måndag 31 maj 2010

En helt ny människa

Det känns på något vis som om jag har gått och blivit en helt ny människa. Eller är det så att jag nu har börjat greppa om det liv jag har, och bara bygger upp det lite bättre?
Jag har på senaste, börjat träna, vågar lite mer i olika sammanhang, greppar mig själv lite bättre som människa. På något vis så har jag vuxit så enormt. Framförallt har jag vuxit inom mig och vad jag kan klara av utan att själv sänka mig. Det är något stort för mig.
För bara någon vecka sedan, hade jag inte samma tro på mig själv. Jag trodde att det skulle bli skit av något nytt som jag gjorde. Men jag har börjat kunna acceptera vissa delar som tidigare varit jobbiga, och jag ser inte att någon annan ser konstigt på mig för det. Jag är en människa med brister som alla andra. Man kan inte gömma sig bara för att något kanske inte riktigt är helt och hållet perfekt. Visst är det så att jag fortfarande har delar kvar att jobba på och delar som jag helst av allt skulle vilja sopa undan. Men vart leder det mig i framtiden?
Lika bra är det väl att ta tjuren vid hornen!

Igår var vi på Kvarnängen och spelade brännboll. Egentligen hela klassen, men det är ju klart att det inte kan passa alla, vad gäller tider och intresse. Men det var kul med de som kom. :)
Och jag kände mig som ett barn på nytt. Tänk att det är så roligt fortfarande! Det ska definitivt göras om, och nästa gång kan nog fler komma. Många var lite små ledsna över att ha missat det pga jobb eller liknande. Fler chanser kommer alltid.

Idag åkte jag inlines till skolan. Hör och häpna! Jag trodde att jag skulle dö efter vägen med bara blotta tanken. Men det gick förvånansvärt bra. Vägen dit behövde jag bara hålla fast i Marikas cykel en gång. Vägen hem fanns det fler nedförsbackar och jag fick då hålla i Linda G´s cykel. Det gick bra ändå och jag kom hem välbehållen :)

Nu ska jag göra lite mat till dockan som står här och hänger med en bedjande röst.

fredag 28 maj 2010

Det är kärlek

När jag hör denna låt vill jag bara tänka på min älskade, underbara David som tänker på mig då han hör denna. Jag vill bara brista ut i gråt. Den är så bra och har en sådan ton som jag gillar. Dessutom får jag sådana rysningar.
Just nu är jag så innerligt glad! Jag uppskattar allt det som jag har och det som jag har fått. Jag uppskattar livet och vill inte att det någonsin ska ta slut. Varför kan vi inte leva längre än vad som tillåts av HAN där upp?


onsdag 26 maj 2010

Djupt in...

David slog på underbara Ted Gärdestad tidigare ikväll... det fick en att börja tänka, gå in allt längre in i själen. Jag började tänka på alla de som inte har det lika bra som vi. Vi har pengar så det täcker alla räkningar, tak över huvudet, mat och lite därtill. Ändå klagar vi för att vi inte har mer. Jag skäms på dessa tankar, även om jag själv ofta gnäller över att vi skulle haft det ena efter det andra. Fy skäms!! Tänk om vi alla skulle haft 20 kr som drogs på autogiro varje månad. Tänk om alla i världen hade det så. Hur skulle de andra ha det då? De som inte har pengar, de som inte har mat och rum. Skulle deras tillvaro förändras om alla dessa pengar kom till var och en av dem? Det som slog mig här om dagen då jag pratade med Linda G, det var hela Tsunami grejen och World trade center, hur mycket folk tog sig i kragen, massmedia och många länder som ordnade mat, dryck och allt vad det nu var. Vid stora tragedier syns folk och de vill mena väl. Halleluja! Men det som inte syns, det som vi alla vet, ska det bara ignoreras? Varför har inte folk lika stor viljestyrke då det handlar om varje dag, varje sekund? Skulle vi faktiskt kunna förändra hur det faktiskt ser ut för dem? Varför gör vi det då inte? Jag menar, vi är ju flera miljarders människor i världen, och det handlar om en liten summa, 20 kr eller så. Varför kan man inte bara sätta det till verket?
Jag förstår om det är en himla procedur, men är det inte värt det? Att de också ska få må bra, och kunna få det mer likt oss.
Ska man vara tvungen att lyfta fram detta själv för att alla är så egoistiska? Kanske lika bra. Synd att man inte hade en synligare blogg så att detta kunnat komma fram till de som borde veta hur man tänker...
Nåväl... jag hoppas på en förändring. För alla är ju lika värda och ska behandlas precis som alla andra.
Tänk om det vore en nära släkting till dig som det handlade om.

Fy f*n för hur världen ska se ut, och för hur orättvist det är!

tisdag 25 maj 2010

Nu är jag här igen

Har haft lite att göra dessa dagar som har gått och därför har jag inte riktigt funnit tid till att skriva. Dock har det väl heller inte hänt så mycket.

Jag tränar för fulla muggar här hemma, fick VG som slutbetyg i Rehabilitering/habilitering, varit och gjort hinderbanan, joggat, solat och bara varit. Det är sådana nyttiga saker som jag har prioriterat. Skulle dock behöva göra lite läxor och sådant, men jag har haft mycket med barnen då de har varit hemma från dagis av olika anledningar. Jag finner ingen ro till att sitta då med en massa skrivande. Jag måste ha det tomt hemma för att ens kunna slappna av och slå mig ned. Men den biten ska jag göra slag i imorgon hade jag tänkt mig.

Har varit med Linda G och Linnea C till Luleå idag. Himla kul att man blir tillfrågad :) Vi har haft jätte trevligt! Var och kikade på kläder, åt lunch och hade det trevligt. Linda och Linnea var ute efter studentkläder. Linnea hittade en urgullig "babydoll" klänning, Linda hittade inget som hon riktigt tyckte föll henne i smaken. Jag har redan hittat och betalat för min :) En enkel vit klänning bara, men fin! Hittade lite annat smått och gott istället som jag unnade mig. Det får man göra. David brukar inte gilla att jag åker iväg med kortet mitt på egen hand, han vet hur det brukar sluta. Men idag var jag riktigt duktig och var riktigt snål istället. Men det är ju så också med mig... snålar jag i början, inser jag sedan att jag inte kommer komma mig hem med något, då panikshoppar jag istället... farligt! Men jag köpte en tunika ( lång skjorta ) för 99 kr, en vanlig enkel bas kjol för 59 kr, 1 par skor till Jonathan för 125 kr och 1 par till Yuna för 150 kr. Så jag var SNÅL.


Idag har jag ett hemligt uppdrag som jag ska spåna på. Jag kommer absolut inte berätta vad. Det kommer visa sig sedan. Jag kan bara säga att jag är hedrad! Kommer bli grymt kul!


Nu ska jag ta och återgå till min träning och se SATC maraton... som vanligt.


Dessa har jag köpt, den vita klänningen är den som jag ska bära på studenten.

fredag 21 maj 2010

Another day with so much sun!

Värmen är kvar och jag vill inte att den ska försvinna... känns som om den snart kommer ryckas ifrån oss och våra dagar kommer att återgå till att vara gråa och dystra.
Jag har försökt att vara ute så mycket som möjligt för att hinna med att få färg. Och det har jag.
Var och solade hemma hos Linda G idag igen... underbart! Ännu mer framsteg också... tog bort ett kryp från lakanet som jag låg på. Linda sa det också, att jag var modig. ^^ Men då det senare kom en större bagge fick hon döda den. Lite teamwork så här :)
Jag förstår inte varför jag ska vara så rädd. Även om det idag har gått bra, men jag har ju varit med någon. Skulle jag ligga hemma själv på gräset hade jag nog varit en med hökögon.
Allvarligt talat så ska jag försöka jobba med den biten. Jag kan inte vara rädd för så småa varelser.

Emma R ringde mig tidigare, så jag ringde upp henne då vi var påväg hem från min mormor. Det blir studenttåg :) Why not tänkte jag. Varför ska jag INTE vara med på det? Så jag sa att det var väl klart. Så nu vet ni... vi åker på det i år. NICE!

Sara I ska dessutom flytta till Bodsvedjan.. härligt! Då var det inte som jag trodde, att alla skulle flytta då jag kom hit ;) Ska bli kul att få hit någon annan som man umgås med en del.

Nu ska jag dricka mera kaffe och sedan göra någon nytta innan sängen.

torsdag 20 maj 2010

Min egen studentmössa

Här är den nu äntligen :) Jag gillar den jätte mycket, om än den egentligen var för dyr. Men men..
Nu måste jag då bara fixa en klänning. Det är något positivt med något som detta, att man kan få sig nya kläder, och det är accepterat. ^^

Nu ska jag träna lite och kanske gå på en promenad efteråt.



onsdag 19 maj 2010

Ett somrigt Sverige!

Det har varit så otroligt hett idag så jag hade kunnat smälta bort om jag var ute så länge som jag egentligen hade velat. Var till Linda G tidigare idag och vi lade oss på hennes gräsmatta och solade. Guuud så skönt! Kände mig heller inte lika brydd om alla kryp. Linda fick mig väl att tänka på annat :) Men visst röck jag till några gånger och kollade runt mig. Det är som det är i vanlig ordning :)
Jag har bara velat tillbringa dagen ute i solen, men det har varit så himla varmt att man till slut inte orkar. Jag har fått mig färg, men också har värmeutslagen kommit. Jag är så less... det kliar och är rött. Ser inget vidare ut. :S såg att jag också hade fått på armarna. Jag måste nog ta mig och köpa en salva mot eländet. Förra året fick jag ta och linda i handen i plastfolie för att jag inte skulle kunna klia där. Hmm.

Har varit ute med brudarna till hinderbanan ikväll också, och med barnen. Skönt var det, men också lite jobbigt. Kanske skulle man sluta röka och satsa hårt på att komma sig i riktig form? Låter som en mycket klok och hälsosam plan. Men hur ska jag kunna ge upp denna vän som finns där då jag behöver den? Det är ju det. Och hur jag kommer att lyckas utan att bli en sur kärring och äta upp mig till en ko? Vi får se den som lever.

Nu ska jag ta och duscha för att sedan se sex and the city maraton på comedy central :)

Imorgon är det katolska kyrkan som gäller med klassen.

tisdag 18 maj 2010

så har det börjat

att en Jenny är i träningen för fullt. Jag har tänkt att dagligen motionera, om än det kanske bara blir inomhus i olika aktiviteter. Men vad gör man inte? Igår blev det dans, pilates och träningsvideo. Hade sådan träningsvärk att jag hade tänkt sätta hårt mot hårt. Därefter blev det en lång promenad på 1,4 mil tillsammans med underbara brudar. Himla skönt var det! Dock mötte jag några av mina fiender... spindlarna. Uuusch! Men men. Jag klarade mig hyfsat bra efter vägen ändå. Det är nackdelen med sommaren, alla kryp som jag hatar och som tycks dra sig till mig. Tur att jag har människor runt mig som inte är lika brydd som jag och kan döda dem åt mig :)

Nu har jag sett på Sex and the city i min ensamhet, bölade också en massa. Är i en känslig period just nu. Gråter för allt. :) Jag är inte gravid, det behöver ni inte spekulera i. ^^
Hade tänkt att slå på någon träningsvideo strax, men jag måste först få i mig lite mer vatten. Det är så himla hett hemma hos oss.
Dessutom ska jag nog leta upp lite workout musik så jag kan få rätta motivationen då jag ännu har träningsvärk.

Nu har jag uppdaterat er lite...

måndag 17 maj 2010

En härlig dag...


Solen steker och jag har sådan energi. Jag har dans tränat med Yuna och gjort olika övningar själv. Jonathan har gjort sitt eget. Det blev en dag hemma från skolan då ingen barnvakt kunde pga sjukdom etc. Himla trist då man missar så mycket. Men jag har fina klasskompisar som meddelar allt och tar papper till mig :) Jag är lyckligt lottad! Det är trist att vara hemma från skolan, känns som om man missar mycket information ändå, trots att man får det mesta framfört. Men det är inte samma som att vara på skolan. :(

Louise förstod i alla fall.


Igår gick det enorm åska och det blixtrade mycket. Det var som underbart på ett sätt att sitta och se det hela. Men tog ett tag för mig att greppa min systemkamera och ta ett kort. Fick in ett bra, fast det tog ett tag. Det är inte lätt att fånga in dem. Hade nog varit enklare om jag tog det då det var som värst. Men men... Jag är glad att jag fick en bild i alla fall. Nu ska jag ut i solen igen och hoppa studsmatta.
Btw... har börjat med intensiv träning. Kör hinderbanan 2x och jogga ett varv. Jonathan längtar till nästa gång :) Han gillade att få hoppa, krypa och klättra. ^^

fredag 14 maj 2010

Wedding plans

Jepp, ni läste rätt.
David har på senare dagar pratat om bröllop och planering, varför då inte börja? Det behöver inte bli så dyrt som man tror. Vi har dessutom bestämt oss för att inte ta emot några presenter. De gäster som blir bjudna och som kommer, de får betala sitt kuvert istället. På det sättet tjänar vi in av det vi redan lagt ut för maten och andra kostnader. Varför ska man ha presenter för? Vi som bott med varandra så pass länge, vi har barn och hela kittet, varför ska vi ha en massa saker som vi redan har? Det känns mycket mer väl spenderat om alla betalar sina kuvert. Så resonerar vi i frågan.
Såg en bröllops invit där de stod om gästlista, var bröllopet skulle äga rum, mat, meny, OCH önskelista. Önskelistan var dessutom inte något som vanliga svenssons köper. Dyra vinglas för 500 kr/st. Herregud! Man funderar lite på vad somliga är tacksam över. Är inte hälsan och välbefinnande det som betyder mest. Och i denna fråga, att ens nära och kära vill komma och se er bli 1? Att bara ha mina nära där, när jag gifter mig. Att se hur de bevittnar då vi tager varandra till att älska varandra i nöd och lust. Det är att älska varandra, inte att älska det vi får. Vi är alla olika...

Dessa är några av de flera hundra klänningar som jag har hittat för rimliga priser. Vet inte vad jag skulle passa i, men inget STORT. Jag skulle nog bara ha en enkel, men snygg klänning. Så vad tycks?






torsdag 13 maj 2010

Känsla

Jag får så många känslor och i olika sammanhang. Man kan ha känsla på att något ska ske, att något har skett eller att ödet kanske visar oss vad som kommer att ske.
Många gånger har jag haft en känsla av att något kommer att ske, bra eller dåligt. Och jag kan som se en blixt av konsekvenser av ett handlande. Inte VAD som kommer att hända, men att jag kan se en anknytning.
Jag hade en stark känsla för någon dag sedan, som visade sig vara rätt. Jag ska alltid förlita mig på min känsla som jag får. Det är inte första gången heller.
Ödet då... jo, jag förlitar mig mycket på ödet. Det har beslutat så ofantligt mycket åt mig och visat mig vägen i olika frågor. Öppnat dörrar då det varit läge. Enlig mig kan man inte förneka att ödet finns.
Visst så kan det vara så att man själv kan påverka sitt öde. Men jag tycker inte att det har haft med mina händelser att göra. Hur kan jag själv påverka att bli med barn exempelvis. Om det är så att man försökt och försökt, men att det senare, efter några år, då allt annat som funnits runt omkring en, har löst sig. DÅ blir man med barn. Det är som ett puzzel. Alla bitar kan komma sig på plats, allteftersom de andra bitarna läggs ut på rätt ställe.
Spelar ingen roll vad än folk säger om ödet, jag kommer att tro på det i alla fall.

Har varit enormt dålig på att uppdatera bloggen. Jag har haft lite i tankarna på senaste. Det har börjat att bli bättre nu, men jag känner ändå att jag kan behövas. Jag tänker så mycket, och på dig.
Som jag förut har sagt så har jag många åsikter, men det är inte mig det handlar om och jag kan inte besluta åt dig. Därav lämnar jag detta och låter dig ta dina egna beslut. För det är dig det handlar om. Jag kan bara finnas här för dig, när du än behöver mig. Du vet att om det skulle vara något så kan du ringa mig.
Och härmed lämnar jag detta ämne för gott i bloggen... Vi kommer att ta detta tillsammans, utanför.

Imorgon har jag och Linda G prov i rehab/hab. Lite nervös är jag väl, men samtidigt så kan jag det här. Vi har suttit ett tag här hos mig och pluggat lite. Jag vet att Linda kan mycket mer än jag då hon har så mycket erfarenheter av just detta, därför är jag mer orolig för min egen del.
Men det går nog bra. Jag gör ju alltid mitt bästa då jag gör prov. Så länge jag får ett G så är jag nöjd. Men samtidigt ligger det där lilla kravet på mig själv att få VG på allt. Jag kan inte förvänta mig att det ska bli så i ALLT. Men jag kommer att försöka.

Har fått ett preliminärt slutbetyg i psykologi A, VG. Jag hoppas att det kommer stå kvar, som det lät på läraren. Jag är helnöjd med VG. Även om man satsar på att få så bra som möjligt så var den kursen lite för jobbig för mig. Men det hade ju att göra med brist på information och tillvägagående... Nåväl.

Nu känns det som om jag ordbajsat för en veckas tid.
Nu lite mat!

tisdag 11 maj 2010

Jag känner för att springa!!

Har sådan himla lust för att ta mig ut nu på stört och springa. Dock har jag ännu inte fått mina kläder och skor, och jag är i stort behov av de nu. Jag har lovat mig själv att ta mig ut varendaste dag då jag fått dem. Som det är nu kan jag tyvärr inte gå längre sträckor utan att få ont i hälarna. Skorna är mycket efterlängtade!!

Dagen idag har jag tillbringat med Marika och Mathilda. I alla fall morgonen då vi gick igenom vårat grupparbete i Etiken som då handlar om HBT.
Vi behöver lite förslag på hur vi ska lägga upp det och hur vi ska pynta vårt kollage. Vi får se då vi har kommit oss till den punkten.

Nu ska jag städa lite till och sedan ta och varva ned.

måndag 10 maj 2010

Helgens bravader

Måste först och främst lägga fram att lördagen var uuunderbar! Jag hade jätte trevligt tillsammans med Malin, Sandra, Tommy, Johanna, Sara och Lee. Marika kom en sväng också.
Vi pratade, sjöng singstar och hade allmänt trevligt.
Fick dessutom blommor av Sara. ^^ Men jag sa till henne tidigare att jag absolut inte ville ha något, att bara få vänner till att komma betyder mer än ting. Jag vet att de som inte kunde komma ändå hade en liten tanke till mig. Tror jag då ;)
Vi var ut också, men åkte hem rätt snabbt pga huvudvärk. Det var ju kanske inte så roligt. Försökte ändå hålla mig kvar ute så länge som möjligt för att inte vara tråkig.

Söndagen var jag inte ett dugg bakis. Himla skönt! Men jag drack också mycket vatten mellan ölen. Något att tänka på :)
Mindre trevliga saker inträffade dock under söndagen. Absolut inget jag vill ta upp. Men det var tråkigt.
Tänker på dig ska du veta!
Idag är jag ledig från skolan för att bara finnas till om det behövs då jag anser att det är min plikt.

Vill ändå tacka er alla som kom på min födelsedags fest! Det hade inte blivit så bra om det inte vore för er!

lördag 8 maj 2010

Party!

Så var det dax att snart göra sig klar för kvällens bravader.
Jag är på gott humör och tror att kvällen blir jätte bra. Det är inte antalet gäster som gör festen, det är du som gör vad det blir till. ^^

fredag 7 maj 2010

Att älska

är att bry sig om och vara där när det gäller.
Att man ska vårda och ta hand.
Vi ska ta vara på varandra för livet går så fort.
Visa mig kära du, att jag är älskad av dig.
Visa mig att när det gäller, då finns du där.
Visa mig din omtanke och kärlek, även om det bara är att jag får höra din röst.
Visa mig med ett enda meddelande att du finns, just där du är.
Inga mil kan stoppa kärleken, det är bara vi själva.
Distansen mellan finns inte.
Det är bara hjärtat som vet var du och jag är och inget kan stoppa den.
Snälla, visa mig att du är där, vid min hjärta.

Jag glider bort från mina alla sinnens fulla bruk, drömmer mig bort till en plats där du finns.
Lär du dig aldrig av misstag som görs, eller erfarenheter sióm du kan generalisera med?
Minns du inte mig, den som jag alltid har varit? Den personen som jag alltid kommer förbli.
Var är du när jag känner så här?
Var är den kärleken som egentligen ska finnas?
Vi ser inte varandra längre, vi når inte.
Du känner mig inte, men jag känner dig.
Snälla, kom tillbaka, kom och var den du en gång var.

Never as we want

Det blir aldrig som man tänkt eller planerat... Och då jag skriver detta ska ingen absolut ta åt sig och bli ledsen eller arg. Jag är inte besviken på er alls. Det är ju så att man inte kan räkna med allt. Jag har full förståelse för sjukdom, arbete, oförberedda händelser etc. Så ingen ska absolut tro att jag ser ner på dem.
Jag är bara en aning ledsen över att det aldrig blir som man hoppats eller tänkt. Hade så många planer på att ha lekar och mysigt! Det hade varit kul att vara med folk som betyder något för en :) Det var inte bara min födelsedagsfest, utan jag skulle få dela den med dem som har en mycket speciellt plats i mitt hjärta.
Nåväl... jag har två partypinglor som kommer att stanna hela natten, om inget oförberettt händer ^^
Johanna, Oksana och Linda R kommer en sväng i alla fall och säger hej. En tanke är god :)

Igår var jag en riktig hurtbulle. Marika och jag skulle möta upp Linnea C och Johanna L för att gå en runda. Räknade med att det hela skulle ta ca 1 tim eller så. Nej nej. Jag anade ugglor i mossen när Linnea sa att hon hade en plan för promenaden. Ahaaa... hinderbanan?!
Japp... den lilla råttan skulle lura ut oss dit så vi inte kunde ändra oss. Jag gick med frivilligt, men jag kände inte alls för att hoppa, skutta och kräla. Men väl framme, efter att ha joggat tom. hade jag ändrat mina tankar och uppfattningar. Jag var på!! Det var som en befrielse att få röra sig så mycket och med saker som passar oss "vuxna" perfekt. Dock kunde de ha funnits lägre grejer. Jag ska fortsätta att gå dit när jag fått minajoggingskor och kläder. Då ska jag vara atletisk! Passade inte så bra att ha jeans på sig och göra den direkt. Men jag gjorde det ändå! Ganska stolt är jag då ^^

Det har löst sig med palliativ vård nu i alla fall. Men inte helt som jag hade velat. Det var som om läraren blev less på att jag kom med mina invändningar om att hon kunde ringa skolan och frågaom det var något oklart. Hon skrev bara; "Vi gör så att du lämnar in uppgifterna då du gjort alla färdigt" Kort och gott. Då känner man sig inte helt nöjd. Inte jag.
Det har i alla fall klarats upp så pass att jag inte är underkänd pga deras brist på information.

Nu ska jag ta en rök.

torsdag 6 maj 2010

Cellprovtagning

Jag fick åter en tid för att göra cellprovtagningen på nytt. Dock känner jag inte att jag orkar med det idag. Jag har därmed avbokat denna tid. Varför jag har fått ännu en tid, om jag inte redan nämnt detta, så är det pga att de hade bristande svar på proverna. Som jag förstod det.

Jag vet inte riktigt vad jag har lust med idag...det mesta känns piss och skit faktiskt. Men jag ska ändå ta mig ut på en stund med Jonte så han får cykla lite och jag promenera. Ska senare ut med Linnea C och Linda G på promenad. Jag behöver röra på mig nu, det vet jag. Har haft en riktigt slö dag igår då jag inte gjorde så mycket annat än att grubbla över den himla distansstudien. Himla skit att det skulle få förstöra för mig nu när jag kände sådant rus av glädje!
Jag ser framemot helgen, lördag. Då jag kan få koppla av ochha det gott med några av mina nära och kära, det behöver jag nu!

Ska bli kul när jag får mina sportkläder också, och mina nya vardagsskor. Nu haltar jag för att det gör så ont i hälarna :S
Jag meddelar då jag fått allt, då ska jag gå ut mycket och ofta!!

onsdag 5 maj 2010

ORKA!

Jag orkar inte längre sitta med inlämningarna.. jag behöver annat att tänka på för en stund. Hjälp mig!

Jag ska börja planera festen lite. Göra bodytwister lapparna klara. Måste inhaandla några få saker också:
  • servetter
  • doftljus
  • snacks

Inte så mycket, men det är något som behövs. Finns säkert något som jag missat och måste därmed kolla upp det.

Det är fortfarande oklart om vilka som kommer, men jag hoppas på att jag får svar i tid i alla fall. Förstår också om man inte på rak arm kan säga då många också jobbar emellanåt.

Johanna: Vill du komma?

Har ju totalt glömt bort att fråga dig, eller har jag? Nåväl, du är hjärtligt välkommen!

Nu fixa lite annat, om inte annat, tänka på annat.

Bevis

på att det jag sagt och skrivit, stämmer


Upp och nedgångar

Jag vet med mig om att livet har sina upp och nedgångar, jag accepterar att det är så. Livet kan inte bara bestå av att det går som vi vill hela tiden och att det inte finns hinder. Men jag stör mig på att det nu ska komma och göra det svårt för mig då det handlar om betyg.
Jag fick min palliativ vård bok igår, äntligen skulle jag få börja med den kursen också så jag inte behöver känna sådan ångest över att jag inte gjort något i den. Jag loggade in på miroi för att hämta mina uppgifter och se om det kommit något mail. Absolut!
"Vi saknar uppgifter från dig, vad kan det bero på?"
Jag skrev och ursäktade mitt sena svar och berättade för henne att jag blivit informerad av studievägledaren om att dessa distans kurser skulle jag göra i en takt på 50 %, så jag kunde ha samma ram som de andra i klassen. Att jag skulle bli klar innan examen, den 11/6.
Men nej, så var det inte enligt läraren på miroi.
Nu känner sådan stress inom mig, en klump i magen, tyngder på mina axlar och jag blir allmänt nere.
David såg att jag blev nere igår och frågade vad det var. Han förstod mig men försökte som vanligt göra det lättare för mig att koppla av med lite massage och fina ord. :)
Men då jag vaknade idag kom det tillbaka. Vad kommer bli av denna dag och vad kommer hända med kursen?
Jag måste göra dessa uppgifter idag och skicka in, dessutom läsa på inför morgondagen då det blir läxförhör i etiken.
Känner mig väl inte helt bakom flötet angående dessa begrepp, men jag ska absolut inte förlita mig på att jag kan dem. Jag vet hur det brukar bli då.
Nä, stress stress stress...
Jag måste ha någon att spy galla med känner jag..

tisdag 4 maj 2010

Erfarenheter av Bonprix?

Är det någon som har beställt från Bonprix någon gång?
Jag har hittat detta där och är goe sugen på att beställa det. Är ju nu också i STORT behov av nya skor och hittade då ett par sport och ett par som jag kan ha på annars också. Allt detta är mycket billigt och jag blev förvånad, men då är det ju det också om det är bra?
KAPPA är jag medveten om, har bra grejer. Har själv varit ett mycket gott fan till deras kläder etc.
Om jag inte får någon vägledning av er, beställer jag nog detta.Som sagt, jag är i behov av nya skor. Men jag behöver också träningskläder för att kunna hänga med så mycket som möjligt i rörelserna som alla nu tycks ha ^^














måndag 3 maj 2010

MVG och ett hets

Fick slutbetyg MVG i arbetsmiljö och säkerhet idag. Det var inte fy skam. Men en himla lipsill är jag också. Jag började gråta framför Louise för att jag var så glad och stolt över min redovisning och för att hon öste med kommentarer på mig. Jag kände mig så stor och så himla oövervinnerlig. Jag har verkligen gottat mig i att redovisningen gick så bra och att jag tog modet.
Det som jag känner är bra är att jag, enligt Louise, lyfte fram gruppen ännu mer med tanke på hur mycket gott jag sade om dem. Alltså menar jag min redovisningsgrupp som bestod av Linda G, Marika och Veronica. Att jag skröt och sa hur underbara de hade varit under tiden och hur de hade stöttat mig, fastän de visste hur nervös jag var inför detta. Så jag är glad om det även lyfte dem och att de skulle få den creds som de förtjänade.

Cellprovet blev inte granskat ordentligt fick jag veta idag. Så jag ska dit igen den 6/5. Typiskt! Och jag som gått här och väntat på resultat. Det kommer ju säkert inte visa något, men jag har ju tänkt mycket på denna undersökning, ända sedan jag gjorde eget arbete om livmoderhalscancer. Jag hoppas ju få ett snabbare svar denna gång då.

Ska på promenad ikväll, med mig själv eller grannen. Det vore roligt med sällskap, men man vet ju aldrig om hon är upptagen.

På fredag ska jag till gällivare btw. Ska hjälpa Davids moster och hennes karl att flytta. Kanske ingen vidare höjdare att åka dit på de grunderna, men det hade kunnat vara på grund av något annat, nöjen :) Men men... man är ju en hjälpande hand i alla fall. Någon nytta göra man ändå.

Nu ska jag ta mig en rök och sedan höra hur det blir med promenaden... Känner att jag är i stort behov av träningskläder och skor!

Get the party started!


Ja, så var det snart dags för att börja ordna inför festen på lördag. Ska inte handla så mycket grejer till festen, men jag hade tänkt att vi skulle ha det mysigt och att det finns snacks om någon vill ha.
Det blir vad vi kvinnor gör det till på lördag. :) Mer säger jag inte. Men jag hoppas att alla kommer få det kul och att det blir en bra fest som alla gillade.
Hade egentligen velat köpa ny outfit, men det håller inte plånboken med om... Dessutom vill jag heller inte ha något mer på delbetalning då jag redan har H&M. Har precis betalat bort ellos och det känns himla skönt! Snart kommer väl fakturan på min studentmössa också och den vill jag inte få... Mössan kan jag ta, men gratis.

Vi får väl se om det kanske finns något som jag kan låna :)
Läste precis Johanna L´s blogg och blev avis för att hon nu har skaffat sig joggingskor och byxa... jag vill också ha det nu! Kan någon tipsa om en bra och billig sida på nätet där dom säljer sportartiklar?
Nu ska jag duscha och göra lite nytta innan skolan... Hoppas på slutbetyg i psykologi och arbetsmiljö idag!

söndag 2 maj 2010

Twentyfour is´nt that much

Nä, 24 är ingen hög ålderssiffra, men ändå så känner jag mig gammal. Jag brukar inte ha så mycket att säga om min nya ålder, för jag har inte ansett mig vara något mer mognare än vad jag var igår. Det är jag inte nu heller. Jag kan fortfarande sitta och skratta åt dåliga kiss och bajs skämt, som om jag vore 4. Nä, åldern har inget med mitt mognande och tankesätt... det är endast en siffra. Man är inte äldre än vad man gör sig. ^^
Jag bara funderar på hur jag kommer se mig själv vid si så där 70 års ålder. Om jag lever så länge då. Kommer jag fortfarande sitta med en laptop och skratta åt dåliga skämt? Hur kommer jag att vara?
Jag försöker att leva i nuet och ta det som det kommer, allteftersom åren går. Jag är fortfarande ung, men livet springer fort förbi. Man försöker ta vara på varenda sekund man har, med dem man har. Kanske jag inte helt fullt ut. Jag har mycket att ta igen. Där kommer då också skammen in... men den ska vi väl ta kål på :) Har ju redan fått visa ord av Karolin, dom tänker jag på.

Har varit en ruschig dag i alla fall. Mycket folk och många barn :) Mycket gott fika som jag bara hade kunnat trycka i mig. Men jag var stark, ända till klockan 16. Då tog jag en bit oxfilé och gratäng. Bajs också! Men jag ska gottgöra mig själv, jag måste.
Jag vet vad alla ni tänker, jag ska inte vara så hård. Jag bör ta det lilla goda i livet och njuta. Tro mig, jag tänker på det hela tiden. Men jag måste också få må bra i mig själv, därför försöker jag att undvika det goda.

Hur som helst...
Fick pengar... precis som jag önskade mig. Jag är helnöjd :) Nu kan jag ha min fest på lördag utan att känna att jag har bränt våra pengar :) Nu är festen betald. Eller ska jag säga min alkohol är betald :)

Var hos Linda G och pluggade lite rehab/hab...dessutom pratade vi lite och hon fick gräva i min hjärna ^^ som hon så fint uttryckte sig :)
Hon är allt bra söt den flickan! Hon ligger mig väldigt nära...

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sedan få sista presenten av min älskade David. Massage! Det behöver jag, speciellt nu när jag har sådan hemsk ägglossning!

lördag 1 maj 2010

Innan 24

vill jag passa på att säga ett par ord.

Jag har hunnit med en del under mitt år som 23. Det har varit en underbar tid då mycket har hänt. Jag hoppas att det nya blir lika bra om inte ännu bättre!
Vi har hunnit få en stabil grund med ekonomin, vi har funnit en fin plats att bo, tills vi får ännu bättre med pengar så vi kan flytta till villa. Vi har sett en liten pojke växa och bli snart 1 år, vilket alltid är underbart! Jag har funnit nya bekantskaper, samt gemenskaper. Band som jag vill ska hålla så länge det bara går. Underbara männsikor som har kommit till att betyda mycket för mig... ni vet vilka ni är. Jag har nästan hunnit utbilda mig klart till USKA. Ja, det är mycket som häntmig, som varit positivt.
Visst att allt inte varit en dans på rosor, alltid kommer det något bakslag. Men dessa minns jag inte. Det goda väger upp för mycket för att jag ens ska kunna lägga en tanke till det negativa.
Jag har mycket att vara tacksam för...
Tack alla ni som fått mig att känna mig så älskad och så innerligt bra. Jag känner mig bra som jag är, och att jag kan bli accepterad för den jag är och att ni inte tar det för givet eller trampar på det. Ni har tagit mig till er och fått mig att känna mig så behövd och uppskattad. KASAM :)

Detta ville jag lägga en tid till att få säga...

TACK! @--;--

Tack!

Jag har glömt att tacka min kusin Karolin för hennes fina kommentar. Jag tittar gärna förbi om vi är i krokarna ^^ Hoppas du också snart kommer upp :) Saknar dig/er!

Dag 1

för ungefär 1000 gången.. men men. Jag hatar att aldrig ta tag i detta utan bara kommer med ursäkter och skjuter upp det för att det finns så mycket gott här i världen. Men egentligen, varför ska man missunna sig att få äta gott när man bara lever en gång? Fick dock höra att vi lever mer än så. En kvinna levde sitt 46e liv, men människolivet är det sista. Ja, men då är ju detta mitt sista liv. Jag kommer att försöka ta vara på det, även om jag är en aning onyttig med både rökning och alkohol. Men det ska nog gå att leva ändå ^^

Hur som helst så har jag påbörjat min nya diet, mycket bättre också får jag hoppas :) Det kommer bli kämpigt imorgon då jag fyller år. Allt gott som kommer dukas upp här. Men det har gått bra idag, trots att David och barnen köpte mat från Max efter vi hade varit på leklandet. Men jag rörde mig så mycket leklandet att jag inte ville förstöra det genom att trycka i mig en massa onödigt fet mat. Det hade inte suttit fel med en suverän ämnesomsättning. Jag kan ju bara drömma på...

Hade tänkt mig en promenad idag/kväll, men jag vet inte om det blir av då det bara öser ner en massa regn. Paraplyet vet jag inte ens var det är, annars hade jag tvingat ut mig själv. Kanske får ta och köra Linda G´s pilates videos som jag fick låna. Vi får se vad som händer. Jag ska i alla fall röra på mig ännu mer. Jag vill hemskt gärna få igång kroppen.

Jag är i enorma renoveringstankar också. Jag har en massa ideér om hur jag vill att tv-rummet ska se ut i färgen. Dessutom är det en massa nya möbler som jag bara vill ha! Varför kan inte Gud skänka mig lite pengar? Jag som satsar på att vinna.
Jag får se vad hans planer är för mig. Jag vet att det finns så många andra som bättre skulle behöva dom. Jag är ju inte i nöd. Det handlar bara om döda ting, sådant som jag kan leva utan.

Nu ska jag sippa på mitt kaffe för att sedan dricka en dryck..