söndag 31 januari 2016

Nygamla saker

Idag var vi och köpte och hämtade de nygamla vikterna+hantlar samt kläderna. Älskar att fynda billigt och sedan få njuta av att använda det.

Ett av linnena hade inbyggd bh och det är faktiskt första gången som jag testar ett sånt och jag älskade det! Ingen extra tvätt heller för att ha använt sportbh. Sjukt nöjd är jag över det jag köpte.
Har redan kollat in och testat vikterna. Det här bådar gott för fröken. ;)
Ser framemot sjukt bra pass nu de kommande veckorna. Tagga tagga tagga!!

Jag verkligen älskar min nya livsstil och jag brinner verkligen för det. Såklart behöver jag läsa massor för att förstå allt och så man gör det rätt.
Var sak har sin tid, även gäller min träning också såklart.

Nu vankas en lugn kväll. Orkar inte träna mer idag :)

lördag 30 januari 2016

Lördag och jag vilar inte!!




Två tights är betalda och inväntar att landa i brevlådan till veckan :)
Och imorgon blir det ytterligare 6 linnen och 1 par tights och träningsredskap. Yey!!
Då kan jag börja köra med lite tyngre vikter.

Idag kände jag något som jag tidigare inte känt. Vet inte vad jag gjorde, kanske kliade mig vid höften eller något. Men i alla fall, den tvärgående magmuskler, den delen som är längre ner (den som ser ut som på en Ken docka :P ) den känns tydligt nu och syns även en aning. Tycker min förklaring verkligen är sjukt bra och låter inte snyggt då jag jämför med en Ken docka. Men jag är ju faktiskt lite sån att jag vill ha de lite synliga. :) så jag är inte ledsen.

Middagen var utsökt! Hade bara hoppats på hasselbackspotatis, men vi kom hem så sent att det var inget snack om saken och vi skippade det.

Taggar inför ett grymt pass nu så här på kvällskvisten. Jag känner redan nu hur jag mår efteråt. Hur nöjd, tillfredsställd och gott samvete. Varför har jag inte gjort det här för länge sedan?
Nu fattas bara ett jobb. Så jag kan komma in i en bra vardag som passar mig bra. :)

Ha en trevlig lördag! Kärlek till alla!

Idag kör vi ändå

Idag är egentligen min vilodag men jag känner att jag verkligen behöver få göra mig av med lite negativitet.

Blev heller inte att grilla idag och endast en liten stund i backen. Dock inte för mig som höll på att frysa ihjäl. Blåser otrevliga vindar som får vem som helst till att vilja vara inomhus. Om ni frågar mig. Såg verkligen framemot en dag med familjen och mys med varm choklad och grilla.

Hade tänkt att börja öka lite vikt snart och ta användning av det jag läst. Kommer nog bli bra det. :)

Taggar hårt inför ett pass i eftermidagg/kväll.
Wooop Wooop!

Artikel

Läste lite och hittade en bra artikel om att bygga muskler. Känns en aning grundläggande i alla fall och man har mer hum om vad man ska tänka på.

http://ptphilip.se/hur-du-okar-muskelmassan-pa-kort-tid/

fredag 29 januari 2016

Snåltarmen

"Det reder sig, sa han som sket i såsen" :)
Jag känner mig nästintill fulländad. Jag har hittar träningslinnen och tights! Eller ja, det räcker väl för ett tag i alla fall.
Ha ha. Nä, jag är inte så noga. Jag behöver i alla fall inte ränna runt med några BB tights för 600kr eller så. Visst, jag kan inte neka till att alla dessa dyra kläder inte är fina. De är verkligen sjukt fina. Men nej. Lägger inte de pengarna på svett kläder ;) men klandrar inte er som gör det heller.
Känns i alla fall kul att ha fyndat.
Har ju även hantlar och vikter på G nu. Ska hämta i helgen. Grymt!!

Kanske skulle ta och göra slag i saken och rensa rummet nu i källaren så man kanske får sig ett gym någon gång. Det funkar att träna på övervåningen. Men jag skulle nog föredra ett rum som kanske är mer inrett för alla våra saker.

Ja, jag är på bättre humör idag.
Barnen är här också. Underbara, älskade barn!!

Nu tar vi helg... kanske

Dagens träningspass är förbi nu. Har börjat köra sumo squats som jag känner ger mer för mig. En ny favorit med andra ord. :)
Kommer att köpa och hämta vikter och kläder i helgen. Så det ska bli riktigt kul! Skulle bara behöva få tag i långa tights nu. Får kolla upp det lite bättre här framöver. Hittade 7 plagg, varav 1 var 3/4 tights och resten linnen för 170 kr. Nu pratar vi om att snåla lite och det var fina saker. Tacka vet jag köp och säljsidor!!

Nu är helgen här och det betyder vilodag... för det mesta i alla fall. Längtar till middagen imorgon för då har vi planerat kycklingspett! Har varit sjukt sugen på det i några dagar nu. Sen kommer det förmodligen bli att unna sig något gott imorgon eftersom vi är bjudna på 1-års kalas. ;)

Om vädret blir som det just nu visar på klart.se så blir det förmodligen att vara ute så mycket som möjligt med barnen. Kanske tar man och grillar någonstans och åker pulka, bob och madrass. Det skulle dom gilla tror jag.

Nu ska jag kasta mig in i duschen och sedan ta itu med resten av dagen.

Ha en bra helg!!

torsdag 28 januari 2016

Kör hårt

Det blev ett sent träningspass men det var för att det kom upp en grej.
Blev helt utmattad och kände egentligen inte för att träna ens men jag ville inte låta en sådan sak förstöra för mig. Så jag tänkte att jag kör hårt mot hårt. Istället för att ta det negativa och låta det förbli negativt så vänder jag på det till min fördel, i alla fall nu ikväll.
Det blev ett grymt pass med mycket energi och svett.
Tydligen måste jag lära mig att gilla tanken och synen av blodådror, nu är dom det enda jag ser när jag tränar :D
Så länge jag inte behöver känna på dom och rulla dom mellan fingrarna i alla fall. Ha ha!

Nu är alla mina barn här i alla fall och mitt hjärta är helt. De kommer alltid att vara små och ömtåliga. Finns inget bättre man kan få här i livet. <3

Ha en fortsatt fin kväll!

Nästan hela dagen

Har längtat efter att få slå igång musiken och träna hela dagen. Har haft saker att göra sedan förmiddagen så det har inte blivit av helt enkelt.
Men efter middagen så får jag röra på mig i takt till bra musik.
Det bästa jag gjort sedan starten var när jag passade på att träna igår medan Milo var på dagis. Jag låste ytterdörren, gick upp på övervåningen, satte ipaden på "dockan" och tränade till HÖG volym. Kände hur adrenalinet och kicken slog igång direkt och det kändes som om jag skulle kunna hålla igång hur länge som helst.
Det är inte första och sista gången kan jag lova :)

Idag kör jag med flätor för ovanlighetens skull. Kul med lite variation.
Nu innan middagen blir det lite lek med Milo och hans tågbana ;)

Ab roller

Har aldrig riktigt provat denna. Det har verkat vara för tungt för mig. Men nu kanske man skulle prova på riktigt. Vi har en som står och dammar i en garderob. :)

Pratade med en bekant nu på morgonen som berättade att han hade träningsredskap som jag skulle kunna få köpa. Yey!! OM vi nu ska göra gym i källaren så är allt man kan få tag i, som är lite billigare, bra saker ;)
Det är inte billigt med varken redskap eller kläder. Men kläder tror jag att jag hittat till mycket vettiga priser. Fick tips av en annan bekant igår på Facebook. Köp och säljsidor for the win!! För mig spelar det ingen roll om någon annan använt kläderna innan, är inte direkt så att jag ska köpa begagnade trosor :P

Nu ska jag inta dagen och vad den har att erbjuda.

<3

onsdag 27 januari 2016

Sprudlar energi

Tänk så mycket energi och ork man får när man har fått träna. Man känner sig så alert och kan klara det mesta.
jag är oerhört lycklig och stolt över att jag tog tjuren vid hornen och sparkade mig själv i arslet och tog tag i det här. Jag känner mig starkare fysiskt men också psykiskt. Så här bra mentalt har jag inte mått på länge. Känner mig pånyttfödd, typ :)
Tänk att en sådan sak kan göra så mycket med ens välbefinnande. Tokigt men härligt!
Ett annat steg i rätt riktning kanske vore att sluta röka va? ;P
Undra hur bra jag skulle må av det?
Förmodligen skit i början eftersom dom där -egentligen - äckliga pinnarna, styr ens vardag och liv.
Allt anpassas efter dom.
Till vilken nytta? Att jag ska en dag dö av dom!
Ibland är man då allt bra korkad.
Vore det bästa beslutet jag gjort om jag skulle lyckas.
Men som jag tidigare skrivit... finns det en vilja...
Finns inte den så kan man heller inte klara det, men är jag tillräckligt redo och verkligen vill sluta, då går det.
"Allt går med lite våld och vaselin" ha ha ha!

Trevlig kväll! :)

Sådär ja


Mitt långsiktiga mål är väl ungefär så här. :)
Men det är klart att så kanske jag heller inte kommer kunna se ut. Men det är i alla fall något som jag eftersträvar. Notera att det inte är fullt så här jag vill se ut. Men inte långt ifrån.

Även om jag vill köpta armarna så är jag nu mer i fokus på rumpa och mage. Jag vill ta reda på om huden kommer dra ihop sig eller om det är ett lönlöst fall.
Får se hur den ser ut i maj. 
Kommer försöka att lägga upp bilder på magen alltefter som månaderna går. Jag har alltså redan förbrukat januari bilden ;)

Det är spännande det här och jag vill tro att hela träningen kommer att hålla i sig och vara kontinuerlig som den hittills har varit.
Finns det en vilja...

Ha en bra onsdag! 

tisdag 26 januari 2016

Fokus på rumpan

Kommer fokusera mycket på plattarslet som jag har. Så det kommer bli mycket övningar där. Det som är bra med det är att man kan göra de övningarna utan att det märks :) och när som helst i princip. Det är ju bara att knipa, släppa, knippa, släppa etc etc.

Blev ingen större snöskottning eftersom vi har en sådan underbar granne som kom med sin lilla traktor. :)
Men ännu finns det lite kvar som jag hade tänkt att ta efter middagen.
Lilla Milo får vara med sin farmor under den tiden. Är så mörkt ute nu så det är lika bra att han får stanna inne.
Det kommer fler gånger som han kan hjälpa mig på gården :)

Mycket träning

Idag snöar det för fullt. Tänkte passa på att skotta medan Milo var på dagis men det kändes hopplöst då det inte ville lugna ner sig.

Har samtidigt ont i en punkt på skulderbladet som vägrar ge med sig. Har haft ont sedan i fredags tror jag. Det går inte riktigt att trycka där själv utan jag behöver någon som gör det åt mig. Har tagit värktabletter men det hjälper inte.
Har ingen aning om vad det kan vara. Tror inte att det är pga träningen faktiskt.

Måste hur som helst skotta idag, om den andra träningen uteblir det får vi se. Men jag brukar få ett il efter middagarna så det är inte omöjligt att jag kör på då :)

Har suttit och skickat iväg en hel del jobbansökningar under tiden som Milo var på dagis. Man får ta av det som finns men har även skickat till de som inte haft några annonser utlagt. Så nu hoppas jag på att få napp och att man kan komma överens om vettiga tider eftersom mannen jobbar borta varannan vecka.
Men det borde väl inte vara några problem.

Nu ska jag ta unge herr Malm och få honom till att vila och så jag kan gå ut i snön och leka :P

Ha en bra dag!

måndag 25 januari 2016

Flex:)



Det här händer ALDRIG, att jag blottar min mage på det här viset.  Men jag skulle heller aldrig göra det om man nu hade sett min lösa hud alltför mycket. Varför jag lägger upp den är för att jag tycker att jag anar konturer, som jag en gång sagt. Dålig bild och jag skyller på dålig taklampa. 
Jag har nog blivit lite av en träningsnarkoman ;P
Nä, det kan jag nog inte säga så här tidigt i min träning. 
Undrar bara hur lång tid det tar för muskelminnet att inse att jag faktiskt tränar. 
Går det fortare efter att det skett eller? Är inte så påläst och har inte all världens tid eller ork att sitta och googla efter allt man vill veta. :D just nu känns kanske inte det så super viktigt egentligen, men vore roligt om någon av er kunde berätta.

Dagen börjar lida mot sitt slut nu och det har blivit mycket för mig idag med träning av alla olika former.
Så jag är helt klart nöjd med hur min måndag har sett ut. Just keep up the good work :)

Ha en fortsatt bra måndagkväll!

Ny vecka, nya möjligheter


Började veckan med snöskottning. Hela uppfarten fixade jag och Milo. Ett bra pass på ca 1,5 timme. Det var inte så tjockt med snö som tur var. Men tillräckligt i alla fall. Samtidigt fick man friskluft och Milo fick leka av sig utomhus. Nu kommer han sova gott när han ska vila. :)

Tog fram laxfilé igår för att ha till middagen. Och som vanligt så kommer jag ha broccolimix ;) jag verkligen älskar den! Köpte en ny sås som man ska ha till lax, det ska bli spännande att prova.

I övrigt så står träningspass på tur :) nu ska vi träna mage och rumpa stenhårt.

Ha en bra måndag! <3 p="">

söndag 24 januari 2016

Projekt gym? :)

Har kommit underfund med att kanske städa ut ett rum vi har i källaren. Ett rum som vi har en massa saker i just nu men som vi har tänkt att rensa ur och sätta i ett annat rum.
Varför inte städa ut nu och planera att inreda ett eget gym? :) det är bara fördelar med att ha ett eget gym. Även om man kanske inte tränar för att bygga muskler så är det ett bra rum att ha för aktiviteter av alla dess slag.
Tänkte ta tag i att börja sortera och rensa så snart som möjligt och sedan börja kolla färg och vad man ska ha för golv/matta där inne. Och en spegelvägg är ett måste!
Jag är enormt taggad inför det här. Hoppas bara att Patrik är lika intresserad som mig. Annars kan vi få problem ;)

Har enormt ont i en punkt på skulderbladet. Vet inte om det är en nerv som kommit i kläm eller om det är något som kommer från en övning. Kände så här igår också men då var det värre. Men ju längre in på denna dag/kväll som gått, har det blivit värre och värre. Skulle verkligen behöva någon som kunde trycka där.
Svägerskan gjorde det igår men jag känner att det skulle behövas ännu mer. Svårt att säga exakt var det sitter också.
Hoppas det snart blir bättre!

Ha en fortsatt bra kväll!

Söndag=seg dag

Denna söndag kändes mer seg än de flesta andra. Det är dessutom vilodag nr 2 och jag vill inte. Jag vill träna! Men jag känner mig inte helt 100 idag så det är bara bra med vila.
Fick nya tips igår av svägerskan som jag skulle vilja prova nu. Men jag får tålmodigt vänta.

Känner motivationen stiga så fort jag ser bilder och videos på FB. Har gått med i en del sidor för att ta del av andra människor som jobbar för att bygga muskler. Jag vill inte bli någon bodybuilder, men jag vill ha synliga och fina muskler samt en fast kropp.
Det är den största gåvan i livet att få barn och allt som kommer tillsammans med graviditeten är egentligen ett kärt minne från att ha burit på ett barn. Jag skulle aldrig göra det ogjort. Men om man kan göra något åt det för att själv må bra över sin kropp och med sig själv, så tycker jag att man ska kämpa för det.
Jag hoppas att jag kan förändra hur min mage ser ut genom träning, men det kanske inte räcker hela vägen. Men provar man inte så vet man heller inte. :)

Nu ska jag ta och lägga mig med Milo och vila på riktigt. Kanske känner jag mig piggare efter det.

Ha en bra dag!

lördag 23 januari 2016

Det tar sig

Igår tog jag steget och kollade om det börjat ge något resultat av min träning. Ja, jag kan se skillnad på magen : ) men ännu krävs det mycket mer för att få bukt med huden som fortfarande är slapp. ;)
Ska gå igenom lite övningar med svägerskan idag och hon ska se hur jag brukar träna. Alltså blir min vilodag inte helt lugnt :P I like!

Ibland kan jag komma på egna övningar som jag förknippar med träning som används med utrustning. Kör exempelvis en rodd variant och den känns riktigt bra. Men jag kan inte låta bli att fundera på om vissa saker jag gör, egentligen kan göra mer skada än nytta. Det känns ju rätt för mig men det kanske ändå inte är rätt för min kropp.

Idag vet jag inte vad det blir för middag. Svägerskan skulle koka ihop något gott och nyttigt :)

Ha en bra lördag allesammans  <3

fredag 22 januari 2016

Unnar mig


Träningen har gått så bra att jag unnar mig en dag som denna, vinets dag. Mycket gott vill jag lova. Imorgon är det vilodag om jag nu inte skulle få något infall och måste absolut träna. Sannolikheten är rätt stor ;P
Middagen bestod av rester från min kyckling och broccolipaj. 
Har egentligen inte så mycket mer att skriva. Vill bara ta det lugnt resten av dagen.

Trevlig helg på er!

torsdag 21 januari 2016

Avskyr infall

Det värsta som finns för mig när jag går in för något helhjärtat är när onyttiga infall slår mig hårt i huvudet. Jag blir sugen på allt onyttigt och jag har väldigt svårt för att slå bort det där suget. Det är lätt att säga till andra att "stå emot, du kommer bara ha ångest sedan." Men när det kommer till en själv så vet man precis hur svårt det är. Ens egna råd och goda ord existerar inte. Det är bara suget som finns och den stora längtan att få äta något riktigt sliskigt.
Men för att vara jag så skötte jag mitt begär hyfsat bra idag. Vanligtvis när jag känner att jag "syndat", tagit en chokladbit eller något liknande, då ser inte jag det som en liten munsbit och att det får räcka så. Min inställning är ungefär;"ja, nu är det kört, nu kan jag lika väl trycka resten också. Lika väl att gå all in nu när jag ändå gjort ett snedsteg!!" Helt fel!
Men förhoppningsvis så kan jag nu försöka ändra på min syn till den där enda lilla godsaken.

Borde se över mitt schema och göra det mer fullkomligt. Just nu kör jag det mesta och har inte dagar för exempelvis rygg och mage, för att andra dagen köra rumpa och rygg. Som jag förstått det så ska man inte köra helkropp utan fokusera på olika delar, dag för dag.
Hmm... vad kostar en PT? ;P
Är så sjukligt dålig på allt det här. Men ständigt lär man sig väl något nytt.
Jag har ju börjat kunna laga ordentlig mat och det är ju helt fantastiskt! Men ännu så avskyr jag matlagning! :P

Nåja, upp före tuppen imorgon då mina syskonbarn kommer att stå utanför dörren strax innan 07. Ibland är jag allt bra snäll. :)

Sov gott!

Nya övningar



Har testat några nya övningar idag för rumpa och rygg. De kändes bra och jag ska absolut köra med dessa igen.
Jag är dålig på att känna ordentligt tror jag men jag vet inte riktigt hur jag gör för att träna nedre delen av magen. Några tips?
jag tränar magen men det är svårt att säga om det är övre, nedre eller hela :D
Kör situps, plankan och även en övning som innebär att man ligger på rygg och för benen upp och ner (raka). Vet inte vad den övningen kallas.
Alla tips mottages på sådant man kan göra i hemmet i alla fall.

Idag provar jag på att göra kyckling och broccolipaj med GI pajdeg.
Står och inväntar att den ska bli klar. Det borde inte vara så besvärligt eller gormigt men för mig kändes det så. Vi får se hur den blir helt enkelt.

Ta hand om er!

onsdag 20 januari 2016

Längtan

Jag längtar tills jag nått mitt delmål och att jag kan se skillnad på hur min kropp ser ut idag och hur den ser ut då.
Min belöning kommer bestå av en tatuering som jag ska göra på min mage. Till en början var den tatueringen menad till att försöka dölja mina bristningar och den lösa huden som jag har fått efter mina graviditeter. Nu har jag ändå inte mycket lös hud och mina bristningar har heller inte blå/lila/rosa toner, men det är tillräckligt för att jag inte ska vilja vistas i bikini bland andra människor, eller knappt för min egen man.
Men det ska bli kul att se vad jag kan lyckas med :)

Brukar beundra hur musklerna arbetar då jag tränar framför spegeln. :) skulle vara haft ett inrett gym och en spegelvägg, det hade varit optimalt. Vem vet... vi har rum i källaren som kan inredas om vi bara får tummarna ur till att rensa lite.

Sköt om er och ha en bra kväll! <3

Vunnen tävling!

Fick ett roligt PM på Facebook att jag hade vunnit detta träningsredskap :) är så roligt när man vinner något! Och det här kan jag verkligen ha användning av nu!
Wiiii! Är så himla glad!

Pepp Pepp!


Träningen gick bra. Känner mig mer uthållig. Däremot känner jag inte riktigt att jag ger min rumpa det där lilla extra. Jag kör squat, utfall och andra övningar som jag inte vet vad de kallas för. Men min röv är fortfarande platt och inte så värst ansträngd. Måste jag kanske köra mer intensivt? Får kanske prova squat challenge i 30 dagar. Då borde jag märka skillnad. :P
I övrigt så känns armarna vältränade och låren. Ryggen är jag dålig på att träna i övrigt men ska köra ryggaps. Har dålig rygg allmänt och har haft det sedan 9-10 års ålder. Så det är ett hårt pass för mig, förmodligen det hårdaste av alla. Men träning är bara bra! Skulle ha tagit itu med det för läääänge sen, men sånt där sitter väldigt långt inne.
Känner mig så peppad nu!!

tisdag 19 januari 2016

Vem är Jenny?


Slog mig helt plötsligt att det förmodligen finns många därute som följer min blogg och som absolut inte har en susning om vem jag är.
Nu kommer jag vara väldigt rak och ärlig och det innebär att jag kommer även avslöja något som jag tycker är hemskt jobbigt. 

Jenny heter jag och är född -86, fyller alltså 30 år i år. (Snälla någon!!)
Jag har tre barn, Jonathan -04a, Yuna 06a och lilla Milo -13. De två äldre barnen har jag tillsammans med en man från ett tidigare förhållande och lilla Milo är från mitt nuvarande. 
Är gift sedan 31/12 -15 alltså nyårsafton förra året :) väldigt färskt med andra ord.

Jag är en tänkare och filosof ända in i själen. Älskar att skriva och fotografering. Önskar inget annat än att få jobba med något av dessa delar. 
Har en lagomt stor familj med tre syskon. En äldre bror och syster samt en mindre syster. 
Jag älskar mina barn och min familj över allt annat på denna jord. Jag skulle kunna gå genom eld för dom. 
Jag är väldigt barnslig som person och har sjuk humor. Men vad vore väl livet utan??! :)
Men när det väl kommer till krita så kan jag uppföra mig och vara som vilken annan "vuxen" som helst. ;)
Något som inte många vet, men som jag tänker på hela tiden och måste arbeta med är, jag stammar. Visst, jag är inte extrem. De finns absolut de som har det värre än mig. Men detta har fått mig att verkligen rygga tillbaka och inte alls är den där personen som hemskt gärna ringer och surrar i telefonen. Nä, jag sitter hellre och smsar eller på annat sätt skriver. När jag har druckit alkohol spelar det ingen roll och jag kan surra huvudet av folk.
Herregud! Stort steg det där för mig. Det är inte alltför många som vet om det här. Men det är pga att jag har en tendens till att verkligen stamma då när jag väl pratar med de personer som jag sagt det till.
Men jag tror att telefonsamtal är värst av alla .
Hmm.. Har jag missat att nämna något? 
Fråga om ni vill veta något för nu blev jag helt ställd över att ha blottat mig :O
Frågar man inte, får man inget veta :)

Dagens middag


Nästan så att jag måste säga att det var snuskigt gott! Trodde jag skulle misslyckas som jag brukar göra med det mesta. Men jag lyckades och barnen älskade det. Både Jonathan och Yuna tog två portioner. :) Milo hann bli hungrig innan jag ens var klar så han fick plättar. Mycket spring fram och tillbaka från spis till bord. Men vad gör man inte. Barnen fick duka i alla fall.

Nu är alla mätta och belåtna. Och jag fick ett infall och måste nog bestämt träna en sväng till :) det kan väl inte skada??

Tack och hej!

Skynda sakta


Lite besviken på mina bilder då jag inte tycker att de är speciellt rättvisa. Sen att jag är en dålig fotograf när jag tränar, är en annan femma :P
Passet idag gick bra, om än jag hade en liten vild kille som sprang omkring och hängde sig på min rygg när jag gjorde armhävningar. Men det är något man får tåla helt enkelt. Det är ju roligt att se mamma leka på golvet vettja! :D

Har varit sugen på att köpa träningskläder nu i någon dag. Har sett så fantastiska snygga kläder! Men när jag sedan sett priset på ett par träningstights så har jag nästan tappat hakan. HUR kan man betala 699kr för ett par tights?? Skulle jag aldrig lägga mina pengar på! Tacka vet jag typ H&M eller andra lågpris kedjor. Jag ska ju bara svettas i dom! Nä, jag kommer aldrig någonsin lägga stora pengar på kläder. Däremot är skor viktigt tycker jag. Då kan de få kosta lite mer.

Ska strax börja med middagen. Ska bli riktigt intressant att se om jag lyckas, och om jag lyckas få i barnen samma mat :)

Ha det bra och träna lugnt!

Träningsdag, äntligen!



Har varit och lämnat Milo på dagis nyligen. Sitter i soffan med en kopp kaffe och förbereder mig mentalt för att ta bussen in till stan. Det är så sjukligt kallt ute, -30 grader om jag ska vara mer exakt.
Tyvärr måste jag till stan för att handla inför middagen idag. Ska ge mig på att göra en thaigryta med nudlar. Det ska bli intressant ;)
Mer intressant är om barnen äter det. Det är inte bara jobbigt att tänka nytt och nyttigt, det ska vara så att barnen också vill äta det som dukas fram. Och det är inte alltid det lättaste. Självklart vill man slippa göra två olika rätter. 
Vi får se om jag lyckas.

Ska dra fram pilatesbollen sen och pröva den. Har aldrig tränat med en sådan tidigare. Blir antagligen att googla fram några bra övningar då. 
Har även tänkt börja använda mig av ett "spel" som vi har till vårt Xbox 360. Har använt det för några år sedan och det var riktigt bra faktiskt. 
Tänk så mycket resurser och träningsredskap jag faktiskt hade att tillgå :) har inte behövt köpa något nytt, ännu. Sen vet jag ju också att det finns mycket i hemmet, vardagliga ting, som man kan använda. 

Nåja, nu göra sig klar för en vända på stan!
Ta hand om er! <3

måndag 18 januari 2016

Dagens middag


Jag är verkligen ingen människa som gillar att laga mat. Avskyr det om jag ska vara riktigt ärlig :P men idag överträffade jag mig själv. Gjorde panerad pangasius med potatis, broccolimix och remouladsås. Det blev fantastiskt gott! Första gången jag panerar något och det blev så lyckat. Känner mig mallig som få :)
Mer av den här varan vore bra. Dock känns det inte alltför nyttigt då man måste använda rätt mycket margarin då man ska steka den panerade fisken. Men det kanske finns något bättre sätt?
Remouladsåsen hade jag också kunnat byta ut men det var vad jag hade hemma :D
Min yngsta son Milo älskade maten också men vägrade äta grönsakerna :P

Mitt träningspass igår gör sig påmint idag... Känner värken i låren och rumpan. Är förvånad att jag inte haft träningsvärk innan. Kanske varit duktigare på att stretcha. 

Ska njuta resten av dagen och ge sonen ett välförtjänt bad med skum. 

Ha en fortsatt bra måndag, imorgon är det träning igen :)

Vilodag


Så här på vilodagen kan jag ge er fördelarna med äppelcidervinäger. Hur allt stämmer vet jag inte. Men jag har läst mycket om vissa punkter. Jag använder mig i alla fall av det innan träning och ibland även innan måltid. Skadar ju inte :)

Kallt som tusan är det idag och man känner att det skulle vara skönt om bastun var klar för att användas. Men den behöver städas ur och saneras från eventuella spindelfamiljer och annat. 
Ser framemot att kunna börja använda den snart :)

Ha en fortsatt bra dag!

söndag 17 januari 2016

Styrka


Vilket pass det blev idag. Oj så skönt det var och jag gav verkligen allt. Når jag kände att jag ville ge upp så intalade jag mig själv att jag var bättre än så och pressade mig ännu lite till. Det är skönt då man efteråt inser att man gjorde sitt allra yttersta och man klarade det trots att man trodde att det nästan var omöjligt. Sjukt nöjd är jag! 
Middagen blev verkligen inte det som jag hade tänkt mig idag. Tänkte att jag skulle göra fisk, potatis och massor med grönsaker, så som broccoli, vitkål, morötter och ärtor. 
Får göra det imorgon istället då :)

Nu är man gräsänka eftersom Patrik åkt på utbildning. Mitt sunda leverne brukar gå bra då de äldre barnen är hos sin pappa och Patrik är på jobb. 
Nu taggar vi om från mitt (som jag ser det) misstag från igår.

Ångest

Usch vilken ångest jag har! 
Gotta, gotta och gotta! Jag vet att man borde unna sig, men jag blir ett monster då det väl blir att gotta sig. Jag får inget stopp förrän jag mår illa. Nä, nya tag imorgon. Och då är det äntligen träning på schemat också som tur är. Då kanske man stoppar suget också.

Tack och god natt 

lördag 16 januari 2016

Älskar god middag!


Dagens middag. Idag blev det lite pommes, fläskytterfilé, sallad och pepparsås. Oj så gott! Coca-Cola zero på det hela och jag älskar att man kan dricka någon sorts läsk utan att känna dåligt samvete. :)
Har tjuvtränat lite. Stod i köket och kände mig allmänt rastlös och gjorde några squats. Sen körde ja lite mage. Men räknar inte det hela som träning eftersom det inte var något intensivt. 

Nu ska jag ta vara på kvällen och spela lite monopol med familjen 😊 
Sköt om er! <3

Vilodag



Min vilodag känns mer eller mindre tråkig. Jag VILL ju träna! Men jag vet att kroppen behöver ha sin vila. Jag får helt enkelt sysselsätta kroppen med hushållssysslor ;P alltid finns det något att göra i ett stort hus. 
Har varit ut på stan och shoppat loss, inte till mig själv, till barnen såklart. Men egentligen skulle jag behöva köpa träningskläder. Men just nu får jag nöja mig med det jag har och istället tvätta och vädra ofta. 

Ha en bra helg folket! 

fredag 15 januari 2016

Tjohoo!

Jag trotsade mig själv och tränade trots att jag inte kände för det :) min kära dotter höll mig sällskap och tränade hon också. Det var roligt att hon ville vara med. Vi lyssnade på härligt bra låtar och hade konversationer samtidigt. Det är en bra kombo.
Ny behöver jag inte längre ha så dåligt samvete ;)


Vet inte om det bara är jag, men tyckte mina armhävningar såg konstiga ut på bild. De känns bra och de KÄNNS i musklerna. Tycker däremot att jag ser ut som en groda :P

Nåja... Kanske inte bara är jag som ser ut så här.


Syndat

Blev syndens synd i eftermiddag då vi var bjudna på kalas. Samvetet mitt just nu är dåligt. Men man får helt enkelt tänka att jag kanske var värd lite gotta.
Funderar starkt på att kanske skjuta upp träningen till morgondagen istället. Får dåligt samvete när jag ens tänker tanken nu eftersom jag varit så motiverad men... Kanske bara borde kasta upp fötterna och njuta av kvällen istället.

Kvällspass

Har sett framemot träningen hela dagen idag och snart kan jag avnjuta det passet :)
Dagens middag bestod av en kycklingsallad. Känns som om jag ska spricka. Blev nog för mycket av det goda. Men då har jag nog mycket energi till träningen också och mer att bygga av. Men just den här känslan som infinner sig då man är så mätt... Kan vara farligt då man kan få känslan av trötthet. Kanske lite kaffe kan hjälpa till då.

Har dagdrömt idag och funderat på hur allt ser ut om 1 månad, 3 och 6 månader. Man ska ha långsiktiga mål men under resans gång så är kortsiktiga mycket viktiga. Just nu tar jag vecka för vecka bara och försöker läsa mycket och studera videos. Har fått en del tips som jag kan använda mig av. :)

Ta hand om er <3

torsdag 14 januari 2016

Paltkoma :/


God och glad, utan kexchoklad.
Bilden är tagen för någon dag sen men jag gillar ju bilder till en text :)

Idag blev det ingen vidare nyttig middag eftersom min mormor bjöd på palt.
Det år något jag är svag för när det kommer till mat.
Men nu blir det inte palt på lääänge hoppas jag. Känner att jag måste ge järnet imorgon för att sen ta igen mig lite. Om jag kan. Har jag samma känsla som jag har nu så klarar jag väl inte en vila under helgen ;) får kanske vila lördag och måndag om det blir påfrestande :)

Skulle behöva sola också. Känner mig riktigt blek och som bilden ovan visar så syns det. Dessutom känner man sig alltid en aning fräschare av lite färg nu när det är så mörkt och kallt ute.

Är det någon som har något bra tips på såser som man kan göra av turkisk yoghurt? Jag tar gärna emot recept samt recept på god och nyttig mat :)

Tack och hej!

Starkare än på länge



Dagens träning gick sjukt bra! Man känner sig lite uttråkad då det är över. Brukar få infall då jag vill träna mer.
Sprang 6 km och övrig träning på det med allt vad det innebär. Känner mig så sjukt stark nu psykiskt och fysiskt. 
Hoppas det håller i sig. Men jag vet att det kommer att komma dagar då man vill ge upp, det är jag medveten om. Inget är en dans på rosor :P



Du kan om du vill



Så sant som det är skrivet!

I många år har jag gått och varit missnöjd med hur min kropp sett ut och det är mycket som jag inte gjort pga den känslan. Är man inte nöjd med sig själv så påverkas mycket runt omkring av det tyvärr. Jag har valt att göra den här resan främst för mig själv men också för mina barns skull. 
Jag tror på mer energi och en lyckligare själ. Och framförallt att jag kanske kan få ro i mig själv och se mig själv spm en stark och glad person. Då menar jag en riktigt glad människa, inte bara på yran utan även invändig lycka.

Hantlarna är i alla fall avdammade och ska snart användas. Taggad till tusen!
Längtar till den dagen då man kan se märkbar skillnad och resultat av mitt hårda arbete :)
Men för det krävs nog en Före bild... Den vet jag inte om jag vågar lägga upp här och verkligen blotta mig själv för er läsare. Men samtidigt så är jag här nu och vill göra en förändring.
Jag får fundera ett tag på det helt enkelt.

Tills dess... 
Ta hand om er! <3

Damma av småttingarna



Blir att leta reda på dessa nu tror jag :)
Vid senare tillfälle måste jag nog även göra plats för skivstången.
Känner mig enormt peppad och visst får man alltid plats med ett träningspass. Man får välja sina tillfällen och ta tillvara på dom. 
Bara för att man har barn så ska det absolut inte påverka. Man får annars göra det hela lite roligt för dom också om de inte vill släppa taget under den stunden. :P

Nu är klockan på tok för mycket och jag har barn som ska till skola och dagis imorgonbitti.

Ny dag och nya möjligheter!

onsdag 13 januari 2016

Ny start

Sparkar liv i bloggen igen nu efter ett långt uppehåll. 
Nu har jag gett mig den på att jag ska träna och vad är väl inte bättre då än en dagbok för det :)

Har endast tränat 3 gånger och mitt mål är att träna 5-6 gånger/veckan.
Har gått ner en aning i vikt och tyckte att jag hade bra form att bygga muskler på.
Nu ska denna slappa kropp snart få bli fast. Och nu när jag snart fyller 30 vore det på tiden :)

Lägger upp några bilder från idag.
Notera att jag endast tränar hemma som det ser ut just nu. Har ni några tips på bra övningar så mottar jag dom gärna :)
Ska försöka röja upp och skapa mig en bra atmosfär för träningen. Men tillsvidare så pågår den i vardagsrummet på övervåningen ;)