torsdag 31 mars 2011

Vi är som kameleonter

I vår spegelbild kan vi inte se

det mörker som gömmer sig inuti


Det smärtar mig att läsa det jag nyss läste... Det är som att läsa från ens egna innersta tankar. Det gör så himla ont. Fick dessutom enorma flashbacks till något som smärtar mest. Något som togs ifrån mig i yngre dagar. Försöker nu tvinga bort alla hemska minnen, försöker ta död på dem. De kan inte infinna sig i mitt liv nu när det är nog jobbigt. Jag behöver inte det här också. Särskilt inte nu...


Det som ni andra tycker att ni ser, det är endast en fasad som vi skapar i hopp om att skydda det hemska, mörka hemligeheterna som vi bär. Våra enorma sår som aldrig tycks läka. För tid läker ALDRIG sår. De kan lindras och vara lättare att hantera. Men de kommer aldrig att försvinna. Vi kommer alltid att bära de med oss, ända in i graven.


Positivt inlägg va?


Nu över till dagen...


Dagen har varit bättre än förväntad och jag har fått mycket gjort. Känns enormt skönt och jag har varit på bra humör hela tiden... Är det möjligtvis så att sömntabletten gjorde bra jobb? :) Så kan det vara! Känner mig enormt pigg för ovanlighetens skull.

Jag har inte suttit still och tänkt på allt elände... har varit för upptagen och hållt igång, att jag inte hunnit tänka. Alla dagar skulle vara som denna med andra ord!


Imorgon ser det ut att bli heldag igen... Ja! Då håller jag mig i bättre fokus med andra ord.


Har suttit och sett hockeyn ikväll... Sorry Agnes :S Men det var ganska spännande :) SAIK slog ut Luleå... vilket jag inte kan kommentera då jag inte är något hockey fan. Håller mig helst neutral i den frågan. Speciellt då det finns folk som hetsar upp sig så enormt OM man skulle rpåka gilla ett helt annat lag. Hmm... Jaja, jag bryr mig inte. Skiter fullständigt i vilket. Det är ju ändå tur att smaken är som baken... annars hade det varit grymt grått och trist.


Snart Big brother.... så jag säger puss oc hej!

onsdag 30 mars 2011

CoUlD tHiS bE fOr ReAl?


"Ord är inte tillräckliga för att kunna beskriva denna känslan"


Skrev ett inlägg tidigare idag... kanske till och med inatt? Minns inte och jag har svaårt att komma ihåg att det ens har skrivits. Jag blev lika nyfiken som andra, tills jag kände igen vissa delar ur inlägget. Då kopplade det till hjärnkontoret. Läskigt värre! Dagen har varit full av "syner" och sådant som jag tycker mig ha hört eller sett, ända tills jag fått svar om att inget hänt eller dylikt. Fick tabletter som skulle kunna hjälpa mig en bit på vägen. Kände först att jag inte ville ta, inte ens en halv. När det kommer till tabletter, oavsett om det är panodil eller annat, spelar ingen roll. Jag tycker bara inte om tabletter eller medicin överhuvudtaget. Men efter mycket övervägande och att jag dessutom slumrade till på opassande ställe, beslutade jag mig för att prova ta en halv tablett. Nu, efter ca 2 tim, känner jag hur ett enormt lugn har sjunkit sig över mig, lindat in mig som i bomull. Mjuk och härligt. Jag njuter av varje gäspning och ser nu framemot en natts sömn. Imorgon är det heldag som gäller och jag kan behöva all sömn jag kan komma åt.


Jag vet att jag - om några dagar - kommer att se tillbaka och inse att jag varit sjuk. Kommer börja fundera på hur jag har orkat och klarat mig. Men vänner och familj är desom hjälpt mig. Bloggen har hjälpt mig att förmedla känslor, men inte till den grad som jag kanske talat om för min familj och vänner. Men det är skönt att få kunna visa andra att vi alla är inte mer än mänskliga. Varför ska vi skämmas för att vi ibland mår dåligt? Är det sundare att bära på det och låta det växa inuti dig? Det finns gränser hos mig om vad jag väljer att dela med mig av, och finns det då någon som är bekant till mig, kan han/hon fråga mig personligen. Det finns massor av underbara människor i vår värld, det är dock svårare att finna dom. Männsikor kan vara enormt vidriga och egoistiska. De kan inte se annat än de skvaller om andra eller deras problem. Att gotta sig i andras smärta! Vad är det för människor? Jag väljer mina "offer" med omsorg i alla fall :) Måste få lägga upp kommentaren som Sandra S skickat till inlägg "SoMeTiMeS", blir så glad att människor tar till och uppskattar ens ord och mig som människa...:


"Det känns så skönt att du är en sån otroligt bra person och du har så lätt att förstå alla dom där jobbiga dagarna man kan ha. Jag är glad att jag skriver mina känslor här på bloggen, varför ska jag ljuga om hur man mår. Min blogg har gett mig mycket stöd när jag inte haft de så lätt. Tack vad gullig du är som säger såna fina saker, ibland önskade jag att man kunde få se sig själv från någons annans ögon :) Tror den sista tiden har gjort mig starkare och vågar visa hur jag känner vill inte och tänker inte ta nån skit nå längre om folk inte gillar mig eller min personlighet så behöver dom inte bry sig eller vara med mig. Det finns så mycket skit snack men jag har börjat tänka så här och det är att dom som snackar skit är bara avensjuka eller svartsjuka på mig. ^^ Dina ord värmer väldigt mycket ska du veta, är inte varje dag man hör från någon man är ytligt bekant med såna fina ord så jag värderar dina ord väldigt högt! :) Vad kul att se att du gillade mitt inlägga tycker du och alla andra är värd att få läsa lite roliga sker! Många kramar till dig från mig <3"


Tack Sandra för de orden! @-;--


Nä, nu blir det en rök och sedan somnar jag nog kanske i trappen påväg upp... :

Har Du Inte Själv Varit Där. . .

Alltför lång tid har gått förbi mig. Alltför många nätter. Alltför lite sömn. Om du aldrig själv har funnit dig i den sits där jag nu befinner mig, då kan du omöjligt förstå. Det är sjukt. Innerligt sjukt. Tankar blir överflödiga, med utan mening eller så att de kan förstås. De bildas till idéer. Vissa så självklara men samtidigt omöjliga. Hjärnan samarbetar inte och en liten sak kan bli ett universum. Om jag kunde rita allt som passerat minnet den sista tiden skulle ni se vilken ordentlig oreda det är. Det finns inga fientliga fack för var sak. Allt blandas ändå ihop till slut och ger en logisk bild av allt. Som en häxbrygd. Osäkerhet, nervositet och välbehag blandas om och kan bli en och samma känsla. Nu har jag fått något att sova på, men ska spara tills ikväll. Ligger ner i soffan nu och försöker finna lugn i kroppen för att kunna vila. Jag ville ge er en bild av hur brist på sömn påverkar en, hur den påverkat mig. Jag kan tycka det är obehagligt samtidigt som det är självklart. Man kan finna sig i sin egna värld. Förhoppningsvis är detta det sista jag behöver nämna om hur sjuk man kan bli.

SoMeTiMeS

"I say a little prayer for you..."
Ikväll blev jag så enormt varm i både hjärta och själ när jag läste en bekants blogg. Denna tös har inte haft det så roligt den sista tiden och jag ville skriva några välmenade och sanna ord till henne, i hopp om att de skulle nå fram. Hon hade nu lagt upp ett fint inlägg i sin blogg där hon skrivit; "Finns en som har berört mig väldigt mycket och som har skrivit väldigt många stärkande ord och känns verkligen så äkta att få läsa dom sakerna från just dig, för jag vet att du inte har haft/har det själv så lätt alla gånger. Ska jag vara helt ärlig så när jag läste det du skrev började jag faktiskt gråta för att jag vart så rörd, så tack Jenny!^^" Det kändes djupt inne i mig och jag är så glad att mina ord betydde något och att du kan tänka lite på det jag skrev. Jag menade varenda ord. Dagen i sig har annars varit rätt lång... men nu är den över. Faktiskt i nästan 3 timmar nu. Ny dag, nya tag. Nu är det onsdag. Onsdagar brukar vara bra dagar, så jag hoppas att denna tar mig med storm också. Skrev till mina lärare idag, vilket kändes som om 100 kg bara rasade från axlarna. Det behövs oftast inte mycket till så mår man en aning bättre. Det kan vara något som små ord, men som har en stor mening. Exempelvis. "Jag tycker om dig", "Jag älskar dig", "Du är värdefull och unik" mm. Ord är det starkaste vi har och det kan både skada människor och ge fullständig lycka. Det är inte mycket som krävs och det tar inte upp stor del av din tid att säga/berätta för människor vad de betyder för dig, eller något fint som kanske gör dagen bra för en annan person. Vi lever bara en gång, ta tillvara på all den tiden och slösa inte bort den på meningslösa saker. Inser att min blick flackar mellan klockan, tangenterna och skärmen. Det är som om klockan blivit alltmer viktig för mig nu när jag har sömnlösa nätter. 03.00, 03.02, 03.03 etc etc... och nu är klockan 03.07. Väldigt skumt och mycket konstigt av mig. Nåväl... en nattlig bloggerska numer... men det vänder väl också ska ni se. Bara jag hittar tillbaka till lugnet i mig. God Tidig Morgon på er!

tisdag 29 mars 2011

PoSiTiVe ThInKiNg

När det handlar om livet och allt det tråkiga som vi måste ta oss igenom, gäller det att försöka finna positiva tankar i allt elände. Att forma den dåliga energin som vi använder oss av till att göra den till bra energi. Alla har vi någon gång vaknat upp på morgonen och kanske spillt kaffe på just den tröjan som vi tänkt ha. Redan där påbörjas den negativa energin och den kommer fortskrida igenom hela din dag. Tänker du efter så ser du sambandet med hur vår negativa energi påverkar inte bara oss, utan även allt annat i vår vardag. Prova skriv en lapp till dig själv som du ska läsa på morgonen, just innan du kliver upp från sängen. På lappen ska det stå något som har ett värde för dig. Exempelvis. "Idag blir en dag utöver det vanliga", "Jag kommer att klara provet", eller andra liknande saker. Bär med dig tanken under dagen som går, inte att du ska tänka hela tiden på det som du skrivit. Men ha det i åtanke. Vissa saker kanske inte kan ge resultat redan första dagen, exempelvis om du önskar vinna pengar. Saker och ting har sin tid och plats, men det handlar om positiva tankar och energi hela tiden. Det är inte lätt att se det ljusa i livet när all skit bara ramlar ner över dig. Jag vet, för jag sitter i den sitsen själv. Men jag försöker att vara positiv till att jag inte har det sämre än många andra som får ha det svårt. Jag kan skatta mig lycklig som har de små problemen som jag har. Även om jag ibland anser att det jag bär på är det tyngsta i världen. Men det känns ju alltid så, och det är okej att få känna på det viset också. Vi är inte mer än mänskliga. Ännu en natt då John Blund svek mig... Och ingen VC ringde upp mig heller för den delen. Jag trodde att man åtminstone kunde lita på att de skulle ringa. Men icke det... Vem kan man lita på? Detta var några rader i nattens mörker...

måndag 28 mars 2011

WhEn YoU´rE tIeRd


"When you feel so tired, but you can´t sleep..."



Många nätter och även många timmar har gått förbi mig. Med endast ett fåtal timmar som faktiskt varit sömn. Nu vet jag hur det är att vara utan sömnen under en längre tid och vad som faktiskt påverkar en. För mig har det varit en berg- och dalbana med massor av konstiga tankar, ibland så att det nästan skrämt en. Jag har glömt saker som jag frågat och sagt, dagar har gått om varandra och jag har inte riktigt uppfattat den egentliga tiden och dagen. Jag kan inte komma på allt nu på en rak arm, allt som man utsätts för. Allt som man själv kanske utsätter sig för. Men jag vet med faktum att det är obehagligt.


Har fått sova någon timme inatt, vilket var behövligt. Men samtidigt så kan jag inte låta bli att känna dåligt samvete och att faktiskt må dåligt över sömnen. De gånger som jag har fått sova under den här perioden, då har jag vaknat efter någon minut och tänkt; "Nej, shit! Jag somnade!" Genast går jag då upp. Kan det vara så att man är rädd för att somna, att man är rädd för att glömma de saker som fått en till att bli så här dålig? Jag är en människa som vill tänka "logiskt". Och för mig är inte ett logiskt tänkande att jag utgår från att jag inte vill glömma de tunga. Jag vill ju kunna glömma och gå vidare. Må bra och njuta i livet tillsammans med min familj och vänner. Men om jag ska tänka utanför min ram kanske det är så att jag inte vill glömma. Jag vill komma ihåg allt och kunna bearbeta. Är det så att man samlar på sig för mycket för att sedan inte kunna skjuta det åt sidan och gå vidare? Jag vet inte och frågan är förvirrande. Jag är förvirrad.


Jag lovade er läsare ett nytt kapitel och jag är ledsen att jag svek er... men livet är sådant. Man vet aldrig när det kommer en storm. Och oftast så brukar det lyda ett lugn innan den stormen kommer. Vilket det känns som om det gjort också. Ett enormt lugn i både själ och sinne. Allt vänder, förr eller senare.


Hittade en fin dikt som jag känner att jag kan relatera till...


You are there


and I am here


thinking about


how much I love you


thinking about


how much I respect you


thinking about


how much I miss you


You are there


and I am here


thinking about


how much I cannot wait until we are together again


thinking about how I will appreciate more than ever the time we will spend together


I love you

söndag 27 mars 2011

SlEePlEs

Hur mycket jag än försöker,

tycks Mr. Blund aldrig riktigt bjuda in mig till drömmarnas land

Det har gått ungefär 1,5 vecka sen jag började få svårt till att sova bra om nätterna. Jag kunde vakna var och varannan timme, titta på telefonen och inse att det bara var 40 min sedan jag vaknade sist. Allteftersom har det blivit värre... Nu kan jag vara utan sömnen helt i upp till 2 dygn. Har inte suttit och räknat exakta antalet timmar som jag faktiskt fått sömn, men det ligger mellan 20 - 24 tim på 1,5 vecka. Det är inte mycket. Samtidigt som jag inte känner mig trött så känner jag hur slut man bli i huvudet. Vad en hjärna utan tillräckligt mycket sömn, kan åstadkomma. Det är lite obehagligt. Jag ska ta och boka tid på VC imorgon för att se om det kan vara en koppling till att jag tappar hår. Att alltsammans är en inre stress som utlöses på det här viset.

David såg på mig hur enormt slut jag var när vi var hos mormor på besök. Han tog med mig till sovrummet och strök på mig tills jag somnade. Dock varade inte sömnen speciellt länge men det var ändå skönt att få sluta ögonen för en stund och vila upp hjärnan som ständigt går på högvarv. Tacksam är jag också att han slet med mig. Jag hade aldrig annars gått och lagt mig då jag ändå inte kände mig trött.


Ny vecka imorgon... känns tungt. Kommer nog också att göra det till onsdag då det är rätt mycket. Kanske att man kan andas ut på onsdagen då, jag hoppas.

Ska även försöka boka in tiden på VC för att ta reda på allt som händer så man kanske kan få en rätsida på vad som händer i min kropp. Jag avskyr att ta tabletter i alla dess former, därav vill jag heller inte ta något för att kunna sova. Tabletter är alltså min sista utväg. Men jag kommer undvika den in i det längsta.


Ljuv musik i lurarna... Just Love!

fredag 25 mars 2011

Ted Gärdestad

Jag vet en vän som bor i huset intill
Och hon har lovat mej allt va jag vill
mmmhm.. jag vet en vän, som är lika blåögd som jag
vi borde få det bra

när mina fingrar inte känner mer
när mina ögon inte längre ser
när livet vänder
ska jag ännu be (come give me love, come give me love)

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar

jag vet ett rum långt in dit vi brukar gå
om vi ska gömma oss, bara vi två
mmmhm… jag vet en vän, som är lika mörkrädd som jag
vi gjorde slut idag

när mina öron inte längre hör
när bladen faller och en stjärna dör
när livet vänder
ska jag ännu be (come give me love, come give me love)

kom ge mej solen
kom ge mej hav
kom ge mej jorden
vi lever av
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

kom ge mej sommar
kom ge mej liv
kom ge mej kärlek och livs motiv
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

kom ge mej sanning
kom ge mej tid
kom ge mej kunskap
kom ge mej frid
kom ge mej doften
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar
mmm…

(kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar) (- i bakgrund samtidigt som man sjunger nedanstående fyra rader)

när mina öron inte längre hör
när bladen faller och en stjärna dör
när livet vänder
ska jag ännu be

kom ge mej världen
kom ge mej fred
kom sänk ditt huvud
och lägg dej ner
kom ge mej kroppen
kom ge mej allt som du har
och jag ska stanna kvar

FiNe WiNe

Chapel Hill bag in box


I vanlig ordning - som ni nu alla vet - vaknade jag upp som en zombie. Tittade snett omkring mig då jag drog mina fötter fram genom huset för att nå mina cigaretter för att sedan ta mig morgonens cigg. Inte många timmars sömn inatt heller. . . Tog fram min kära sociala nätverks "mojäng", min Nokia n8, blippade mig fram till FB. Haha. Ja det är så. Jag tar genast och tittar efter nyheter :) Vem behöver dagstidningen? *höhö*
Därefter var det kaffe på schemat... Allt som allt - innan jag äntligen tog mig in i duschen - tog ungefär 1,5 tim. Då vet ni hur osocial jag är när jag just vaknat. Finns dock undantag.

David satt med Yuna och spelade lite och väntade på att jag skulle bli klar. Skulle nämligen träffa min kära mamma på stan för en fika. Det är FAKTISKT hon som tjatat på mig nu :) Vilket känns extra trevligt! Vi satt på Opalen ett bra tag med varsin kaffe och - hör och häpna - en bakelse. JAG! Den var god som få! Det måste jag medge :)

Därefter tog vi oss till Kicks där jag köpte ett nytt puder då min kära underbara dotter har lekt med mitt så det gått sönder... smulats sönder. Mamma Jenny var inte glad... Dock fårjag väl se det så här, var i alla fall inte mitt Kanebo puder...

Därefter skjutsade vi hem mamma och jag och David for till storheden för att storhandla. Minns jag rätt handlade vi mat för 1700 kr. :S Men nu klarar vi oss ett tag i alla fall :)

Ikväll avnjuter jag kvällen med Chapel Hill... gott vitt vin! Mmm... mumma!
Nu ska jag se Big brother!

What ONE word describes you?

What ONE word describes you?

torsdag 24 mars 2011

WhAt ThA HeLl??!!

"Knock, knock" - Who´s there? - The evil one who lives inside of you


Förstår inte hur det kommer sig att man kan se ut så här... måste vara att jag blir besatt av något under natten eller så. Har även på högra låret, ett långt rivmärke. Det är konstigt och även skrämmande. :S

En aning tung dag idag då jag blir så enormt känslomässig när jag är röksugen. Kände hur abstinensen växte för varje minut och då blir jag först och främst gråtfärdig. Ville bara sätta mig ned i ett hörn och gråta floder. Jag hade inga pengar på mig och ingen annan fanns för att kunna hjälpa mig... utom Agnes som bjöd över mig på cigg och te. Jag prisade gudarna och kände snabbt hur ledsamheten försvann alltmer. Cigaretter är som ens bästa vän, en vän som finns efter man har gjort något bra, att belöna sig med några bloss, när man är ledsen och vill trösta sig med en cigg... har mängder av exempel.

David var ute med bilen, i tjänst och han plockade upp mig hos Agnes, skjutsade mig för att köpa cigg och sedan hem. Guld värt! >
Nu ska jag ta tag i röran som jag ser runt omkring mig...

onsdag 23 mars 2011

In the morning

Jenny Maria Bergenstråle

This is me, who I am in the morning... Do not disturb!
Visst är jag gudomligt vacker och änglalik?! :) Jag kan väl sammanfatta mig själv om hur jag ser ut och känner mig när jag nyligen vaknat. OFTAST i alla fall. Beror också på hur jag blivit väckt. Men efter en eller flera koppar kaffe och nikotin, så blir jag alltmer mänsklig igen :)
Det har varit en bra dag idag. Har haft fullt upp och det har känts bra. Har man lite att göra så kan det bli jobbigt. Så jag är faktiskt glad över att ha haft en dag fylld med hårt arbete. :)
Vad gäller min hälsa, som jag har fått förfrågan om...
Tappar fortfarande hår, inväntar tid på SUS för nya cellprover, sömnen är väl sisådär. Struman tar ut sin rätt... Det är väl allt jag kan säga.
Over and out!

tisdag 22 mars 2011

Call of Duty: Nazi Zombies Music Video (115 - Elena Siegman)

Tisdag är kommen!




Vill börja med att introducera er som gillar både hårdrock och Call of Duty, en låt som jag undrat över var man kan hitta den... DAH! Pröva skriv "Call of duty" så får kommer det säkert upp något alltid. Ibland är jag inte så smart. Men man är aldrig klokare när det gått dagar med lite sömn.

Dagen har gått bra och det ser ljust ut :)
Trots det smått blåsiga och slaskiga vädret vi haft, så kände jag ändå mig nöjd. Var skönt att känna den friska luften och den svala vinden. Speciellt efter att jag fick svimmningskänsla... men d gick bra. Kan ju bli så om man ställt sig upp för fort eller så :S

Hoffmaestro i helgen... vill gå samtidigt som det känns lite dyrt och man skulle kunnat göra annat för de pengarna. Men hade varit kul att se dom... Men men... ska nog inte fokusera på det så mycket då det ändå ser ut att inte bli av.

Usch vad less man kan bli på sporter som år ut och år in visas i olika grenar. Just nu hockey... Kanske jag som bara är less på all sport. Men det enda man läser är JAAAAAAA, GULD, NICE, ÄNTLIGEN mm. Gah! Klart att man ska få älska sport, och vara insatt i det man tycker är intressant... Men jag själv som inte är insatt för 5 öre tycker bara att det är tjatigt. ( I risk att få spö ) :S

Detta var i alla fall allt för mig!
Tack och hej!

måndag 21 mars 2011

Natten

Ännu en natt med stora problem att sova. . . Tror inte att jag somnade förrän 04 någon gång. David väckte mig strax innan 7 och visste förstod att sömn var ett faktum för mig. Han tröstade mig med att säga att hälsa går före allt. Det har han rätt i att den gör. Men att bli hemma från skolan kändes inge bra. :( Trots det har dagen ändå flutit på i vanlig ordning. Vardagliga sysslor har gjorts och även annat. Har slarvat en del vad gäller mitt schema. . . Mår lite dåligt över det men ska nog inte gräva ner mig alltför mycket, det brukar inte sluta bra. Får ta ett nytt tag istället.

söndag 20 mars 2011

Happy Happy Birthday!

Happy Happy Birthday
Olivia Tyra Jenny Bergenstråle Nilsson



Okej... jag är en aning sen med att tillägga att min systerdotter fyllde 6 år i fredags den 18/3. Ett år äldre och man förstår fortfarande inte hur tiden bara springer iväg.
Ska åka till Olivia senare idag på kalas. :) Har en olustig känsla av att man kommer känna huvudvärk och trötthet efteråt. Det brukar vara ett faktum när man ska på barnkalas. Farligt mycket socker också. Hur ska jag kunna undvika det??

Haha! På tal om att undvika sådant som innehåller socker och kalorier så hittade jag detta:


Kalorier per deciliter dryck
Ju högre alkoholhalt, desto fler kalorier.

• Punsch och likör - 260 kcal
• Konjak och whisky - 245 kcal
• Brännvin, vodka, gin och rom - 225 kcal
• Portvin - 170 kcal
• Vitt vin, sött - 100 kcal
• Rött vin - 70 kcal
• Vitt vin, torrt - 70 kcal
• Starköl - 50 kcal
• Lättöl - 25 kcal

Det är inte nyttigt med alkohol och man inser inte mängden kalorier som faktiskt gömmer sig i dessa goda drycker. :S

Nu ska jag ta och fixa mig så jag är redo när vi väl ska ge oss iväg till kalaset!













lördag 19 mars 2011

Efter 46 timmar

"Norrlänningar är inga veklingar"


Oj, vilken dag det blev igår, utan sömn i 46 timmar. Men vi norrlänningar är ju absolut inga veklingar. Klarar vi kylan så bra som vi gör kan vi utstå mycket :)
Jag hade inga planer på annat än att bara sitta i min lilla vrå, lyssna på musik, se Big Brother och kanske se en film med David. Agnes hör då av sig och vill träffas över någon öl och bara umgås. Visst, det lät jätte trevligt! Har inte träffat henne på ett tag och vi har nog mycket att surra om. Men jag kände att det kanske inte riktigt var tid för det just då. Med tanke på att jag inte sovit något osv. Men det slutar med att jag åkte till henne i alla fall :) Haha.
Det var en jätte trevlig kväll! Och jag måste ju bara säga... Jag såg väldigt bra ut för att inte sovit något ;) hehe
Sitter nu här och har druckit kaffe och botat min "Dagen efter sjuka" med panodil. Kaffe och panodil är verkligen den bästa medicinen mot det. Var en aning skeptisk till det när jag googlat efter bra knep. Men det har visat sig vara mycket bra! :) Mitt tips till er alltså :)
Funderar på om man skulle kasta, hoppa, rulla - sig in i duschen för att senare kanske ta sig ut. Skulle gärna vilja köpa kjolen där idag!

fredag 18 mars 2011

Decampitated

"Jag umgås med mig själv för att jag själv ska framstå se bättre ut"


Fy farao vad trött jag har varit... När jag skulle försöka ha en konversation med David efter jobbet såg jag nog mer hög ut än något annat. Whoopsi :)
Jag klagar inte. Har jag kunnat hålla mig uppe och vaken tills nu, ska det inte vara några problem att åtminstone hålla mina blå öppna till efter 00. Har ju fått goooa bääärsch också :)
Det är väl som man säger "som kn**l i mun"
Av någon anledning kom jag att tänka på Decampitated, en splatterfilm som jag såg för flera flera år sedan med min bror och syster... tror även att det var i Härnösand som vi såg den. Handlar om ungdomar som ska campa i skogen där en "skogsmulle" härjar vilt. Hahaha. Oj så jag skrattade. Var ju bara tvungen att leta upp den på Facebook och Gilla sidan :)
Har funderat en del... vad jag kan ha gjort för fel. Är jag inte mer värd än att få tappa hår, ha obalanserad ämnesomsättning, cystor här och var, you name it. Jag måste vara en väldigt dålig människa om Han vill ge mig bekymmer efter bekymmer. Tänk om man ändå hade kunnat läsa ´Hans vägar åt oss i livet...
Musik strömmar genom mina hörlurar, sitter i min lilla hörna. Min egna skamvrå :) smuttar på ölen för att de ska vara längre :)
Ha en fin kväll!

Day... eh, who gives a rats ass...

I would like to have Spotify Premium!


Vet inte riktigt hur långt jag har kommit på mitt dagliga matschema... har slutat kryssa i kalendern. Blev dock att synda när min mormor och morfar var hit i onsdags. Morfars bror fyller år imorgon och ville bjuda oss på fika då vi inte kan åka ut till dem när David jobbar. Det blev tårta, goda mackor, bullar och kyckling. Och på detta blev det också ohälsosam middag. Men jag tillät mig att äta det. :)

Igår var det St. Patrick´s Day ( St. P Day )... vilken tur då att jag hade på mig gröna trosor :) har inte så mycket annat som är grönt, tyvärr. Satt hos Linda G och såg Big Brother... nördar som vi är :)


Inatt har jag inte sovit något överhuvudtaget och jag är inte ens trött som det är just nu. Kaffe hjälper mig mycket bra idag :) Min bästaste bästa vän och cigaretten såklart ;P
Har väl kanske skrattat åt mindre roliga saker, men jag är fortfarande mänsklig :) Inga övriga konstigheter i alla fall.
Har fått hålla igång med att städa, vika tvätt, bära upp tvätt, dammsuga, plocka in disk, fylla diskmaskinen mm. Så jag har ändå mitt för att hålla igång och hålla mig pigg.


Är sugen på öl dock. Hade suttit fint med någon till ikväll eller så :)
Förstår mig nite på hur man kan dricka sig full på endast cider btw. Dricker jag mer än två får jag ont i magen och känner inte alls för att dricka mer. Det är dessutom så innerligt sött att det blir för mycket. Nä, tacka vet jag öl och Minttu :)
Är man norrlänning så är man, oavsett kön ;P
Funderar på att äntligen ta och köpa kjolen här nedan. Ska åka dit imorgon och se om den finns kvar :) Yey!!

torsdag 17 mars 2011

Den utan titel


Har ännu inte tagit steget att ringa vårdcentralen... det sitter långt inne att göra ett besök. Det känns som om jag har fått alldeles för många dåliga svar på prover i alla de olika formerna. Men samtidigt är det bra att få något konstaterat och inte att man endast går omkring som i en annan värld och slåss med allt som finns här uppe *pekar mot huvudet*

Jag kan inte ha sett intresserad ut för fem öre, när vi satt och lyssnade på redovisningarna under historia lektionen imorse. Jag tyckte faktiskt att det var intressant, speciellt det som Kim tog upp om rymdkapplöpningen. Men mitt huvud ville inte hänga med och blicken flackade mellan golv, Kim, skrivbord, min väska, mina lappar... allt annat än att fokusera på det som han sa. Jag ska ta och skriva till honom och be om ursäkt.

Under lektionen sa jag inte mer än "Jo det tycker jag att vi tar", när vi skulle välja ut 5 bilder att "spara till framtiden". Vilka bilder vi hade valt som skulle representera vår historia.

Min lärare, underbara Ingela, hon känner till att som tynger mig. Nästan allt. Det har ju kommit till att innefatta mer grejer efter vårt samtal. Men jag känner att jag inte vill ta upp det också. Känns som om jag bara kommer med ursäkter och jag vill inte vara den personen. Hon har ändå haft gott överseende och försökt att få mig tänka positivt och att inte stressa. Men jag vill ha lite press för att inte lägga mig ned och djupt falla in i tankar... Jag behöver motivation.

Suuuck.

Jag ska inte prata om detta hela tiden. Det är nog inte bra att dra upp det på nytt ständigt.


Har inte gjort så ofantligt mycket idag, fastän vi har varit på skolan hela dagen. Eftermiddagen blev sittandes framför datorn och redigera bilder. Blev inbjuden av min lärare att även komma med på kvällskurser då detta kan hjälpa mig att komma bort ett tag från "stressen som pågår i mitt huvud", att jag kan fokusera lite mer på mitt intresse och även studier. Enormt tacksam är jag att han frågade :) Han är som rar, även om han kan vara lite knepig emellanåt. :D


Nu ska jag hälla i mig en massa kaffe för att sen ge mig av...

Yuna's thoughts about her and Tidus




I'm waiting for your whistle



Thinking back onto the times we used to share

Laughing at the memories

I wish that we could be together again

But, why?

Why didn't you tell me you were a dream, only to fade when I needed you most?

Why did you embrace me like that, making me feel so loved, so wanted, only to leave?

Why didn't you say, "I love you" before you left me, to go to the Farplane, where I cannot hear your voice?

Or, was it simply, that you couldn't?

Couldn't what, speak the immortal words, "I love you"?

It's three easy words! It's easy to say!

But, wait.

I now have some questions… for me.

Why didn't I ask what was wrong, instead of wishing that you would tell me?

Why did I let you embrace me, put your lips over mine in the Spring?

Was it because I needed it, the feeling of being loved, or because… I needed you?

And that I loved you?

And still do.

But, hold on!

Then, why did I wait to say, "I love you," until you were almost gone?

Was, I afraid also?

Well, here it is: I love you. I love you!

But, it doesn't matter, you aren't here to listen.

Now, I'm simply wishing to see your face smile at me again.

I'm waiting for your whistle.

Behöver jag medlidande? Nej!

Onsdagen försvann lika fort som den kom känns det som. Bra eller dåligt? Hmm. . . Vet inte. Är ändå en ny dag nu. Jag får väl se det från den ljusa sidan. . . Att jag lever och mår. Mår och mår, finns ju två sidor av det också. Känns lite som om man får ta all skit på en och samma gång, vilket kan vara något gott om det är så att allt får ett slut och jag får känna hur det sprudlar av lycka genom hela kroppen. Men det har varit väldigt jobbigt sista tiden. Inte blir det lättare av att man inser att man tappar hår värre än en hund! Jag söker inte efter medlidande. Hade jag gjort det skulle jag förmodligen varit mer djup i allt som hänt och alla tankar som snurrat/snurrar runt i huvudet på mig. Jag hade dock hoppats på att slippa skriva mer tråkigheter här. . . Men det blir inte alltid som vi tänkt oss. Tyvärr. :( fick mig en enorm känslomässig stund ikväll när jag satt med lurarna och lyssnade på musik. Det behövdes bara att slå på "Tro" med Marie Fredriksson, då stor tjöt jag i min ensamhet. Oj så ont det gjorde i bröstet på mig. Men samtidigt funderar jag på om jag verkligen har så mycket mer tårar att fälla. Känns som om jag gråtit floder ett tag nu. Jag kan känna att jag försöker undvika låtar, stunder ensam, för att inte hamna i samma bana. Lyckligt lottad är jag som har några nära och kära som finns vid min sida. Alla har tyvärr inte samma tur. :( kanske just därför som jag vill kunna vara den vännen för andra. Alla förtjänar att bli hörda, tröstade och att ha någon som finns där. Bara ett telefonsamtal bort. Usch vilket trist inlägg detta blev. . .Ovanligt. Nej! Vill tacka Han där uppe för att han gett mig min lilla familj, min andra familj och de få men riktiga vänner som jag har! Även om jag nu känner att Han sviker min sida nu och låter mig lida. . . Nu blir det att sluta mina två blå och hoppas på att Mr. J kommer. Bollen e hans :) nä! Vad jag svamlar nu. . . En aning övertrött kanske. :) God natt världen! Den utanför Bodsvedjan alltså ;)

onsdag 16 mars 2011

Ännu mer. . .


Och så ser det alltså ut efter att jag dragit med fingrarna igenom håret några gånger. Jag är less! Blir att ringa VC för provtagning och se om mina värden förändrats.

Eyes Wide Open

Jaha ja. . . Svårt att sova! Brukar ju ligga och spela Texas Hold'em på telefonen för att sen vakna mitt i natten och inse att jag somnat ifrån turneringen :) men inte ikväll inte. Typiskt då! Så vad ska man ta och skriva då. . . ? Inser att man ibland väntar förgäves på att något ska hända och det slutar med att man får ta tag i det själv. Men jag vill inte. . . Jag vill inte vara den personen, inte nu igen. Finns intresset där så. . . Nåväl, jag är inte bitter i alla fall. Var och en avgör själv, det är inte svårare än så :) Vill ännu en gång ta upp detta om min enorma nyfikenhet, eller åtminstone, få någon sorts feedback av er som smyger er in hit och läser, men som aldrig lämnar något avtryck. Inte mer än en siffra i min statistik. Jag är uppe i 86 besökare i snitt på en dag. . . Nu var det ju så att jag gav er tillfälle att fråga vad ni ville, för någon dag sedan. . . Har ännu inte svarat och det är dålig stil av mig :( men, det är självklart att ni kan fråga och tycka till när ni än vill :) det är bara kul! Visst, bloggen är till för mig i grunden. . . Men det är ju lite så att man vill visa världen vem man är när man skriver öppet på nätet. . . Tänkte bara nämna det lite så här i brist på annat :) nu ska jag försöka somna om igen. God natt!

tisdag 15 mars 2011

Det bara föll

Photoshoot in studio


Så där ja... Ännu en dag sitter man här. Man får väl vara glad för det. :)
Morgonen började dock inte så bra när jag råkade slumra till i soffan efter att jag kommit ner från övervåningen... så David fick köra en extra sväng med mig till skolan. :( Ooops...
Men innan dess, när jag hade tvättat håret och blåst det... då inser jag att jag får med mig stora hårtuvor i händerna. Först så tänkte jag att det bara var för att jag nyss torkat det och "tjorvat" in fingrarna i håret för att sedan dra med mig det. Men nej nej... jag stod ett bra tag efteråt - bara för att jag skulle kunna se vad som händer - och drog löst med handflatorna mot varandra och genom håret. Jag vet inte vad som händer, men jag måste gå och checka min struma nu. David blev också paff. Jag som aldrig tappat hår, inte ens när jag borstat ur det.
Lektionen som jag hade från morgonen, dvs foto, den var mycket tyst från mitt håll. Hade för mycket att tänka på... Även fast lektionen i sig var kul då det var personalfoto.

Under håltimmen åkte jag hem och drack mängder med kaffe och surfade runt på nätet.
Sedan tillbaka till 14.30 för att avsluta med historia och redovisningar.

Väl hemma igen fick man veta vad Jonathan utvecklat för språk med sina kompisar... Mamma Jenny var inte vidare glad kan jag lova.

En händelserik dag...

Poets of the Fall - Beautiful Ones

Grymt fin låt som fastnar i huvudet. Älskar hans röst också, fin stämma på de stämbanden ;)

Enjoy!

måndag 14 mars 2011

Farbror VattenMelon - SnuskPelle




Cho San Elite - Norrland Siesta




Ja Tord va säger du, ska vi kör nå lite norrländska nu va ?

Jo för fan Gunnar nu kör vi

Jo int är de mer än rätt

Dra i ett fett jävla beat å få ja hit micken så kör vi

Heyeyey, va faan håller ni på me ?
Ja ska visa, ja kommer från stockholm, ja ska visa hur man rappar
Ja kommer från förorten inte som ni lapporten

Va fan gör du då ?

Ja klär ut mig på min fritid och låtsas de e istid
tar de kallt, en nypa salt, kör över allt med min isbil
Ja klär ut mig till knäckt, perfekt så jäla fräckt
å när lyset e släckt drar ja på min nya dräkt
Den har en inbyggd fläkt, och ryggen den är spräckt
ja har knäckt hela min släkt, och blivit inlåst i en sekt

Va fan säger ni om de då ?

Hörru få hit micken så ska ja lära dig hur man rappar

Ja söker svaren, på alla frågor i mitt liv
har inte tittat på min giv, tar bara små kliv
80kilo tung, inte längre ung
ja har redan hunnit med att fastna med dammsugarn' i min pung
Ja är jävligt frän, kommer från Norrbottens län
misslyckas aldrig ge min tjej orgasm me fontän
Ja har en trimmad Granada som luktar tomat
i baggen har ja hembränt å två kartor FAT
Alla stannar upp när ja kommer till festen
dom vet att ja en morakniv i innerfickan på skinnvästen
Om dom börjar mucka och min morakniv snor
får dom e hård jävla karatespark från mina träskor
Ja ä grym, ja visar ingen nåd
ja har sett filmer me Jean Claude
ja har en sandsäck i mitt förråd
Du tror du ä stor, men ja e fanimej störst
om de är nån som ska slå, så är de ja som slår först

För ja kommer ifrån norrland, mitt ställe e Älvsbyn
ja springer alltid omkring me kikarsikte i min syn
Har ni sett jägarna, då vet ni va ja menar
ja tjuvskjuter renar, spelar ingen roll om dom har spenar
Måste skjuta snabbt, innan dom skenar
ja luktar unken tack vare spriten ifrån dunken
Men livet är kort, ska köpa en trisslott
åka ner till tv4, för pengar är dyra

Just de pengarna är jävligt dyra, hörru de, jo visst äre så

Ja kör den grymma attacken, när ja bryter av dig nacken
sen dumpar dig bakom bilen, å hoppar i den å lägger i backen
Ja tar me dig ut å jaga, du tror jägarna är en saga
de är så sant som de är sagt, du ska me å de blir slakt
Ja sjunger utan kontrakt, men kom ihåg va ja har sagt
här uppe har du ingen makt, kan inte bryta våran pakt
Du kommer hittas i ett schakt, utan ben som ja förlagt

Jo, men de e sant, jo.

För inte fan ä ja snäll, kan gå flera dar på ett fjäll
ja kan leva på fisk, ja kan åka på smisk
Ja kan va jävligt trist, men ja tror ja e frisk
för ja ä en jävla socialist, inte som du en matrealist
Du ä pacifist, men ja e fanimej pessimist

Din lilla jävla sprätt, ja ska grilla dig på ett spett
du tror du e häftig på nåt sätt, på GSM å Internet
Här uppe är de inte lika lätt, får knappt nån bild på kanal ett

Jamen de e ju de ja säger, vi har tunnelbana, vi har allt, högteknologiskt
Stockholm, 08:a

Va fan prataru om ?

Respekt !

Hurrudu Gunnar ta bort han härifrån nu !
Nu jävlar

Sist ja va på farmen, gick ja å tömde tarmen
då fasta ja me armen, runt en brud å drog på charmen
Ja tar me dig på bal, å efter ja hållit mitt tal
ska ja trycka din (tyst), utan samvetskval
Ja fick e hård jävla smäll i ansiktet och skrek
va de nånting ja sa, sen satt ja mig å sket
Ja förstår inte, vad brudarna vill
de är som huvet står still, så ja tar en öl till
Ja slutar aldrig festa, ja halsar det mesta
ja nitar dom flesta, ja hänger me dom bästa
ja kan lemlästa, om du vill testa
Norrlands Siesta, kom så får du testa

Meeeeen ska ja säjaaaaa, akta dig för Tord, han e jävligt hård
Meeeeeeen ska ja säja, spring alltid, alltid bort från Tooord

De e Norrland vettu, i huset !

söndag 13 mars 2011

Regrets

Vad kommer jag att kunna säga när jag ser dig igen? Kommer jag att våga kasta allt på dig? Vi lever bara en gång och ska därmed ta tillvara på stunderna i livet. Vi ska inte avsluta detta liv med att känner ånger. Men är detta då rätt? Att ge dig den skit som du egentligen förtjänar, så att jag kan få må bra? Är det rätt av mig att såra dig med livets hårdaste väg?

Ord...
Ord är mer än fysisk skada. Ord sårar till djupet av ens själ och hjärta. Ord är vårt främsta vapen.

Check, check....

Operation checklista!


Nu har jag en del saker som måste inhandlas så snart det alls är möjligt. I denna checklista kommer dessa saker att infinnas:
  • Täckbyxor, jacka, skor och handskar
  • Laptop väska
  • Mp3 spelare + hörlurar
  • Minneskort till telefonen
  • Ryggsäck

Det finns absolut lite annat som jag har i mina tankar som jag vill försöka få in i listan... men de är lite dyrare och kanske inte fullt så nödvändiga :D

Sunday bloody sunday

Per aspera ad astra – "Mot stjärnorna genom svårigheter"



Så var det söndag igen och en ny vecka står runt hörnet. Helgen har varit till stor belåtenhet och jag är oerhört nöjd.

Det är väl planerat att åka upp till Gällivare snart och hälsa på Anders för att spendera lite kvalitetstid. Och så jag kan spöa han :) Ni förstår kära läsare, jag har tagit detta på allvar nu och jag ska vinna över honom i något. Annars får jag visa att jag är bättre i kinect och bowling, bara det att jag hade dålig rytm i fredags ;)

Idag blir det lite läxor och Big Brother live... Jag vet att jag är en nörd, men låt mig bara få vara det i ca 90 dagar till :D

Vill påminna er igen om sidan som du kan registrera dig på för att få fler besökare till din hemsida eller blogg... Klicka dig vidare för tillvägagående här

Fredag med Anders

Träffade Anders i fredags, en kille som jag inte träffat redan jag var mellan 7 och 8 år = alldeles för länge sedan. Jag har såklart varit jätte nervös och funderat på hur det skulle bli när vi träffades igen, känns ungefär som taget från Spårlöst försvunnen :) När man inte har setts och knappt haft kontakt, blir man orolig för vad man ska prata om. Visst har man väl mycket frågor om hur ens liv ser ut och så, men man vill försöka få in allt på samma gång. Och när man är som mig, lite blyg och vågar inte riktigt ta första steget, då tänker man ännu mer på allt. Men det gick bra ändå :) vi bestämde oss för att bowla och dricka någon öl. :) det började bra för min del, eller hyfsat i alla fall. David var mer kung som vanligt :) för Sandra gick det trögt i början men släppte sedan. Anders kom igen på slutet han oxå och slog mig! Nej nej nej! Så får det inte gå till :) han kan inte komma efter ca 17 år och spöa mig i något som jag arbetat mig framåt i. Nä! Det sa jag oxå till han, att än är jag inte färdig med han, finns annat som jag är bra på och som jag kan och ska spöa han i :) rätt självsäker som man kände sig :) hem till oss efter bowlingen där vi drack lite till och sjöng singstar och spelade kinect. Tror ni inte att han då spöar mig i kinect! Absolut inte i singstar ;) men det är ett mygel spel och räknas inte. Nä, nu måste jag spöa honom i något nästa gång vi ses. Och det får bli snart :) träffade upp honom i pagla igår då han var där i jobbet- som tränare/lärare i skidåkning. Han föreslog att vi kan tävla i skidåkning. . . Nja! Skulle inte tro det :) fick beröm av honom i alla fall och han tyckte att det var kul att jag var envis och hade kamrarglöd :) det har jag inte tänkt på själv :) dock så tyckte han att jag skulle börja med någon sport med tanke på min personlighet och vilja. Men jag var då tvungen att tillägga att sport inte är något för mig :) Det var verkligen jätte kul att träffa honom igen! Man inser inte hur viktigt det kan vara för en att se en person igen som man inte träffat på länge. David sa till mig att det märktes tydligt hur mycket det betydde för mig att träffa Anders. Kändes skönt att höra det från David :) men jag vet ju oxå att Anders frågat efter mig när han har pratat med mormor och morfar. :) känns kul att vara efterfrågad:) nu ska jag slå igen mina två blå och hoppas att Mr. J snart kommer och ger mig bra drömmar :) god natt världen!

fredag 11 mars 2011

Friday, oh wonderful friday!

En aning besatt av Yuna och Tidus nu...

Kom att tänka på FF för någon dag sedan och har snurrat runt på nätet en massa och tagit hem bilder på både Yuna och Tidus. Bilderna är så vackert fantasifulla och deras historia är gripande. Hade vi haft spelet skulle jag suttit och spelat det nu... Riktigt bra!
Tror bestämt att jag måste fixa det :)

Fredag idag...
blir att styra upp så man kan träffa Anders idag. Vad vi ska ta och hitta på är obestämt ännu. Vet inte hur det ser ut på vår ekonomiska front ännu, så en utgång är tveksam. :S
Lite synd faktiskt när han väl är här och vi kan ses...
Det jag säkert vet i alla fall är att det nog inte bara blir att ta en fika och surra... känns som om det gått alltför lång tid för endast en fika. Men det är ju bara som jag ser det.

Imorgon blir det äventyr till Pagla med Linda G, David, barnen, Linnea W, Kim W och lilla Julia. Då ska vi mysa med varm choklad, korv, kaffe och pinnbröd :) blir väl att åka lite i backen också kanske :)

Nu mera kaffe...

Mitt i natten

Jag måste skriva och rätta mig själv lite. . . I förra inlägget skrev jag om killen, Anders, som jag inte träffat på sjukt många år. . . På sättet jag skrev det hela på lät fel. :( att jag känner mig som en liten flicka mm. Det kan säkert tolkas så som man själv vill. Jag menade såklart att jag känner mig liten och blyg, därmed blev ordet "liten flicka" använt. Bara så det inte tolkas annars :) Har sett på Big Brother ikväll, i vanlig ordning. Samtidigt har jag haft sms konversation med Linda G som nu också följer det. Vi har skrattat, luskat och analyserat :) alltid trevligt! Men jag har aldrig varit med om så mycket snack om att lämna huset, som nu. Var och varannat program gnäller någon och vill ut. Suck och stön, be en bön! Dessutom är det många konstiga människor med enormt svagt psyke. . . Är man med i leken får man leken tåla! Nä, jag har fastnat totalt! :) Ha en fin fortsatt kväll/natt!

torsdag 10 mars 2011

Nervös liten jag


Oj, jag är nervös... jätte nervös faktiskt. Hihi
Ikväll och/eller imorgon, ska jag träffa en kille som jag inte träffat sedan vi låg och pussades i gräset hos min mormor när vi var yngre. Mycket yngre.
Han är i Boden på besök och vill hinna träffas innan han åker hem. Självklart måste man ju ses, det var ju så länge sedan! Men oj så nervös jag är. Känner mig somm en liten flicka på nytt. Haha
Det går säkert bra :)
Vet inte riktigt vad man ska göra och säga... det har ju gått så många år sedan sist. Han nämnde att han ville pröva utelivet i Boden i alla fall... *harkel* utelivet här är inget vidare att hurra för, speciellt inte en fredag. Men men... vill han så måste han väl få det då. Men jag måste ju nästan förvarna honom. :D
Frågorna som ni ställer kommer jag att svara på imorgon här i bloggen. Bara så ni vet :)
Nu ska jag gå och ta mig en rök!


Har fått höra om en sida där man enkelt kan få fler besökare/läsare till sin blogg eller hemsida genom att bli medlem. Det är gratis och funkar faktiskt. Jag brukar inte tro på sådana saker, men jag har fått fler besökare på bara någon enstaka timme. :) För att komma till sidan klickar ni bara här , där förklaras det hur du går till väga. Lycka till :)

Cleaning out

Nytt Kapitel


Det har varit alldeles för mycket tråkigheter i min blogg nu den sista tiden och det är dax för en vändning. Den startar NU.

--------------------------------------------------------------------------

Har på sistone skrivit en del dikter som ni kanske sett. Jag har mina stunder då det flyter fram ord och meningar i huvudet på mig. Det behöver inte alls betyda något för mig, men kanske för dig. Att jag ger dig något som du känner att du kan relatera till. Jag har även fått många som skrivit till mig angående dikterna och mitt sätt att försöka förmedla en känsla. Det känns väldigt roligt att det jag skriver faktiskt uppskattas. Jag blir enormt glad!

Tänkte ta detta tillfälle i akt och ge er chans att fråga mig något som du/ni undrar över, eller kanske bara vill tillägga eller komma med förslag. Inga frågor är konstiga eller dumma... Frågar man inget, får man heller inget veta :)

Varsågoda...

onsdag 9 mars 2011

En oerhört jobbig dag har det varit... Jag har inte haft kraft eller ork till att göra annat än att sitta här, på samma ställe som jag sitter på nu. Har inte funnit styrka till att styra upp det som jag tidigare nämnde.
Men jag har inte grävt ner mig... jag tog mig upp igen och står ovanpå jorden.
När jag satt här i min ensamhet och var som mest nere, tänkte jag; "man vet inte vad som döljer sig bakom stängda dörrar". Det jag vill säga med det är väl uppenbart, men förenklar det... Man kan möta människor som ser lyckliga ut, hemskt lyckliga. Ser inte ut som om de har ett endaste problem i helavärlden. Under den fasaden kan det dölja sig enorma sår, smärtor, ilska och hat. Vi vet aldrig vad en människa går igenom eller vad han/hon gått igenom.
Påminner lite om min spegelbilds bild till fotokursen... där skrev jag; "Vi kan inte se vad som döljer sig under ytan av en spegelbild". Och det är sant...
Alla bär vi på något... och det är inget att snacka om. Kan man vara rak och ärlig med sig själv och sina nära vad man känner, då är det inget att snacka om sedan bakom ryggen. Så länge jag själv är medveten om vad JAG känner och varför... om det sedan är någon som frågar om det och jag kanske känner förtroende, att jag berättar.
Vet bara hur människor reagerar på inlägg - där man öppnat ett blödande hjärta - då ska det vara si eller så...

Nåja... jag känner mig mycket lättare nu och mår bra.
Dag 15 idag :)

Life as we know it


Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska inleda detta blogginlägg, vet inte heller vad jag ska skriva. Det finns så många tankar nu i mitt huvud och det finns även mycket sorg och ilska. Jag vet att jag måste rensa ut dessa mörka moln för att jag själv ska kunna fungera som människa, jag vet bara inte var jag ska börja. Det är som ett garnnystan där man inte kan hitta början och slutet.

Tar steget och skriver ned mina känslor lite så att jag slipper skitsnacket.

Mådde riktigt dåligt i måndagskväll och grät som jag inte gjort på länge. Det var inte bara av sorg utan av ilska också. Som tur var så fanns Daviid där för mig och försökte på bästa möjliga sätt att trösta och hjälpa mig. Men det är inte lätt för honom när han inte är kapabel till att kunna göra något åt saken, att kunna göra det bra. Så kan jag känna... att jag mår dåligt över att inte kunna lindra andras smärta. Det viktiga är att endast bara finnas där och kunna lyssna, det behövs inte alltid ord för att trösta eller för att visa att man bryr sig. Närvaron och att någon vill vara där, det är det som betyder något. Och jag är otroligt tacksam!

Det var som om tårarna aldrig ville ge vika hur mycket jag än försökte att stoppa dom. Jag vill minnas att jag grät mig till sömns den natten.

Det som också är jobbigt med allt detta är att allt tycks lappa över varandra, att "problemen" kommer efter varandra. Jag försöker vara stark nu, men jag vet också att jag måste ta mig an dom och få ett avslut innan jag själv blir ett vrak. Det är endast jag som har makten till detta, men det är enormt svårt och jobbigt.

----------------------------------------------------------------------------

Nog om det.

Jag måste få lägga till dessa underbara bilder på Yuna och Tidus... Älskar historian bakom dom och bilderna är så vackra.

För er som inte vet så kommer dessa karaktärer från Final Fantasy X, spelade det enormt mycket när det kom ut.



Idag
Det står Rörlig bild kl. 10.15 på schemat idag och därefter blir det att ta en fika med Linda G. Om det blir på stan eller vad, vet jag inte ännu.

Har beslutat mig också för att inte åka och se Hoffmaestro på farmen. 225 kr lät lite dyrt, även om det kanske inte är det. Men jag skulle kunna göra något annat för de pengarna, något nyttigare eller inte :)
Lisa D kommer hem den 2/4, på hennes födelsedag, 25 år. Hon blir hälften till 50 år före mig :) Men snart är det min tur...
Vad livet springer iväg. Man hinner knappt blinka. Men jag vet att jag lever nu och det ska jag inte ta för givet. "Lev så länge du kan och så mycket du förmögen till"

Nu ska jag ta mig en dusch och ännu en kopp kaffe...

Vi hörs och ses!

måndag 7 mars 2011

Blod tjockare än vatten?


Sitter med mina skolarbeten ännu en gång men unnar mig en break och skriver några rader här.
Startade upp min Facebook igen, den där förbannade sidan har ju ett enormt övertag. Helt sjukt. Man känner sig så utanför samhället så det finns inte.
Lyssnar på lite musik nu och denna gång hörs Aleksander With - Pictures... grymt skön låt.
Man brukar säga att blod är tjockare än vatten... är det så?
Ibland undrar man ju verkligen hur det står till i den frågan. Jag har absolut ingen aning...

lördag 5 mars 2011

På språng

Idag har jag varit på stan en sväng med Anna som inleddes med att sitta och dricka varsin Kaffe Latte på Opalen. Vi surrade och glodde på allt folk som passerade. ( det är ju en vanlig sysselsättning) haha.
Var runt lite i gallerian efter det och såg MYCKET fina saker. Hittade en speciellt fin sak som jag vill ha. Men man får inte allt man vill. :S

Måste tillägga att detta är dag 11 nu... :) Vikten av mitt schema är inte att rasa i vikt, men att jag ska få rutiner att följa så att struman hålls i balans. Men jag har hört att jag minskat i vikt... vilket inte gör något egentligen. Men jag vill poängtera att viktnedgång inte var mitt "mål" i detta.

Lördag är det alltså och det blir en lugn hemma kväll, om än jag blivit bjuden på fest hos brorsans granne. Eller ja, jag och David blev bjudna. Men tyvärr... inte denna gång.

Börjar överväga nu att starta upp min fejja igen... man känner sig en smula utanför. Även om jag faktiskt sagt att de som vill mig något kan leta rätt på mig, eller har mig på msn eller mobil. :)

Nä... en kaffe svart tack !

Courage = Mod

Vad är mod?

För vissa är mod att våga göra något nytt, som att hoppa bungyjump. För andra är mod att våga stå upp för sin åsikt.
Mod kan man definiera på många olika vis och det är mycket individuellt.
Några exempel på mod är att:

  • stå upp på dig själv och dina åsikter
  • förändringar
  • göra något du aldrig kunnat tänka dig
  • agera vid händelser, ex. brott, undsättning etc.
  • ge dig ut i världen utan en "plan" om var du ska, var du hamnar etc.
  • säga NEJ
  • ta chanser
  • kämpa för frihet och rättvisa
  • våga vara impulsiv
  • göra det du vill och känner, om än andra anser det vara fel eller dumt
  • leva ditt liv till fullo och leva ut drömmar
  • älska
  • lita på människan (om än du blivit sviken)

Är du modig?

Klart du är!

Coffee and Smoothie


God morgon världen!
Har sovit gott inatt och haft underbara drömmar... en aning konstiga, men ändå bra. Mycket var så orimligt, men det är väl det som är meningen med drömmar... att de inte ska vara självklara och "vanliga".? Vaknade upp av att jag pratade, vilket är konstigt. Jag brukar inte prata i sömnen.
Igår var jag med Linda G och Linnea W på Opalen och fikade. Brukar aldrig fika ute, men det var trevligt! Kände att jag behövde komma ut bland lite folk, om än vi mest bara satt och glodde :) Vi surrade en massa och skrattade. Linda berättade något som jag kände igen mig i, att råka "tala med sig själv" eller bara "låta åt sig själv" när man är på stan, själv. Haha. Det hon berättade var ju lindrigt mot för mig. Men det är en annan historia som jag inte ens tänker ta upp här :)
Jonathan hade sovkompis inatt, så de satt och myste med godis och spel. Linda ringde och bjöd över mig att se Big Brother hos henne. Så jag gick dit och satt uppkrupen i hennes soffa med en kaffe och en Smoothie som hon gjort :) Grymt god!
Det var en bra dag med andra ord!
Funderar på om jag ska ta och aktivera min Facebook igen nu... men jag vet inte riktigt. Vi får se.
Ha en bra dag!

fredag 4 mars 2011

Ser tillbaka


Den ligger uppe sedan tidigare denna bild... men jag kan ännu inte släppa hur fint dom gjorde när dom "lappade" ihop mig. Jag kan knappt se ärret längre och ändå var det långt, som ni själva kan se. Däremot har jag ÄNNU svårt med känseln där, men det skulle tydligen vara normalt.
Jag minns det som igår... *skrattar*
När jag låg på uppvak efter operationen, kände jag mig såå liiiiten och ynklig. Ständigt bad jag om smärtstillande och fick det oftast. :) Jag ville inte röra mig mer än nödvändigt och låg vaken från kl.16.35 - 09.- dagen efter. Jag hörde hur de andra patienterna snarkade, bad om hjälp etc. Det var som om jag inte kunde somna och jag var inte ens trött. Jag ville bara hem.
Sjukhus är inget ställe för mig att befinna mig på, inte som patient i alla fall. Avskyr att inte kunna känna sig som hemma, inte kunna gå som man vill.
Nä, det var faktiskt jobbigt, hela proceduren. Men jag har klarat mig bra om än det fick sina påföljder. Men jag kan leva med det.

A producer


Igår satt jag med musikvideon ett mycket bra tag och försökte lappa ihop allt så det skulle passa till musikens övergångar och att allt skulle smälta samman och bilda en berättelse. Linda G kom hit också och hjälpte mig med att komma med nya friska ideér. Vi satt från 17.30 - 21.30 och fick ihop alltsammans. Yey! Dock hade vi lite problem med effekterna. Jag förstod absolut inte hur man skulle lägga till dem... vet fortfarande inte. Egentligen är det tänkt att jag ska gå igenom det med min lärare, men det hade varit kul att få pröva lite själv nu när vi väl fått grunden. Får försöka googla och testa mig fram senare, så svårt ska det väl ändå inte kunna vara?!
Sitter och lyssnar på Volbeat nu med låten Only wanna be with you, mycket bra låt och de har även fler goa låtar.
När jag vaknade imorse hade jag låten Can´t take my eyes off of you med Lauryn Hill, i huvudet. Kan heller inte få bort den... men den är bra och fin så jag stör mig inte så mycket :)
Sitter just nu och kollar igenom lite arbeten från skolan samtidigt som jag lyssnar på musik och skriver här...
Har försökt hitta lite nya låtar på spotify, men jag har aldrig tålamod att lyssna igenom så noga... och det är ju då man brukar hitta. Förslag någon? Jag gillar ju som sagt allt möjligt.
Nä... om man skulle ta och återgå för att försöka hitta någon motivation till skolarbeten...
Later!

torsdag 3 mars 2011

Dag 9

Det går bara bättre och bättre för varje dag som går och det märks redan skillnad på både humör och välmående. Verkar också gått ner i vikt...

Har ännu inget datum till stockholms resan för plåtning. Men jag skulle troligtvis få veta exakta datumet denna månad. Jag är ivrig på att få göra det och att få åka på en liten "semester". Det förtjänar jag :)

Denna helg kommer att bli lugn och endast bestå av att umgås med familjen och läxor. Skulle behöva ha det lugnt tills Lisa kommer hem... men hade också velat se Hoffmaestro när dom spelar på farmen. Men jag vet ännu inte hur det blir med den saken. Ännu finns det tid att planera det.

Har suttit med musikvideon ett bra tag och jag blir en aning knäpp då jag ska försöka puzzla ihop så det stämmer överens med musikens tempo. Gah! Dessutom tror man att det finns tillräckligt med klipp och olika versioner av alla att fylla ut 3.32 min. Men nej nej. Har endast gjort 1 min med typ 10 klipp. Det är inte lätt att fixa en video vill jag lova.
Men Linda ska komma hit på en stund och se igenom det som jag har gjort och eventuellt komma med förslag på ändring eller tillägg. Kan vara bra med andra ideér :)

onsdag 2 mars 2011

@ Home

Idag har jag fått jobba hemifrån med min musikvideo. Hade först tänkt åka till skolan och sitta med den där, men det blev inte så. Dock har jag ännu inte börjat sitta och pilla på den då datorn var nära att krascha. Så det blev en extern hårddisk och tömma den på bilder, filmer och viktiga dokument för att sedan installera om Windows. Det var nog lika bra med tanke på att jag har känt stress över att få bilder och andra minnen till en säkrare plats. Men nu är dom i säkerhet och jag kan slappna av. Nu ska det bara installeras program så kan jag börja. Vi får se hur jag klarar av det när David åker på jobb från kl. 14.30 - 21.00. Men jag har installerat förr och det kan inte vara så olika mellan alla program :)

Igår var en jobbig dag. Jag hade ett sms kvar att läsa från måndagen och jag tog tjuren vid hornen och öppnade det. För varje ord och mening i det blev jag alltmer förbannad, ledsen och full av avsky. Men jag är tydligen mer vuxen och tänker därmed inte lägga min energi till att tänka på personen i fråga. Jag vänder klacken mot och ser mig inte om. Även om det finns en anledning till att ta itu med det och ställa personen mot väggen. Men jag anser att jag har viktigare saker att lägga energi på än det. För jag vet att det inte är värt mödan.
Och därmed sätter jag punkt på det ämnet.

Min 8:e dag nu och jag känner mig piggare och "hälsosammare". :) Det känns bra och jag mår bra, det är det viktigaste för mig!
Hade en sjuk dröm om att jag hade en påse Polly undangömd och att jag av misstag hittade den och åt den på ett kick. Tror ni jag var något sugen på Polly när jag vaknade? Jooo... Jenny kunde känna snålvattnet rinna i mungipan ;)

Nu ska jag ta mig en kopp svart och en rök!

tisdag 1 mars 2011

And another poem



Du lovade en evighet

en evig kärlek

ett liv av lycka

Du lovade att alltid finnas

med en tröstande famn

en lugnande röst

Du lovade trygghet

att alltid skydda

stå vid min sida

Du lovade att hjälpa

när något var svårt

vid förtvivlan

Var fanns du då

när din kärlek svek

och lyckan togs med?

Var fanns du då

när jag grät om natten

när jag kved av smärta?

Var fanns du

när det hände

det som jag än idag bär?

Var fanns du

alla de gånger jag bett

när jag behövt dig?

Something





A father is someone who´s there for you when you need him
A father never lets you down
A father is someone who´s there to hug you when something goes wrong
A father is there to dry up your tears
A father is there for you when you need someone to talk to
A father is´nt someone who denys his own children
A father is´nt someone who leaves you left behind
A father is´nt someone who says one thing to one person and then says another thing to someone else



---------------------------------------------------------------------------


Because you’re Beautiful
This poem’s addressed
To you
Because you’re beautiful
No matter what
You do
Because you’re beautiful
The sun rises
Every day
Because you’re beautiful
The mist shrouds a
Dreamy day
Because you’re beautiful
A blossom blooms and holds
Its scent
Because you’re beautiful
Songs sung in your heart
Are meant
Because you’re beautiful
Reflections shine
And glint
Because you’re beautiful
Poems are written
Heaven sent
Because you are beautiful
This is all that this
Poem’s said
Just in case you may have
Any doubt
This poem's heaven sent
To tell you
You are beautiful
And that is what this poem
Is about.

Tisdag

Så då var man här igen... på skolan för att jobba lite med studiofotografering.
Känner mig enormt seg och väldigt trött efter gårdagen som till mesta dels bestod av tråkigheter. Usch och fy! Jag får väl tro på att jag endast kan bli starkare av detta.

Ser framemot håltimmen då jag får åka em igen och dricka mängder med kaffe för att stilla gårdagens enorma abstinens.

Later!

Blod, svett och tårar

Dagen har känts en aning jobbig. . . Har haft full dag på skolan, huvudvärk och kaffe sug. Som grädden på moset har Sandra åkt till London idag och jag träffade henne inte innan :( vilket får mig också till att känna både skuld och ledsen. Jag hoppas att hon hör av sig så fort hon kan. Måste få veta att hon kommit fram hel och välbehållen. Sist men inte minst så får jag två sms som först fick mig att ignorera dom. Jag såg endast början och valde att vänta tills jag slutat skolan med att öppna och läsa. När jag väl gjorde det så kom känslor i en enorm våg. Kan inte förklara allt som gick in i mig och allt som ville ut. . . Men det var mycket. Mycket skit på samma gång gör en mycket trött och en aning sjuk :( Jag hoppas på nya krafter imorgon. När David slutade jobbet satt vi och såg BB tillsammans och pratade därefter lite om min dag. Det behövdes efter att tårar hade spillts. . . Nu skulle jag även behövt shoppa lite! Det brukar hjälpa mig för stunden :) nä. . . God natt världen! Ps. Sjukt många läsare nu. . . Hoppas på fler när syster bloggen kommer :)