag avskyr är när man får höra saker och ting från håll och inte från personen det handlar om. Finns det något som behövs sägas, säg det då! När någon kommer fram till dig och berättar något - som egentligen rör en annan människa - kan få mig så frustrerad. Istället för att berätta det då, låt personen i fråga, berätta det själv. Så himla svårt är det inte!
Jag är less på folket i den här "staden", byhålan rättare sagt. Spy less!!

fredag 25 februari 2011

Helg!



Min helg har nu tagit plats och jag har fått med mig videokameran, laddare samt usb sladd med mig hem. Därmed kan jag och Linda G försöka göra alla klipp under helgen så jag kan färdigställa till veckan. Jag är uppspelt som få! Ska bli kul att få trixa och mixa. Tror på detta!


Nu är jag inne på min 3:e dag med mitt schema och det funkar än så länge. Hungrig är man dock på kvällen, men det får stillas med vatten. Jag försöker vara strikt med allt som jag stoppar i mig och kollar gärna en extra gång på vad allt innehåller och vad jag behöver. Motionen är ännu på hyllan, inget mer än vad jag i vanliga fall rör på mig. Första veckan är svårast när man ska ställa om vanor och rutiner. Jag blir lätt yr och KAN svimma, men jag försöker ta det lugnt när jag ska ställa mig upp eller så, kall blir jag (mer än vanligt) och skakis. Men det är inget som jag stör mig av. Jag försöker få i mig så mycket av vitaminer som det går och jag tar dagligen Mitt val Kvinna.

Men nog talat om det.... :)


Bus på schemat ikväll... Yey! Finally!!
Måste ta med mig kameran tror jag. Har dessutom sett en jätte fin tavla på skolan som har inspirerat mig, passar perfekt ikväll då alltså :)


Imorgon då...? Vet inte. Frågade Malin (min syster) igår om hon ville ta och hitta på något, men jag vet ännu inte vad hon säger eller vad vi i så fall ska göra. Vi får se :)

Ha det bra i vårat lite varmare land :)
Bjuder på en till bild ;P

torsdag 24 februari 2011

Några minnen i bilder

Lite bilder som jag ska bjuda på... både äldre och lite nyare...


Jag vintern 2010 under en dålig period (som ni ser)


Jag och Lisa D på nyårsafton 2010


Jag och David på nyårsafton 2010


Jag är inte mer än mänsklig ;P
Några hångelbilder :)


Jag och Malin sommaren 2008


Jag och Donia sommaren 2008


David och Jimmy kör "Kroppstwister" sommaren 2010


Jonathan


Yuna


Jag och David sommaren 2007



Jag påväg till Arjeplog sommaren 2010


Jag sommaren 2010


Brev av Evelina efter en lyckad fest hos oss sommaren 2010


Jag fångar stor aborre i Arjeplog sommaren 2010


Lisa gör en After Eight Cocktail sommaren 2010



David och Taavo fiskar i Arjeplog sommaren 2010

Teoretiskt fotoprov


Visst minns ni hur less jag var när det var tal om provet i foto och hur "dåligt" det hade gått för mig. Jag hade INTE kunnat plugga NÅGOT överhuvudtaget. Allt var piss och skit. Visst ringer det en klocka?
Jag hade HELT fel. Det gick inte åt H-vete, tvärtom. Jag fick 80 % rätt på provet, vilket motsvarar VG+ , skrev läraren.
Nog kan jag allt lova att jag är överlycklig! Tänk att jag visste så mycket utan att själv veta om det. Visst kände jag att vissa saker tyckte jag att jag kände till, men visste inte till 100 % att det var rätt. Men jag klarade provet och blev mer än godkänd, jag begär inget annat. :)

My playlist

Några sköna låtar som nöts...

  • Takida - Never alone Always alone (Box room version)
  • CKY - Close yet far
  • K´s choice - Not an addict
  • Five finger death punch - Far from home
  • Volbeat - Maybellene i hoftenholder
  • Broken door - Angel
  • Disturbed - Stupify
  • Block 44 - Identitet iskall
  • Block 44 - Sandra
  • Block 44 - Se dig omkring
  • An2n & Affe - Livet går vidare
  • Lars Winnerbäck - Hjärterdams sista sång
  • Lars Winnerbäck - Hugger i sten
  • Ken Ring - Nu måste vi dra

Grymt bra låtar och finns ännu fler :)

Ett schema


Startade igår med att bygga mitt schema för måltider och motion. Jag ska inte köra på stenhårt men jag behöver något att gå efter då dagarna är så olika varandra. Hungrig som en varg till att inte känna någon hunger överhuvudtaget. Därav behöver jag något att ständigt gå efter, få in "rutiner". Igår gick det faktiskt bra, men redan vid 19 tiden började hungern komma ikapp och det var svårt att kämpa emot. Jag vill intala mig själv att man bör inte äta efter kl 18 på kvällen. Men jag klarade mig och jag gjorde det bra. Idag känner jag mig ännu mer motiverad då jag klarade första dagen galant :) dock var jag inte ut mer än att gå till bussen, från bussen till skolan och vise verse. Men jag vill gärna ta det lugnt i början och fokusera på omställningen först. Nu är det ju inte så att jag anser mig själv vara tjock men jag måste ta över kontrollen och få min kropp till att inse att den behöver mat och i måttliga mängder. Jag har lyckats förr och jag ska göra det igen.


Imorgon blir det bus och ta iväg Linda G på festligheter då hon fyllde år i tisdags. Kan ännu inte avslöja vad det blir då jag vet att hon läser min blogg ;P
Men lite bilder kommer väl upp under helgens gång.
Ska ta och försöka få ihop musikvideon under helgen också. Har fått låna hem videokameran från skolan under helgen. Perrrrrfekt! Det sägs bli varmare dagar nu också, kanske man slipper frysa arslet av sig när man ska stå ute och ha tålamod...
På tal om det... Igår när jag gick från bussen till skolan, då - från ingenstans - började det bränna och sticka på nästippen. Oerhört ont gjorde det och jag tog händerna mot och höll resten av vägen. Idag ser jag att det fortfarande är lite små rött. Har jag förfrusit den? Var öm igår, men idag känner jag väl som ingen direkt skillnad. Det är då typiskt i alla fall. Ska ta och köpa mig en halsduk som jag kan dra upp över näsan.
Nu ska jag fortsätta med lite skolarbeten.


onsdag 23 februari 2011

De som finns

Jag som tagit "studenten" USKA Vt 2010

Jag och Linda G
Agnes

Två otroliga personer har jag fått i mitt liv.

Två underbara personligheter

Två enorma hjärtan
Jag kommer dela mitt med er


Brrrr


Ohh, vad kallt det är....

Men vad vore Norrland utan den härliga vintern?? Som de brukar säga; "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Vilket stämmer. Dock skulle jag behöva köpa mig ett par täckbyxor och en jacka. Men det som jag vill ha kostar ju multum... anser jag i alla fall.

På Junkyard.se har jag hittat följande...


Jacka "Raa" 1624 kr



Byxa "Slim"884 kr


Hörlurar "Pick-up" 259 kr



Ziphood "Bronetta" 389 kr


Hood "Hollinger" 389 kr

Jacka "Neela" 1429 kr

Boots "Phase" 1299 kr

Bootsen är ju egentligen till snowboard, men jag hade hemskt gärna kunnat ha dem som vinterkängor. Är det möjligt överhuvudtaget? Har aldrig ens prövat sådana så jag vet inte. Men jag älskar deras utseende, ursnygga!!

Jag vill inte ens räkna ut denna summa, men allt skulle jag definitivt vilja ha, samt lite därtill :)

tisdag 22 februari 2011

Upphittade dikter

Förlåt att jag bryr mig.

Förlåt att jag stör

Förlåt att jag älskar dig så som jag gör .

Men låt mig få hoppas, låt mig få drömma,

För det är inte så lätt att gå vidare och glömma.

Jag vet att det är över, och att jag hade min chans.

Jag vet att det sen länge är slut på vår romans.

Men låt mej få minnas .. kan inte glömma dig….

..............................................................................


Jag vill öppna mina ögon och se,

Jag vill torka mina tårar och le,

Jag vill lära mig fatta och förstå att dig kan jag ju aldrig få.

Bli Blu Bla BLÖÖÖ




Det är väl mina ungefärliga tankar...
Trodde att jag kunde hålla mitt humör uppe, men på en tom mage sitter det inte ett glatt huvud! Jag kan inte ta mig hem för att varken äta eller sova då jag glömde kortet i Davids etui... Tur som F*n att jag i alla fall har cigg, annars hade folk som tittat på mig, inte haft några ögon kvar att se med.
Nä... jag måste stilla hungern och ta på mig en mössa. Vad nu mössan skulle vara bra för. Kanske stänga ute alla svordomar och andra fula ord som ploppar upp.
Jag ska väl kanske ändå vara glad för allt jag har, och det är jag. Men när det inte riktigt går/blir/är som man vill,eller när man är hungrig och dessutom inte vet av att vi har prov och förmodligen failat, då går det inte att endast sitta och le... Men andra tankar ska jag väl ändå få...

Prov

Har blivit färdig med mitt prov för en liten stund sen. Det gick inget vidare och jag blir så arg... Mest arg är jag för att jag inte fick veta något om provet förrän igårkväll. Vad är det för stil?? Jag har i alla fall försökt utan att ens ha hunnit läsa på.
Vi får se hur det gick med det... men förmodligen så gick det åt H-vete!!
Meeen... inte ska det få förstöra min dag. Nej nej, en kaffe och en cigg nu och sen är jag på topp igen. Vill jag åtminstone intala mig själv.

Puss och Hej!

måndag 21 februari 2011

Operation Musikvideo



Idag har jag påbörjat min musikvideo i kursen rörlig bild. Jag tror att den kan bli riktigt bra :) Jag har varit ute idag och filmat tillsammans med Linda G och jag tycker vi fick många bra klipp som kan användas. Jag är helnöjd än så länge. Låten är Far from home med Five finger death punch och finns här ovan. Videon är en "fan made video", men väldigt gripande.

Idag
Dagen började med att jag "försov" mig. Kan kanske inte klassas som det då jag ändå hade 1 timme på mig att göra mig klar för att gå med Jonathan till bussen. Men jag är en väldigt lugn tjej och vill inte stressa. Jag vill kunna avnjuta inte bara en, utan gärna tre koppar kaffe, i lugn och ro medans jag ser en stund på TV. Nu vaknade jag kl. 06.40 och kände att jag minst sagt var tvungen att kasta mig in i duschen på en gång för att hinna med allt innan kl. 07.43, då min och Jonathans buss går. Men det gick bra ändå och jag stressade inte så mycket.
Väl på skolan gick jag igenom handlingen i´till videon, gick igenom vinklar, ljussättning, tid, beräkningar etc. Det är inte så "bara" att göra en film... Det krävs mer än en kamera för att få det hela till att gå ihop. När jag väl är färdig med den och jag anser att den är nog bra, kommer den att visas även för er. :)

Smisk ja... jo, jag har läst det nu... två gånger. Är det så att jag ordagrant får smisk?? haha... ja ni. Vad kan jag ha gjort för att förtjäna det då? Ingen som vet, ingen som vet? Får nog suga på den ännu ett tag.

Dagen har varit bra i stora hela... inga motgångar. Jag är helnöjd!

Igår gjorde jag en "25 spontana svar på saker ni kanske inte vet om mig", på FB. Så här löd dem:


25 spontana svar...



1. Älskar kaffe och en cigg på morgonen

2. Samlar på trosor

3. Biter mig i läppen då jag e nervös eller rastlös

4. Älskar at bada badkar med varmt vatten och bubblor, sitter i 5 min och kliver sen upp

5. Måste ha TV:n på när jag gör skolarbeten

6. Kan ha ett hett temperament på morgonen

7. Vågar inte sluta röka för jag e rädd för mig sj för hur jag kan bli

8. Gillar gamla barnfilmer

9. My little pony e en av dom

10. E fortfarande i kiss och bajs åldern ;P

11. Gillar att bli struken med Topz

12. Jag e inte så oskyldig som jag ser ut

13. E en "Traderaholic"

14. Har enförmåga att "leva mig in" i saker som folk pratar om (mima till va folk säger)

15. Gråter när ingen ser

16. Äter aldrig frukost

17. E mer ego än va många kanske tror

18. Jag har färgperioder

19. Skådespelar och modellerfaren

20. Samlar på kvitton för 1 helt år

21. Har stenkoll på alla viktiga papper

22. Faceook beroende... DAHHH!

23. Svär himlar NÄSTAN aldrig

24. Första ciggen i mitt liv var när jag var 10 år :S

25. I fyllan kan jag upptäcka mig sj, tala till mig sj på toaletten

Har kommit på en hel del andra saker som jag har suttit och fnissat åt idag. :) Jag är och har mer lustiga och knäppa sidor än vad ni kan tro ;P

Ha en fin kväll allihop!

söndag 20 februari 2011

Tid och otid

Tiden försvinner, passerar och blir minnen


Så är det med allt. Även om sorg, smärta, ilska, glädje och hat aldrig tycks gå över, så kommer det en tid när man ser tillbaka och förstod att det var bara en tidsfråga. Men i stunden, när allt kan kännas hopplöst, eller när man är så oerhört glad att man aldrig vill släppa taget, då infinner sig minnen istället. Det är på gott och på ont.

När du mår som sämst, när du vill frigöra all din sorg, smärta eller ilska, när du vill skrika och slå nävarna blodiga... du vill bara glömma, du vill kunna vända om och gå din väg, du vill inte leva i det.

I lyckans stund vill du föralltid infinna dig i den tiden, kunna spola tillbaka tiden och stanna den för en stund. Uppleva allt på nytt, lägga till eller ta bort.

Alla vill vi väl någon gång kunna styra vår egen tid, låta oss kunna ta kontrollen över den. Jag önskar att jag kunde göra det. Det finns saker som jag skulle vilja få ogjort, göra saker som jag skulle gjort, jag skulle förändra och förbättra.

Men allt som vi idag bär med oss har en fördel. Det finns en mening med det vi går igenom. Även om det är svårt att tänka på, för det finns så mycket djupa sår, men vi kanske lär oss, vi får erfarenhet, vi tar till oss intryck på ett helt annat sätt.

Jag vet inte riktigt, det är svårt att förklara och jag vet inte hur andra tar ställning till en sådan fråga. Men jag vet att jag - innerst inne - har lärt mig saker med det jag har varit med om, även om jag gärna skulle ta död på det som är svårt. Tro mig... skulle inte tveka för en enda sekund.

Smisk stod det, smisk fick jag

Japp... så är det. Men jag vill bara berätta för er allesammans att jag faktiskt fick 117 poäng. Jag är inte ledsen :)
Det gick verkligen bra för mig, mycket bättre än vad jag trodde. Men jag har varit en informations och teknik svamp. Vilket jag inte trodde fanns inom mig. Hehe.


Så här ser man för övrigt ut efter lite bowling och några öl... då man är lagomt lullig :)
Den bjuder jag er på att se. Jag må se full ut, riktigt full faktiskt. Men till mit försvar har jag mörkret och att blixten bländade mig. Helt ärligt. :D

Och nu går vi över till att vara en aning djup... det är jag ju som bra på.
Är det alltid bra att ställa frågor när man kanske inte alltid är redo för de svar man får. Eller om man ens får svar. Man ska ju fråga för att få veta, men frågorna kan ligga så långt in, endast för att man inte vill få svar. Det är konstigt. Man kan gå runt och grubbla, vilja ha svar... men när det kommer till krita, väljer man att inte fråga. Det kan vara för det bästa att låta sig själv gå i hopp om motsatt svar.
Jobbig formulering? Kanske... men jag tror att de flesta vet hur jag menar och känner igen sig.

Fotoblogg är på ingång... prioriterar dock annat nu. Men jag lovar dig/er att den kommer snart.
Hemsidan måste jag få hjälp med av någon kunnig, så den kommer ni inte att få tillgång till på ett tag.

Ärenden i veckan, Luleå och överraskning... två överraskningar faktiskt :) Nyfiken?? Can´t wait any longer...

Gah... nu gnager det! Lyssnar på en underbar låt och kan inte undgå tankarna. Hate that I love it.

Over and out

lördag 19 februari 2011

Today

Vi ska snart dra ut till min mormor och morfar i Svartlå för att äta lite god mat :D Fläskfilé om man ska vara exakt! Men jag känner mig faktiskt inte speciellt sugen på mat överhuvudtaget... Det är väl min struma som spökar nu igen. Den är enormt knepig. Ena dagen vill man bara äta, äta och äta. Andra dagar känner man ingen hunger alls. Men jag får hålla hårt i tyglarna.
Vet inte om jag nyligen har lagt upp denna bild, men här är den i alla fall. NOTERA att bilden är tagen i profil och knölen fanns på min högra sida... så ja, den var STOR. Men borta för drygt 3 år sedan.
Ikväll blir det bowling. Äntligen!! Hade svårt att sova inatt bara för att jag såg framemot det så mycket. Hmm... det brukar inte vara till min fördel att det är så. Men på FB rådfrågade jag vad som skulle hända mig i helgen. Vad tror ni inte kommer upp då, jo "Du kommer att få smisk". Haha. Kanske inte ordagrant, men säkert i bowlingen. Jag tål smisk, om det är det som kommer att hända mig :P

fredag 18 februari 2011

Kläder kläder kläder....

Lite snygga kläder som jag gärna skulle vilja ha... helst igår!

Grymt snygga leggings som förhoppningsvis blir mina

Jag som älskar blått, speciellt midnattsblått... vad vore jag utan denna snygga top med paljetter??!

En mini klänning. NOTERA att jag endast skulle använda denna till legginngs eller byxor. Jag vill inte visa stjärten med flit ;P

En "underbust" korsett som jag gärna vill ha. Dock är denna inte riktigt min stil. Vill hellre ha med knytning i rygg.

Sjukt fina byxor!

När jag tog denna bild var det meningen att jag var ute efter kjolen, men korsetten är oxå välkommen in i mitt liv :D

Oj oj.... fiiiina skor... men jag kan inte gå i så höga klackar, tyvärr :S

Ditt hjärta


Dina ögon kan glittra, din mun kan le
men sorgen i ditt hjärta kan ingen se

torsdag 17 februari 2011

Come on and dare me...!!


Hittade dessa två när jag surfade runt på nätet i jakt efter lite att shoppa... Gud så snygga! Skulle jag nu köpa dessa, då skulle jag använda dem flitigt. Det är ju inte riktigt så att de skriker ut "Rock". Nej nej... de är tuffa och enormt snygga bara :)



Ska försöka leta vidare i hopp om att hitta mer kläder och eventuellt lite smink. Mitt sjunger på sista versen nu nämligen. :S
Idag gick jag med vår lärare i fotoutbildningen och satte upp mina bilder i korridoren :) Nu finns dom där för den som vill se. Jag ska - om jag kommer ihåg - ta kort imorgon.
Fick en ny uppgift av honom också, att göra ett cd-omslag med en bild som reflekterar mina dikter, dikterna ska samlas ihop och ramas in tillsammans med skivomslaget. Grymt intressant uppgift! Och att det sedan ska ramas in och hängas upp... det är ju bara för GULD!

@ school

Sitter på skolan nu och har avslutat dagens historia lektion. Nu ska man endast invänta foto som inte är förrän kl. 14.30... så vad gör man i väntan? Jo, man sitter framför datorn och degar, PÅ SKOLAN. Hade jag haft mer tid så hade jag dragit hem och druckit mängder med kaffe, suttit och bläddrat bland alla fashion sidor på nätet som jag sparade igår. Jag har kommit underfund med att jag - hädanefter - ska klä mig i det jag VERKLIGEN vill. Oavsett om det så är emo, rock, snobb relaterat. Jag är den individ som jag är, jag får gå klädd hur jag vill, utan att det ska störa DIG som möter mig. Ta mig för den jag är...

Det var det som jag hade att säga i stundens lilla hetta :D

Usch ....

Är det endast jag som ser denna ofantliga skillnaden från att må dåligt till att må bra?
Jag känner hur ont det gör i kroppen på mig när jag ser dessa två helt skilda bilder. Nu är det ju inte sminket som jag tänker på.... Nä, jag blir riktigt ledsen att se bilden. Men samtidigt påminner den om en jobbig tid i mitt liv...


<--Nu][ Då-->