lördag 15 december 2012

Men vad händer???!

Jag blir så frustrerad över hur allt ska förändras i vårt samhälle. Traditioner som vi har, liksom andra, vår flagga, liksom andra, vår nationalsång, liksom andra. Det är vi svenskar som blir berövade nu och det är vi som känner oss kränkta. Vi ska inte få sjunga vår nationalsång, pepparkaksgubbar ska tydligen inte få medverka i våra luciatåg, "Kina puffar" måste byta förpackning, sekvenser från vår "Kalle anka" -på julafton- måste tas bort. Har jag missat något mer? Är vi rasistiska för att vi gillar det vi har? För att vi anser att ha det bra? OM vi inte hade haft med "den bruna dockan" från Tomteverkstaden i julaftons Kalle, då hade väl det varit fel också? Det spelar ingen roll hur mycket man än vrider och vänder på det hela så är det ju tydligen fel. Jag är född och uppvuxen här. Jag har alltid kunnat fira vår nationaldag, kunnat sjunga vår nationalsång, kunnat välja om jag velat vara pepparkaksgubbe, kunnat följa Kalle på julafton. Aldrig har man väl tänkt rasistiska tankar! Det är så här vi har haft det sedan långt långt tillbaka och vi hade tänkt att få ha våra traditioner kvar. Tänk om någon skulle komma till exempelvis Irak och börja placera ut svenska kyrkor, eller kräva att alla med slöja fick avstå från det etc etc... Förstår ni min mening. Jag är inte rasist. Men traditioner är väl ändå traditioner? Detta inlägg är inget illa menat mot de med annat ursprung. Men det gör mig irriterad och förbannad att vi ska behöva dra tillbaka på traditioner.

tisdag 20 november 2012

Tisdag

Sandra till vänster och sedan lilla jag


Imorgon hade jag tänkt att väga mig. Om jag nu kommer ihåg det vill säga *harkel*
Nä jag skulle verkligen behöva göra det nu.
När jag ser på bilden ovan som är tagen i lördags så kan jag se en skillnad. Nu är det bara att börja träna upp lite muskler på det :)
Det blir nog bra i slutändan.

På torsdag ska jag unna mig riktigt god mat på Ming Palace med älsklingen, mamma, Janne och Viveka. Då blir det en Filé Black & White för hela slanten. Mmm, vad gott! Har längtat länge nu!

Idag har det varit en berg och dalbana i humöret. Likaså igår. Ena stunden har jag kunnat skratta och tänka simpelt i vanliga frågor och funderingar, för att i nästa bli arg, butter och ledsen. Say what??!
Herregud! PMS av dess like!

Nåja. Det är jag själv som får bita i det sura äpplet och gå med svansen mellan benen när jag efter någon minut ber om ursäkt.

Skärpning Jenny!

måndag 19 november 2012

Gah!

Jag känner mig förväntansfull, pirrig och lyrisk. Samtidigt känner jag mig lite rädd, osäker och fundersam. Ska man ta itu med frågan snart eller ska man vänta så länge man alls bara kan? Åtminstone till lördag? Jag vet inte! Det kliar i fingrarna och kroppen. Men blir jag besviken? Åh vad jobbigt detta är! Är det så att jag lurar mig själv? Hoppas inte det!!
Jag får vänta helt enkelt....

lördag 17 november 2012

Dokumentär

Har suttit och tittat på TV3 play, på deras dokumentärer som de börjat sända på tv. Jag blir så ledsen och så arg. Tänk er allt det där onda som vi inte ser, det vi inte hör. Det finns. Det är ingen som sett allt det som man själv har gått igenom. Det är ingen som funnits där. Ingen som hört. Det är när det tas upp i media som vi kan läsa oss till det. Men alla kan inte förstå. Vi kan försöka förstå smärtan, rädslan, sorgen och ilskan. Men de som inte känt den exakta känslan för händelsen kan aldrig förstå.
Jag klankar inte ner. Det kan man inte göra. För hur ska man kunna förstå? Det kan man inte. Och jag är glad att det finns dom som inte förstår för de har aldrig varit med om det. För oavsett hur mycket man avskyr någon så är det inte det man vill ska hända andra.

torsdag 15 november 2012

VÅG(ar) inte ännu

Har ännu inte vägt mig efter att ha kämpat i 23 dagar. Jag håller mig ännu från det då jag snaskade lite i helgen som var. Ska försöka väga mig på onsdag den 21/11. Ska nämligen ut och äta med Patrik, mamma, Janne och Viveka på torsdagen. Jag är lite nyfiken på hur det ser ut. Det är jag. Men jag är också rädd att bli besviken. Därför drar jag mig för att ställa mig där.

Bakade pepparkakor med barnen ikväll. Himla mysigt var det! Jag hjälpte dom ingenting utan de fick klara det där själva. Däremot gav jag instruktioner till Yuna. De var så duktiga och pepparkakorna blev suveränt fina! Däremot har jag inte smakat av dom. Men det är barnens jobb :)
Det var i varje fall trevligt att få ha det så där mysigt med dom. Imorgon åker dom till sin pappa och då kommer det blir tomt :(

Måste gå och sova strax så jag också orkar upp imorgonbitti för att gå med dom till skolan.

Mina små busfrön! :)

Beautiful



Mycket rörande text.

måndag 12 november 2012

Födelsedags fika

Nu är helgen över och igår "festade" jag till det rätt rejält. Med tanke på att Yuna fyllde år i lördags anser jag att det ändå var helt okej för mig att äta lite gott. Men jag har ändå dåligt samvete för det. Men man får väl tänka om ett par gånger. Hon fyllde ju faktiskt år. Nu är det länge kvar tills det blir något mer födelsedags firande och det känns ändå bra :) nästa anhalt är julafton. Men det tillåts ju.
Känns inte så jätte farligt idag att jag unnade mig fika igår. Det kändes värre igår däremot. Men nya tag nu då.
Eftersom jag nu har Voltaren hemma kan jag gott och väl börja ta mig ut på promenader. Nu behöver jag inte lida efteråt i alla fall. Skönt!!

En snabb uppdatering från mig :)

onsdag 7 november 2012

Buhäää

Jag tycks aldrig lära mig... Jag ska inte sitta och lyssna på sådan här musik när jag är ensam! Heaven is a place nearby, Tears in heaven... Ja allt vad det nu är.
Imorgon/onsdag kommer Patrik hem i alla fall... Skönt det!

Dag 16 idag.

tisdag 6 november 2012

Sömnlösa nätter

Har så svårt att koppla av på kvällarna. Kommer aldrig till ro att bara lägga mig ned och känna denna ro som sakta sveper över. Jag kan ligga länge i sängen och bara vrida och vända på mig men ingen sömn. Det här är väl tredje natten nu som jag ligger vaken i min säng. Trodde att lite sällskap skulle göra susen och att man då skulle få bli utmattad. Men nej nej. Kusin ligger i soffan och snarkar sen någon timme tillbaka och här ligger jag, klockan 06.46, och jag kan inte sova! Fick prata med Patrik på CAM i alla fall. :) mysigt! Det är kul att man kan sitta och titta på varandra. Trodde även att det skulle få min själ att finna ro. Icke det!
Jag får göra nytt försök. Vad är det nu? Försök 1005? o.O
Jag måste sova! Hela min vardag tar ju stryk av det här! Framförallt min kropp och hjärna. Inte bra!

måndag 5 november 2012

Söt!


Underbara varelse han är den där Gizmo ( Mogwai ). Tänk att ha denna i sin ägo. Åh!
Hur söt som helst!

I brist av promendsällskap, skippade jag den idag. Med tanke på alla våldtäkter som ägt rum i Boden den senaste tiden ( två stycken, men två för mycket! ), vågar man nu inte gå själv någonstans. Hellre stannar jag hemma i tryggheten än riskera något!
Hemskt att det ska vara på det viset! Tycker absolut att tårgas ska bli lagligt i Sverige!!
Jag får väl dona på här hemma då istället.

Dag 15 idag.

Dag 14


Idag har jag känt mig bättre och jag har då också lyckats få i mig lite näring. Däremot spökar mitt knä ännu. Blir så less! Blir väl att smörja med Voltaren sen.

14 dagar har gått och jag kommer få hålla på längre än så. Jag kan inte avgöra hur lång tid detta kommer ta. Det får ta den tids som behövs. Jag har en målvikt att nå och den SKA jag nå!
På sista tiden har det dock varit kämpigt. Jag har tänkt på svägerskans goda broccoli och baconpaj, thai mat, sliskig mat som Max, McDonalds etc. Suck. Det är inte alltid lätt. Men som tur är har jag lyckats stå emot frestelserna.
Det gäller att ta kontrollen över begäret.

Nu ska jag snart gå och sova.

Ha en fortsatt bra natt!

söndag 4 november 2012

Snart


Nu är det inte många dagar kvar så fyller Yuna 6 år.
Ska försöka hinna fixa det sista nu innan lördag. Vet inte om jag ska våga mig på att göra fler cupcakes eller om jag ska låta det vara. De jag gjorde sist blev väl inte så jätte bra. Patrik sa att de smakade gott i alla fall. Det är väl huvudsaken, men de kan gärna få vara en fröjd för ögat också. Men det är väl som de säger: "övning ger färdighet". Kanske skulle behöva lite mer hjälp bara av någon som bakat mycket.
Vet inte om jag fått all denna mani av att baka då jag inte själv kan äta det? Att man stillar sitt eget sug när man får göra bakelserna? Kanske ligger något i det.

Idag har jag inte mått alltför bra och har då heller inte kunnat få i mig någon näring. Inte mer än vatten i alla fall. Man märker direkt att kroppen saknar näring. Händerna och kroppen känns skakig. Det är ingen vidare trevlig upplevelse. Blä!
Fick mig en promenad i varje fall då jag var tvungen att gå in till stan för att handla. En kort men behövlig promenad.

Nu är klockan på tok för mycket och jag skulle behöva sova.

Ha det bra!

onsdag 31 oktober 2012

Vägning

Idag var det tid att väga sig. Om jag gissar rätt på min vikt från startdagen så har jag minskat ca 2 kg i vikt. Det är inte dåligt! Nästa vägning kommer ske den 10/11. Jag har planer på att ha minskat ytterligare 2 kg tills dess. Jag ska försöka komma mig ut på några promenader nu. Då kommer det nog gå lättare. :)

God natt

Idag/Tisdag, har jag och Patrik varit med barnen på Teknikens Hus i Luleå. Det var roligt både för stora och små. Det är roligt att kunna hitta på saker med barnen och se dom ha roligt.
Idag är jag inne på min 9:e dag och imorgon är det vägning. Fortfarande ingen promenad ute i friska luften. Men jag har haft ont i magen sedan i söndags. Det kommer och går. Vet inte vad det beror på men jobbigt är det i alla fall. Även om det känns som om jag tappat lite i vikt så är jag inte så säker. Men det är väl alltid så att man oroar sig. Egentligen ska jag väl inte heller ha så stora förhoppningar med tanke på att jag inte gjort så hemskt mycket. Men det känns ändå som om jag sliter som ett djur. Det har varit rätt jobbigt de sista dagarna. Kanske beror det på att jag har ont i magen? Kanske det. Måste fokusera! Det blir bättre!
Försökte mig på cupcakes också. Och det gör väl inte saken bättre. Men jag måste ju baka till Yunas födelsedag. Det är ett måste enligt mig. Det blir nog bra i slutändan. Jag brukar ha en stark vilja. Och med tanke på att jag sett pizza, hamburgare, nuggets och all annan god mat, glida förbi min näsa, så borde ja klara resten också. Så det så!

måndag 29 oktober 2012

Dag 8

Jag tycks inte komma ihåg att uppdatera dagligen :/
Har tagit det rätt lugnt under de dagar som gått. Mina planer var att börja promenera snart. Jag vet nämligen att jag kan ha en tendens till att må lite si så där i början. Men nu börjar det vara på tiden att börja röra på sig mer.
Annars går det rätt bra. Det svåraste är ju som sagt när man blir bjuden på middag eller fika. Det är svårt att hålla sig borta från allt de där söta fikabrödet och dylikt. Men jag gör så gott jag alls bara kan och det är bra.

Har inte så mycket mer att uppdatera. Det går framåt och snart ska här vägas. :) Jag hoppas på bra resultat då..

torsdag 25 oktober 2012

Dag 4


Skrev aldrig någonting här igår.
Idag är det dag 4 och det känns bra. Så länge man är nyttig och inte äter en massa onyttigt skräp så känner man sig smalare. Känner mig inte så grinig som jag trodde att jag skulle bli. Tummen upp för mig :)

Har egentligen inte så mycket än så att skriva.

Ha det bra!

onsdag 24 oktober 2012

R.I.P

Världen är allt bra orättvis!
Har suttit och läst ikväll om lilla baby Alissa som blev misshandlad till döds. Det gör så ont i hjärtat på mig när jag läser eller hör om sådana fall. Små barn som inte har en chans i världen att försvara sig. Tänk er allt vad de barnen går igenom. De är maktlösa. De förstår inte vad de gjort för fel. Vad de har gjort för att förtjäna allt det som kommer till dom. Grymhet!
Hur kan man göra så här mot ett barn?
Hur kunde läkaren undgå att ana oråd? Såg han inte vad som hände när hon gång på gång blev förd till sjukhuset? Alla blåmärken i ansiktet, hur sönder hon var i munnen, hennes arm som hon inte kunde använda pga frakturer.
När man hör allt som händer i världen runt omkring oss är man så rädd när man satt egna barn till just denna värld. Barnen är vår framtid.
Stackars ni små änglar som sitter där uppe och ser ner på allt elände. Jag hoppas att ni alla får rättvisa i slutändan av allt.
De som älskar er kan inte få er tillbaka. Hur mycket de än önskar, hur mycket de än gråter.
Att få dessa skyldiga människor dömda är väl en bråkdel av helvetet. Men det känns nog lite lättare. Men jag kan förstå att man skulle vilja pina dessa människor till döds.
Ord kan inte beskriva allt det som bubblar inom mig. Man blir mållös, förbannad, illamående och så fruktansvärt ledsen.
Men jag lever här och nu och jag är lycklig att jag får ha mina älskade barn. Vem vore jag utan er mina änglar. Från den dagen som ni kom till lovade jag er evig kärlek, trygghet och tröst. Jag lovade att hålla er under mina vingar. Vårda er ömt. Jag kommer aldrig någonsin bryta det löftet. Ni är hela min värld!
Man kan sörja andras förluster och vårda de man har. Jag är tacksam.
Men jag lider med er som förlorat era änglar.

Gott och blandat

Några låtar som är bra!


















Tankar

Sitter nu här igen. Det känns tomt här. Ljuden från gatan når in i lägenheten. Jag sitter tyst vid datorn. Stirrar rakt in i tomma intet.
När jag lyssnar på Lars Winnerbäck är det som om något sliter mig bort från verkligheten. Jag hör just nu endast hans röst från högtalarna, mina fingrar som snabbt sveper över tangenterna.
Filosofi.
Jag filosoferar mycket. Det gör jag ständigt i min tystnad. Är en filosof ensam?
Tänk så många frågor vi har. Så många frågor som kanske aldrig får sina svar.
Eller är vi rädda för vad svaret ska vara?
Är det lättare att leva i ovisshet än med sanningen?
Det beror väl kanske lite på vilka frågorna är.
Personligen vill jag nog blunda för sanningen. Det kan kännas lättare så. Men frågorna kommer ändå alltid finnas kvar. Gnaga inom mig.

Tankar...

tisdag 23 oktober 2012

Dag 2



Saknar mitt långa hår så fruktansvärt mycket! Det är jobbigt att vänta på att håret ska växa ut och bli lika långt som det en gång i tiden har varit. Det gäller att ha tålamod.

Dag 2 är snart över och det går förvånansvärt bra. Visst har jag sug efter det ena och det andra. Men jag känner mig inte så jätte hungrig. Vilket gör mig lite förvånad. Men men, jag ska inte klaga.
Min tanke var att jag skulle gå ned lite först för att sedan bygga på de där musklerna. Min första vägning kommer att bli 31/10. Men jag har varit en slarver och vägde aldrig in mig igår. Det var ju mindre bra. Men det är inte så viktigt. Jag vet på ett ungefär vad jag ligger på i nuläget. Jag kommer nog se skillnad senare då jag testar de mindre kläderna jag har. :) Det räcker gott och väl för min del.
Jag har en känsla av att detta kommer bli sjukt bra!

Svartsjuka





Satt och funderade lite på vår fiende Svartsjukan. Har googlat runt lite för att få fram lite om hur den framträder, vad svartsjukan kan leda till och vad Du/Ni kan göra för att hålla denna elaking borta.
I detta inlägg kommer jag att låna några texter/stycken för att få fram det hela på ett bra sätt. Kommer även länka till dessa sidor i slutet av inlägget för er som är intresserad av att utforska lite mer.



Ibland kan de där jobbiga känslorna komma. Ilande känslor i maggropen av att din partner funnit någon annan, eller att du kommer på dig själv med att ge honom eller henne svartsjuka blickar när han eller hon står och pratar med någon av det motsatta könet.
Varför är du svartsjuk – egentligen?


Svartsjuka är en känsla som kan vara svår att göra sig av med när du väl har drabbats av den. Det är inte lätt att helt plötsligt sluta känna något, bara för att ens partner säger att man inte borde vara svartsjuk. Känslan finns kvar ändå. Det man dock kan göra är att försöka bearbeta svartsjukan och komma underfund med varför man känner som man gör. Är det så att du har anledning till att faktiskt vara svartsjuk, eller kan det vara så att problemen ligger hos dig själv?

Svartsjuka är synonymt med dålig självkänsla

Många som lever i en parrelation har lätt att känna sig ensamma eller mindre självsäkra när deras partner är bortrest eller inte är vid deras sida i vissa situationer. Det kan bero på att personer med dåligt självförtroende ser förhållandet med sin partner som en trygghet i tillvaron där mycket annat kan kännas tungt eller obehagligt.


Har man låg självkänsla när man inleder ett förhållande kan man även ha det lättare för att känna svartsjuka i förhållandet. Man kan känna att man inte duger, att man inte förstår varför ens partner är med en, och att ens partner kommer lämna en så fort han eller hon hittar någon bättre. Det är känslor som dessa som också kan föda svartsjuka. 


Bättra på självförtroende och slipp de svartsjuka känslorna


Risken för att känna svartsjuka minskar om man känner sig trygg i sig själv och har en bra självkänsla. Att kunna vara ensam och fortfarande känna sig trygg och tillfreds visar på stark inre självkänsla och välmående.


Självförtroendet kan ibland variera från dag till dag. Ofta kan omständigheter utifrån påverka hur man känner sig, såsom alkohol eller kommentarer från kollegor eller vänner – men ofta har man i grunden antingen bra eller dåligt självförtroende, och det kan vara svårt att förbättra det på bara några dagar. Om du har dåligt självförtroende så försök att stå på dig och istället tänka positiva tankar om dig själv.


Försök att komma underfund med vad som kan ha bidragit till hur du känner. Är det personer i din närhet som trycker ner dig? Har det hänt något i ditt liv för länge sedan som du ännu inte lyckats bearbeta? När du har funnit grunden till varför du känner som du gör kan du börja bearbeta känslorna och i det långa loppet din återkommande svartsjuka.

Prata om din svartsjuka

För att råda bot på sin svartsjuka kan det första steget vara att prata ut om problemet. Berätta vad du känner och vad du känner svartsjuka över. Innan du pratar med din partner bör du även komma underfund med varför du har dessa känslor, och vad det är som triggar igång din svartsjuka.


I de allra flesta fall så ligger svartsjukan hos en själv, och man har oftast absolut ingenting att känna svartsjuka över. Om svartsjukan däremot skulle vara befogad så är det alltid bra att ha pratat ut om saken – och på så sätt även få veta vad din partner känner om saken.


Kom ihåg att svartsjuka alltid går att bota, hur tungt eller jobbigt det än känns. Det kan vara något man måste jobba på – men det går alltid, alltid över.


Insändare:


 Fråga: Hej!
Jag och min sambo har snart varit tillsammans i 3 år. Vårt förhållande har alltid varit turbulent men vi älskar varandra och han är mannen jag vill leva med resten av mitt liv.Jag vet att jag lider av en dålig självkänsla och att jag har ett stort bekräftelsebehov.Detta yttrar sig bland annat i svartsjuka. Min sambo har aldrig förstått mig när jag har försökt förklara att jag har en stor rädsla för att bli lämnad. Han menar på att jag, genom att visa och tala om min svartsjuka, direkt anklagar honom för att vara en otrogen bock som vill ha sex med allt på två ben. Min svartsjuka har resulterat i otaliga bråk där jag försöker förklara min rädsla för honom. Han känner sig då orättvist anklagad för saker han inte har gjort.Det går inte att ha en kommunikation med honom angående detta för han hamnar alltid i försvarsställning, vilket jag kan förstå. Våra svartsjukegräl uppstår inte lika ofta nu för tiden men de uppstår fortfarande och det sliter på vår relation. Jag har ett humör som svänger fram och tillbaka. I ena stunden kan jag vara glad för att i nästa stund bli sur och grinig för i princip ingenting.Han upplever detta som ett stort problem och han har svårt att hantera mina humörsvängningar och mår dåligt av mitt beteende. Han skyller våra problem på mig och tar aldrig något ansvar för sina egna handlingar gentemot mig.  Han är sur och grining tillbaka emot mig i flera dagars tid efter våra bråk och kallar mig för alla elaka saker han komma på. Då det är jag som startar bråken genom min svartsjuka och mitt varierande humör så tycker han ha sig rätt att behandla mig och säga elaka saker till mig utan att behöva be om ursäkt eller stå till svars för det.Varje gång vi bråkar så slutar det med att han gör slut med mig. Då ska vi sälja allt och dela upp alla möbler. Han säger att jag utsätter honom för psykisk misshandel och jag börjar undra om han har rätt. Jag blir ledsen och rädd när jag känner svartsjukan slå till. Då blir jag kort, dryg och otrevlig mot honom. Jag vill inte vara och bete mig så här men jag vet inte hur jag ska bli kvitt mitt beteende. Triggar vi varandra?Han har inget intresse i att stödja mig i mitt arbete med min attityd- och beteendeförändring. ”Man ska inte ha uppskattning och beröm för något som är självklart” säger han. Jag vet att jag tar till mitt beteende när jag vill ha hans uppmärksamhet, när jag tycker att han ger sin uppmärksamhet till någon som jag ser som ett hot mot vår relation (Detta är ju oftast inbillade fantasier i min svartsjukehjärna).Han får ont i magen av att inte veta vilket humör jag är på och är jag sur så tar han det personligt direkt. Misshandlar jag honom psykiskt? Hur ska jag göra för att sluta?


Nu vet vi hur svartsjukan verkar och hur vi även kan hjälpa oss själva bli kvitt den. Vissa är mer svartsjuk än andra och vissa känner ingen svartsjuka alls. Men nu när vi vet mer om hur den fungerar kan vi lättare få insikt med hur vi hjälper oss själva genom det. Är det vår egen självkänsla som spökar eller har du all rätt att vara orolig?
Jag har hört många tala om Mia Törnbloms bok "Självkänsla nu" och den har varit mycket givande. Vi är alla vackra och unika. Det finns endast EN av DIG och det ska du vara glad för.

Länge leve kärleken!


eDarling

måndag 22 oktober 2012

Dag 1 och många kvar

Inledningen då... Jag kan inte påstå att dagen gått smärtfritt förbi. Jag har haft sådant sug efter allt möjligt. Speciellt en härlig pizza med tjocka kanter.. Mm vad gott det hade varit. Försöker hålla mig fokuserad nu.
Jag är inte tjock, jag vill bara få lite bättre form. Känner mig lite som Barbapappa nu. Päronformad. Mina höfter är det inget fel på. Dom vill jag behålla. Det är snyggt med höfter. Mycket kvinnligt. De vill jag ha kvar. Men mycket ska formas.

Jag har städat idag. Ovanligt? Kanske inte? Men jag har känt mig lite hängig och inte orkat med så mycket.
Ikväll ska jag skicka iväg lite CVn och hoppas på det bästa :)

Ha det bra!

Nattsudd

Kan inte sova. Det är för mycket som pågår i hjärnkontoret just nu. Tankar snurrar och ställer till med problem. Tänk om man bara kunde trycka på en knapp för att få stopp på dom. Det hade varit något!
Nästan lika bra uppfinning som att kunna ta de där ögonblicks kortet genom att endast blinka en gång. Slippa rota runt i fickan efter telefon eller kamera. Det ni... Mina super idéer som jag kan få. Japp, jag har också mina stunder ;)

Så hur ska jag kunna somna då?

Har dessutom ont i min högra arm.
Bara bekymmer idag. Kändes inget vidare alls!

söndag 21 oktober 2012

Imorgon!


Imorgon smäller det! Då ska jag banne mig ge 100% och jag ska vara duktig. Jag ska visa mig själv ha fel. Vem som helst har pondus och en vilja så stark. Jag har gjort det förr och jag kan igen.
Då blir det dagligt bloggande vill jag lova :)

lördag 20 oktober 2012

Twilight

Måste få skriva och klaga lite...

Tänker på Twilight och begriper inte hur folk kan bli så förälskade av filmerna?!
För det första ska inte vampyrer glittra! Var har man fått det ifrån?
Vampyrer ska vara fula, äckliga, läskiga!
Kan Bella visa några ansiktsuttryck överhuvudtaget?
En vampyr ska inte kunna sprida säd!!! Jag gillar inte filmerna! Tycker de är töntiga rent utav! Själva syftet med filmen, kärlekshistorien är väl okej. Men ska de promt göra en kärleksfilm byggd på vampyrer och människor, gör den annorlunda!

Blääää

Idag kan jag väl inte direkt påstå att jag gjort något av värde. Jag har inte ens städat ( som jag vanligtvis gör ). Inte för att det ser speciellt stökigt ut här men ändå. Jag har inte funnit någon ork eller lust till något. Mest varit bitter pga jobbiga drömmar. Är väl hjärnspöken som sätter griller i huvudet på en när man hinner tänka.

Helgen ser blank ut. Har absolut ingenting att göra. Vet inte om jag vill göra något speciellt heller. Hade jag haft pengar till "tycka-synd-om-mig" shopping, hade jag troligtvis shoppat nya kläder eller dylikt. Men fattig råtta som man är... Suck!!!

Nä, kanske ska dra något gammalt över mig tills tiden är mogen för att titta fram igen!

torsdag 18 oktober 2012

Jobb


Jobb, jobb, jobb.
Jag skulle verkligen behöva mig ett. Helst för länge sedan! Gärna 2-3 stycken.
Innan operationen ville jag inte söka något jobb och därefter skulle jag försöka ta det lugnt då man inte bör anstränga sig altför mycket. Men nu är jag mer än redo. Jag vill ha något att göra om dagarna, knyta kontakter och tjäna pengar.
När jag ser tillbaka till mina yngre år, var mina planer att jag skulle ha ett välbetalt arbete (helst två), barn och en ljus framtid. Visserligen har jag studerat några år för att få upp mina betyg och även läst enstaka kurser av sådant som intresserat mig. Men när jag mådde dåligt raserades allt och jag orkade inte ta itu med fler studier. Jag hade planer på att utbilda mig mer och få så mycket kunskaper jag alls bara kunde för att få ett bra arbete.
Just nu så känns det som om jag inte lyckats åstadkomma något alls.
Jag vet att det förmodligen känns så för att jag sitter här nu, utan jobb. Men det är tungt.
Helgen blir att tillbringa vid datorn för att söka allt jobb jag alls bara kan och kan tänka mig. Telefonförsäljning säger jag NEJ till.

Mina planer på att gå ned lite vikt har inte gått så bra. Jag har inga ursäkter till det alls. Jag har helt enkelt inte kunnat tacka nej till allt det där goda som bjuds på.
Men nu ska jag se till att de dagarna är över. Måndag är startdatum! Och därmed basta!! :)

Vi har fått förfrågning av Patriks syster Anna om vi vill ta över hennes lägenhet i Heden, då hon hade tänkt flytta ihop med killen hennes.
Den frågan är egentligen redan besvarad om det inte hade varit för att jag finner det svårt då jag inte har bil och körkort. Och mina tankar på att barnen trivs så bra på deras skola i stan. Att be dom byta skola endast pga mig, känns fel. Hade de velat byta skola, hade deras nya endast legat någon meter från där vi skulle bo och vi skulle kunna se från fönstret, när de gick till och från skolan. Det hade verkligen varit guld! Inte nog med det... Vår hyra skulle bli "rena rånet" och vi skulle även kunna renovera vad vi än ville. Som att bo i hus, men mycket billigare. Ja... vem säger nej till det? *drömmer mig bort*

Nu är det dax för mig att krypa ner i sängen. Imorgon är det en ny dag.

onsdag 10 oktober 2012

Dålig förklaring rättas

Mitt tidigare inlägg blev kanske inte så tydligt som jag trodde.
Jag har aldrig haft ätstörningar, men när man mår dåligt tar kroppen skada. Jag tycker inte att man kan kalla det ätstörningar då jag inte medvetet ville gå ned i vikt. Jag rasade i vikt när jag mådde riktigt dåligt.

tisdag 9 oktober 2012

Ätstörningar, Nej!


Det var någon som skrev till mig för ett tag sedan och frågade mig om jag hade ätstörningar. Nej det har jag inte. Jag vill meddela att när jag mådde som sämst såg jag ut så här. Rasade från 62 kg - 47 kg på en mycket kort tid. Jag vill aldrig mer vara med om detta.

måndag 8 oktober 2012

En dag i taget

Vi säger att vi alltid ska ta en dag i taget. Jag försöker verkligen det men kan inte hjälpa att hoppa rakt in i framtiden åter igen. Det fantastiska med tankar och funderingar -även med fantasi- är att vi kan hoppas, tro och planera vår närmaste tid. Den tid vi vill ska komma. Jag gör det jämt. Jag vill kunna hoppas på en tid där jag lever ut alla mina drömmar och mål. Varför har vi annars alla dessa mål, förhoppningar och förväntningar?
Vi måste däremot jobba för detta. Och ibland lever man i en dröm där man tror och hoppas att vissa saker ska bli just så som man velat. Ibland måste vi ta saken i egna händer för att man ska nå det man vill. Jag vet många saker jag vill nå och en av dom tänker jag sätta i verk. Det jag vill göra brukar jag få göra. :)
Du måste våga för att vinna!

söndag 7 oktober 2012

Söndag och sjuk

Idag har varit en sådan dag då jag bott i soffan hela långa dagen. Täcke, kudde, telefon och Desperate Housewives. Jag är sjuk och inom tid kommer jag förmodligen bli sämre :( blä! Halsen är svullen, näsan täppt, huvudet bankar...
Upptäckte något idag dessutom. Något väldigt obehagligt och sorgligt. Jag kan inte ta det så hårt om än jag känner att jag vill. Men det är något som kom som en överraskning. Hade jag vetat tidigare vad det var så hade det förmodligen känts värre än det gör idag.
Ni känner mig nu så pass väl att ni vet att jag inte avslöjar alltför personliga angelägenheter. Så ni får nöja er med detta.

Nu ska jag fortsätta mitt maraton tills säsong 8 är slut.

God natt!

lördag 6 oktober 2012

Analys klar


Igår fick jag tillbaka provsvaren från sjukhuset. Jag blev så otroligt lättad och det kändes som om en sten släpptes från mina axlar. När jag satt i soffan med brevet i min hand, grät jag bara. Det var en sådan underbar känsla så ni kan inte ana. Nu kan jag ta tag i allt de där som jag vill. Jag vill försöka göra allt det som jag kan och förmår.
Jag vill tacka Patrik för att han stått vid min sida, tagit emot mig de gånger jag ramlat, gett mig tröst, en varm famn att känna mig trygg i, känna allt hans stöd. Mina barn som fått stå ut med en mamma som haft sina upp- och nedgångar, som ändå försökt trösta om än de inte vetat varför. Min familj, för att ni hjälpt mig på de sätt som ni kunnat. Bara era tankar gjorde mig bättre till mods. Allt stöd är guld värt! Mina -få- men goda vänner. Jag är er evigt tacksam!
Nu är det upp till mig att leva så mycket jag alls bara kan.

Det kanske låter som om jag varit döende men så är inte fallet. Kanske var det så att jag själv trodde det. Men när något hittas -som inte ska finnas där- då blir man rädd. Man tror att det värsta kan hända.
JAG trodde att det värsta kunde hända mig. Med tanke på allt man hunnit uppleva och gå igenom under sina ynka 26 år, tror man att inget gott kan komma.
Nu hoppas jag bara att allt ser bra ut om 6 månader då jag har återbesök. Men med tanke på allt stöd jag har, kan det väl inte annat än se bra ut.

Tusen tack till er alla som funnits vid min sida!
Jag älskar er så innerligt mycket!

lördag 22 september 2012

Oj oj

Åkte till Malin igårkväll för att se på en skräckis och äta en massa gotta. Mysigt var det! Behövde få tänka på något annat och självömka lite då jag har rätt så ont.
Sov över där till idag.
Var och plockade både lingon och blåbär på dagen, vilket jag fick sota för sedan då smärtan infann sig. Hade dessutom varit och lyft i Lucas och burit matkassar tidigare.
Gick med värsta smärtan i någon timma trots intag av smärtstillande. Men som tur var gick det över vid kvällskvisten. Försöker njuta nu av att inte känna av något. Men det är svårt.
Har kommit mig hem för en stund sedan och kommer förmodligen bli bosatt i sängen resten av helgen. Kanske t.om längre än så. Det beror på.
Trött är jag nu. Men det är väl som det ska vara efter att kroppen fått förbruka så mycket energi av att ta hand om smärtan.
Jag självömkar och jag anser att jag har rätt till det!

Nu ska jag lägga mig i sängen och hoppas få kunna ligga där rofyllt en stund till.

fredag 21 september 2012

Nu är det gjort

Då var den operationen över. Äntligen! Jobbigt var det i alla fall. Eftersom Patrik är och jobbar, skjutsade Malin mig till sjukhuset. Hon fick även sitta inne med mig när dom skulle operera. Kändes tryggt att ha någon där. Det behövdes inga ord, bara tanken av att hon satt där bredvid mig, gav mig en lugnande effekt. Nu återstår bara väntan på att provsvaren ska vara klara. Ytterligare någon vecka.
Väntan.
All denna väntan!

Ikväll ska jag i alla fall självömka med gotta och film!

Tack och hej!

torsdag 20 september 2012

Fredag 21/9


Imorgon är det fredag och det står operation på schemat. En dag jag har väntat på. Vill inte gå igenom den men om man ändå måste så vill man göra bort det snarast.
Därefter kommer det att dröja ca 4 veckor innan svar på ytterligare prover. Känns drygt!

Igår fick jag dessa fina blommor av Jonathan. Han hade velat köpa något till mig och hittade dessa fina rosa rosor. Älskar dom! Blir så rörd!
Yuna har varit tydlig med mig också. Hon har gjort klart för mig att hon kommer ta hand om mig och inte lämna mig. Vilka goa ungar jag har. Vad har jag gjort för att förtjäna dom?
Och Patrik... Vad jag älskar er!


I

torsdag 6 september 2012

Ho ho

Ni får ursäkta mig och ha tålamod med mig. Jag skriver inte fullt lika mycket som jag en gång gjorde. Detta kan bero på många faktorer. Tror jag bloggar MEST när jag mår dåligt. Visst är jag inte 100 ännu, men jag lyckas ta mig igenom dagarna rätt bra. Bästa dagarna är när Patrik är hemma. Han håller mig fast med fötterna på marken :)
Någon skrev i ett tidigare inlägg och frågade om jag hade ätstörningar när jag jämt såg så smal ut. Jag kan lugnt säga att det är något jag INTE har. Däremot har jag guppat upp och ner en hel del. Från att äta sunt och samtidigt träna till att inte göra en skvatt. Vet inte riktigt vart det gick snett :P Men jag hade planer att börja om imorgon.

Till en annan kommentar också då.
Visst är den rätt skön This is love med Will.I.Am. Var det av någon speciell anledning som du gav mig tipset till denna låt? Bara funderar och är nyfiken :)

Nu ska jag gå och sova så jag orkar upp imorgonbitti.

Ha det bra!

måndag 27 augusti 2012

aj aj

Idag har varit en sådan där dag då jag mest bara varit. Det kan kännas jobbigt då man ständigt lever i sina tankar. Därför tog jag mig själv i kragen efter att ha fått prata med Patrik. Jag tog tag i tvätten, rengjorde fläkten och plockade lite här och var. Sysselsättning är bra, eller att se en film. Då har man inte tid till att tänka.




Nu ska jag vara lite otrevlig och tala om för er gott folk att jag har fått min mens. Samtidigt som det kändes jobbigt så är jag ändå lite lättad. Jag har inte haft den på 1 år. Mensvärken hade jag väl ändå kunnat skippa i alla fall. Men den är här likväl som tant röd.

Kvällen är kommen och jag ska dricka någon kopp kaffe. Kanske ser något roligt på TVn, annars kanske jag tar och ser på "What to Expect When You're Expecting".

Ha en trevlig kväll!

lördag 25 augusti 2012

The real you

Jag vet inte varför jag får mina infall att skriva från hjärtat. Är det kanske pga musiken som flödar genom mina högtalare?
Att vara ledsen beror inte på att man vantrivs i sin relation som man har. Jag kan tala om för er att Patrik gör mig till världens lyckligaste! Jag är lyckligt lottad som får ha honom i mitt liv.
Om jag får förklara mig lite lätt och en aning tydligare så är det på detta vis:
Jag har fått "diagnos" och redan vid tidigare stadium blev jag enormt nere och är nu rädd att hamna där igen. Har man aldrig varit där kan man heller aldrig riktigt veta hur det är. Men jag är rädd. Att försöka hålla skenet uppe, att försöka mota bort, det går, men det går endast under en viss tid. Efter den tiden då är det kört. Då befinner man sig där. Det är försent.
Jag vet hur det är att tappa hår, tappa alltför mycket i vikt, inte känna något alls om dagarna... Det värsta. Att inte känna något alls. Ingen kärlek, ingen smärta, ingen gråt... ingenting. Inget finns.
Jag vill inte vara med om det.
Ordbajsar är jag bra på... vet inte ens var mitt slut ska infinna sig i det hela.
Dags att knipsa här och nu då kanske....

.

måndag 20 augusti 2012

..........

Jag är inget vidare duktig på att uppdatera bloggen numer. Det vill jag be om ursäkt för.
Det finns en del som tycker att jag skriver alltför mycket om hur dåligt jag kan må. Först och främst vill jag då påpeka att det var länge sedan som jag mådde dåligt. Visst kan man må dåligt emellanåt men nu menar jag riktigt dåligt. Jag kan väl inte direkt påstå att jag mår just så dåligt som jag tidigare gjort. Men det kan kännas lite tufft nu.
Fick en kommentar i mitt förra inlägg och jag ska försöka svara på det nu.

Jag lider inte av någon sjukdom alls utan har "endast" fått tråkiga nyheter. Jag har tidigare valt att inte "blotta" mig helt i min blogg och det är av vissa anledningar. Hade mycket väl kunnat skriva allt det jag ville här men anser att det finns för många som gottar sig i andras lidande. Vilket är så himla fel. Men så är det tyvärr. Alltid finns det någon som missunnar en annan.
Hoppas du fick det svar du hade hoppats på.

Ha en bra dag!

onsdag 15 augusti 2012

Back

Oj vad länge sedan jag skrev något här..
Har egentligen inte så mycket att berätta. Livet rullar på helt enkelt.

Det enda nämnvärda är väl att jag fått provsvar idag från Sunderbyn och man kan väl säga att de inte var glada nyheter. Av någon anledning får jag aldrig glada svar därifrån. Många tankar har gått runt i huvudet på lilla mig och jag har även fått gråta lite. Men gråter gör jag helst när ingen ser. Jag tycker det är jobbigare om någon ser mig då.
Redan innan jag fick svaret så förstod jag nästan vad som skulle vänta mig. Men jag ska inte gräva ner mig i detta nu utan försöka ta allt som det kommer. Jag är inte dödssjuk. Så mycket kan jag väl ändå säga.

Imorgon/idag/onsdag, kommer Patrik hem och det ska bli så skönt! Jag behöver hans stöd och hans varma famn. Känns tur att jag fick svaren idag och att jag inte fick det på fredagen efter att Patrik just åkt på 1 veckas jobb. Det hade varit betydligt jobbigare.

En liten update av mig då... Alltid lika trevliga och muntra inlägg *harklar mig*

Sov gott allesammans!

lördag 7 juli 2012

Till minne av

Jag vill inte påstå att jag kände Herbert och precis som han var. Det är så himla synd att jag aldrig fick känna honom så som många andra. Men det jag vet med all säkerhet är att han var en glad, positiv, kärleksfull man. Trots sin sjukdom kämpade han och visade sällan sitt lidande. Han njöt så länge han kunde av livet tillsammans med sina nära och kära. Jag är så mäktigt imponerad av hans styrka som han hade, för många har inte den. De flesta ger upp och ser dystert på vardagen. Men inte Herbert! Visst gjorde sjukdomen honom begränsad till mycket men han ville gärna vara med på det som var möjligt.
Ibland kan jag reflektera vissa ord, meningar eller dylikt, med något som Herbert kunde ha sagt. Och det känns bra att även jag hann få något att tänka på emellanåt.
Nu har det gått 1 år sedan hans bortgång. 1 år av saknad. Vi vet att det första året alltid innebär så mycket förändring vid födelsedagar, julaftnar, nyår, ja, alla de högtider man firat ihop. Saknaden blir så påtaglig och tung. Man kommer alltid sakna och älska människan men det blir lite lättare allteftersom tiden går. För stora sår kan aldrig läka, det blir likt en ärrbildning och man påminns om hur det ärret kom till.
Många tankar idag och jag ska finnas där för familjen.

Hittade några dikter som jag vill dela med mig av och som jag tycker är fina:

Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar.


Nu slut är smärtan
Du funnit frid
Men lämnat hjärtan
Som saknat Dig


Det kom en dag en stilla vind
och smekte ömt Din trötta kind
Liksom ett ljus som blåses ut
Din levnadsdag har nått sitt slut.

måndag 2 juli 2012

Hur tänker folk?


Jag läste på en sida om människor som tar bort, säger upp bekantskaper med de som inte håller på "rätt parti". Det fick mig att tappa hakan helt! Ska vi inte längre få tycka och rösta som vi vill utan att det ska bli en massa skit?
Om jag då röstar på ett parti som inte anses "vara bra nog", ja då är jag inte längre en del av en människas liv? Bara för att jag har en helt annan åsikt eller tänkande så ska jag straffas för det? Klart man får tycka, tänka och rösta som man vill. Du är väl ändå densamma som du alltid varit även om du röstat på något annat parti. Dock så handlar detta förstås om SD ( Sverige Demokraterna ) såklart. Vad annars? Men ändå. Inte fan är man väl rasist bara för att man skulle rösta på dom? Har jag så fel i det?
Nu är jag ju en av de människor som håller min politiska åsikt för mig själv eftersom jag anser att människor inte har med det att göra. Jag läser på om partierna och jag bildar min egna uppfattning. Visst, frågar någon så kan jag väl självklart svara på frågan, så farligt är det inte. :)

Ultima Thule - Uti vår hage

Take me there!

 Aruba

 Bahamas

 Egypten

 Maldiverna

Vietnam

söndag 1 juli 2012

Brrrrrrrr

Det är visserligen inga tidiga morgnar som man drar sig mot jobbet men likafullt är man galet trött på morgonen. Jag undrar hur det kommer sig? Men imorse var det som om man vaknade upp en vintermorgon. Det var riktigt kallt. Släpade täcket med mig in till köket för att ta mig kaffe. När ska nu den riktiga sommarvärmen komma???

Blir att jobba från 10-16 idag igen, därefter är man ledig till onsdag. Om det inte hinner börja regna hade jag planer på att ta mig en promenad ut till svärmor. Om jag orkar. Som det känns nu så skulle jag bara vilja få sova.

Nåväl... Inta någon sorts frukost på detta och sedan göra sig klar för dagen.

Första dagen

Idag har man varit och jobbat första dagen på nya jobbet, imorgon är det ännu en dag innan jag blir ledig till onsdag igen. Fick lite ångest idag/ikväll. Vill inte gå närmare in på det men jobbigt var det i alla fall. Har mycket tankar som snurrar runt. Inte bra... Jag får ta och rensa ur dom när Patrik kommer hem. Då brukar det kännas bättre efteråt. Nu ska jag nanna kudden.

Ha det bra!

fredag 29 juni 2012

Här igen


Jag har inte varit så aktiv på ett tag men det kan bero på att jag ordnat mig ett jobb, tagit vara på tiden man haft när barnen har varit här osv. Träningen och dieten går också bra. Har varit och joggat i onsdags och även idag. Skönt som tusan!

Idag fick jag ett ytterst trevligt mail dessutom!
Jag har vunnit 2:a pris i en tävling och jag kommer få hem 4 biljetter till Legoland. Tror ni barnen kommer bli glada??!! De älskar ju Lego! Jag är överlycklig att jag vunnit något och att det även är något som jag kan överraska barnen med. Jag vill och försöker så mycket hela tiden och nu äntligen fick jag något, helt gratis, att ge dom. Underbart!


torsdag 21 juni 2012

Nu går det bra!

Nu var det ett tag sedan sist. Men jag har haft lite att göra den sista tiden, allt från träning, aktiviteter med barnen och att ordna så jag får mig något jobb.

Först vill jag nämna att jag ännu inte vägt mig, trots att det gått lite drygt 2,5 vecka. Jag vet inte varför jag inte väger mig. Oftast kommer jag ihåg att jag ska väga mig men något i mig vill ännu inte. Hmm. Kanske lite ångest från helgen? Drack några öl i fredags, åt 1/4 dels pizza på lördagen, grillat senare på kvällen samt ännu lite mer alkohol. Klart att kroppen tar åt sig. Inte så mycket kan jag väl tro men jag är väl ändå lite skraj för det antar jag. Men jag har fortsatt i att gå mina promenader och leva livet lite lättare. Jag mår bra av det samtidigt som det kan bli en aning påfrestande då man så gärna skulle vilja äta en saftig burgare, en smarrigt god pastarätt eller liknande. Men jag försöker stå på mig och jag lyckas ändå rätt bra :)

Var på arbetsintervju igår/tisdag och jag hoppas att det snart ska leda till jobb. Kastade iväg en ytterligare ansökan idag/onsdag och senare fick jag veta att jag ska på en intervju imorgon kl 13. Just nu lever jag gott och jag hoppas på att detta jobb ska bli mitt! Får jag detta jobb blir jag (förmodligen) tillsvidareanställd och jag behöver inte springa runt på en hel massa ströjobb. Att få fast jobb är helt klart något jag strävar efter! Gud så skönt det hade varit att äntligen få sig en riktig inkomst, kunna spara, kunna unna mig själv, barnen och Patrik något. Det hade varit guld värt!! Men vem tycker inte det egentligen? Klart att alla vill ha sig ett jobb, något att kunna göra varje dag, en lön att se framemot varje månad. Ja, vem vill inte det?
Det kan hända att någon annan får jobbet jag sökte men jag hoppas innerligt att den personen är jag. Men vilken tur jag då måste ha. Även om jag sökt på många jobb så ligger jag väl kanske inte ens i närheten till så många andra. Men jag hoppas hoppas hoppas!!

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen :)

Sov gott!

fredag 15 juni 2012

Till er

En bekant till mig hade läst min blogg för någon dag sedan och blev orolig över att jag inte åt något. Kan förstå att hon trodde att jag inte lever på något alls då jag i ett inlägg endast nämnde kaffe. Det var inte min mening att gör henne eller någon annan orolig och jag vill bara meddela att jag givetvis får i mig dagliga mängder av sådant som kroppen behöver. Jag går på diet nu och använder mig utav en metod som har funkat bra för mig tidigare. Jag trivs med den dieten och jag mår ju inte dåligt av det. Inte heller min kropp.
Jag ville bara ta tillfället i akt och förklara så det inte är någon fler där ute som går omkring och är orolig :)

onsdag 13 juni 2012

Det går bra

Det blev ingen vägning igår och heller inte idag :/ jag glömmer av mig när jag är nyvaken och yr i mössan. Promenad blev det imorse i alla fall. Skööönt! Längtar tills Patrik kan börja promenera med mig igen. Blir lätt ensamt att gå själv. Läkaren som "opererade" hans ögon i Lördags sa att han skulle hålla sig från träning och ansträngning under en veckas tid. Men efter Lördag, då kan han :) he he.

måndag 11 juni 2012

Vecka 1

Det har gått förvånansvärt bra med min diet som jag nu kör. I fredags, när det var skolavslutning, tyckte David att vi kunde åka och äta lunch ute med barnen. Sagt och gjort, det blev Max. Barnen, Patrik och David åt med god aptit och jag satt med en kaffe. Det gick bra och jag kände inte samma sug som jag förmodligen skulle känt om det var allra första dagen på min diet. På lördagen, när Patrik skulle operera ögonen, åt han och svägerskan på Big Boy i Luleå. Ännu en gång satt jag med en kaffe. Gick lika bra det. Däremot har det inte blivit morgonpromenader varje morgon, detta pga vädret. Det har regnat och regnat. Men 3 av 6 morgnar har det blivit av. Nu ska de dessutom bli bättre enligt SMHI och jag hoppas verkligen det!
Imorgon är det vägning igen efter 1 veckas diet. Vecka 2 kommer förmodligen se bättre ut :) det hoppas jag i varje fall. Nu ska jag fortsätta med dagens måsten.

onsdag 6 juni 2012

Regn och rusk

Suckar djupt.
När jag vaknade imorse insåg jag att det regnade ute vilket gjorde att jag inte kom mig ut på någon morgonpromenad. Visst hade jag kunnat ta ett paraply i min hand och trotsa vädergudarna men jag vill kunna gå med mina armar fritt. Jag får försöka tänka att det var 1 ynka morgon och att det säkert kommer fler sådana. Sånt får man helt enkelt ta. Men det hindrar inte mig från att gå senare under dagen :)

tisdag 5 juni 2012

Pust!

Känns som om jag hela dagen haft bollar i luften. Det är visserligen bara bra för då hinner man inte riktigt känna efter hur tungt det kan bli. Men istället kommer det ifatt en när man lutar sig tillbaka.
Har hunnit med att promenera 1 timme imorse, träna hemma, sola 18 minuter på Sun Tan, städa en hel del ( vilket inkluderar dammtorkning och svåråtkomliga ställen ) samt tvätta. Det roliga i det hela är att jag själv inte hunnit med att vaska mig :/ känner mig smutsig! Men strax kan jag i lugn och ro duscha av mig. Funderar starkt på om jag kanske skulle ta på mig en ansiktsmask och lägga gurka på ögonlocken, bara för att :) men jag vet ännu inte om jag orkar med sådant pyssel ikväll. Jag är slut som artist och imorgon är det upp och ut igen på en timmes promenad :)

Nu kör vi... På riktigt!

Vaknade 06.58 och masade mig upp utan att ens tänka tanken att ligga och dra mig. Nu ska jag köra och nu är det allvar!
Vägde in mig och gjorde mig redo för en morgonpromenad.
5,8 km senare kommer jag hem, gör några övningar i ca 15 min, får i mig frukost och sedan en kopp kaffe. Jag är verkligen peppad nu och jag ska pressa mig själv nu hårt i 1 månads tid. Det känns riktigt skönt och jag är grymt motiverad. Jag vet att jag kan om jag bara vill. Jag har gjort det förr och jag kan göra det igen!

måndag 4 juni 2012

Några ord

Det sägs att det regnade
den dagen du föddes,men
det är fel. Det var Guds
tårar som rann när han blev
av med himlens
vackraste ängel....


You'll always be a part of me
You'll always be my friend
You'll always be the only one
I love you until the end


Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske



söndag 3 juni 2012

Helgen

Helgen har varit riktigt bra även om mitt sundare liv inte börjar förrän imorgon.

I fredags tog svärmor med mig till Luleå. Riktigt trevligt var det! Kändes skönt att få lite egentid med henne. Bara hon och jag.
Vi gick runt och kikade i affärer och tog en fika. Fick två linnen av henne som jag redan innan hade tänkt köpa. Men hon ville ge mig dom :) jätte gulligt av henne! Hittade två t-shirts till Patrik också som hon köpte och även ett par skor till Yuna. Tror ni Yuna kommer bli något glad?! Japp! Det tror jag. :)
Riktigt bra dag var det!
Senare på kvällen kom Sandra förbi, vi surrade och tittade på tv. Hon sov även över här. Kändes skönt att inte behöva vara själv.
Igår/lördag, var jag ut till Heden för att städa ur och tvätta Patriks bil. Efter mycket regn och rusk fick vi bilen ren. Skönt! Svägerskan lyckades övertala mig att följa med ut till Åkerholmen, surra, dricka lite alkohol, basta och spela spel. Det var riktigt trevligt! Hade varit ännu bättre om min älskling var med mig också. Kanske någon annan gång :) Viveka kom och hämtade mig på natten, runt 02 tiden och skjutsade hem mig. Skönt att få vakna upp i sin egen säng :)
Har varit seg idag men delvis pga en envis förkylning. Hoppas den ger sig snart. Nya tag imorgon!

fredag 1 juni 2012

Wtf???!!!!

Vad är nu detta? Regn regn regn och åter regn! Inte nog med det, har även haglat! Tydligen så lyssnar ingen vädergud på mig nu. Jag är ytterst besviken!!
Skärpning nu!

torsdag 31 maj 2012

Återuppta

Min träning har helt legat på hyllan sen vi kom från Rhodos. Känns inte alls bra!! Nu ska jag köra ny taktik som påbörjas på lördagsmorgon! Jag ska alltså börja promenera direkt på morgonen istället. Med tanke på att jag är själv imorgonbitti med två barn krockar det med min nystart, därav får lördag bli Dag 1. Ska även passa på att försöka sola lite under veckan som kommer och om det inte blir tillräckligt bra väder får jag väl gå till ett solarium. Känner mig blek nu när man inte ser solen. Gråa, trista dagar. Sådant gillar vi inte! Vill att sommaren ska komma på riktigt nu!

Jag längtar dessutom till lördag då jag får börja röra på mig igen, känna hur kroppen får arbeta, svetten rinna och hur pigg och fräsch man sedan känner sig efter ett härligt pass och promenad! Underbart!
Det optimala nu hade varit att sluta röka för att sedan jobba på konditionen. Skulle vara härligt att jogga en runda, stanna upp på lämpligt ställe, göra några övningar och sedan avsluta med att jogga hemåt. Låter hur skönt som helst! Men jag börjar med att ta upp träningen igen och när jag sedan känner mig redo på riktigt, slutar jag röka. Vi får se när den viljan kommer.
Nu ska jag plocka undan lite här i brist på annat och sedan göra barnen redo för sängarna.

tisdag 22 maj 2012

Värk

Jag vet inte vad som är fel men har haft "molande" värk i ryggslutet nu var och varannan dag i några dagars tid. Det är inte vanligt ryggont som jag annars alltid har... Suck!

Imorgon kommer lovely hem!!! Wiii! Som jag saknat han! Som jag alltid saknar han! Tanken gör att smärtan lindras en aning :)

söndag 20 maj 2012

Tidig kväll för Miss!

Dagen har känts på tok för lång... Har inte gjort så mycket mer än små plockat lite då och då. Fick kameran såld idag! Jippi! Men saknar den redan ändå :( när jag väl börjar få in lite pengar kan jag spara ihop till en ny.
Imorgon blir det att gå in till stan för att uträtta ärenden. Känns lite tungt men det måste ju göras. Blir en sväng till min kära mor sen.

Nu viker jag in för ikväll!

Idag/igår/lördag

Trots att dagen kändes seg så tog jag mig igenom den :)
Jag har hunnit städa det mesta som fanns att städa, bädda rent, köpt godis till Yuna, sökt jobb, surrat med svägerskan och sedan lutat mig tillbaka och surfat runt på nätet. Det blev inget vinglas för mig ikväll. Väntar nog tills älsklingen kommer hem på onsdag istället. Trevligare med sällskap :)
Imorgon/idag/söndag så ska jag troligtvis få kameran såld. Jag hann ju aldrig under veckan vi var i Rhodos. Men det fanns nog en mening med det också :)

Skulle behöva rensa bland mina linnen som jag har. Finns en del som är trasiga och även förstora som jag skulle behöva kasta. Kanske går igenom den högen imorgon. H&M har en del billiga och bra linnen som jag skulle kunna tänka mig. Linnen behöver man jämt ha. I alla fall jag :) har alltid ett linne på mig under en t-shirt, tröja eller endast linne. De kan man inte få för många av helt enkelt.
Får fundera lite på det och eventuellt fixa på måndag.

Hittade en resa ikväll förresten för hela familjen för 14 dagar med all inclusive till nästa år... Hoppas jag nu bara får mig ett jobb så man kan börja spara. Vill vill vill!!!

Nu ska jag stånga kudden :)
God natt!

lördag 19 maj 2012

Måsten

Vilken seg dag det här var! Jag är uttråkad upp till öronen... Kanske skulle det då passa bra med att städa? Men solen skiner ju :( imorgon blir man ensam då barnen åker till sin farmor. Men just nu kan jag faktiskt behöva lite egentid. Känns dumt att ens tänka så men jag har mycket att ta itu med efter Rhodos resan. Man kom hem till en hel del måsten. Sådana saker måste också göras.
I övrigt är allt bra. Måste komma igång med att äta nyttigt igen nu. Man åt det som bjöds på i Rhodos, även drickat. Med tanke på att vi varje dag promenerade runt i timmar så anser jag att vi rört på oss mycket bra :) nytta med nöje kallar jag det :)

Nu ska jag ta tag i dagens städning för att senare ikväll avnjuta ett glas rött.

torsdag 17 maj 2012

Torsdag...

Jag önskar att jag fortfarande kunde få infinna mig i Rhodos, känna värmen, sola och bara få vara. Men denna gång så får gärna barnen också vara med. Tänk om man kunde få åka iväg när man än ville. Bara få dra iväg. Oj vad jag hade njutit!! Som det känns nu, sen vi kom hem igen, har allt bara känts grått och trist. Vädret gör inte det hela bättre heller... Det är mycket som pågår i huvudet på miss. Vad kan jag mer göra än att ta dagarna som de kommer.? Det blir nog bra i slutändan ändå. Allt löser sig alltid på ett eller annat sätt.
Blir att söka jobb som en dåre i varje fall. Jag vill kunna åka bort snart igen och gärna tillsammans med barnen och denna gång 2 veckor! Det blir att spara spara spara! Hellre det än att slösa kronorna här...

lördag 12 maj 2012

Heldag med bil

Idag har det varit mulet här i Rhodos. Kändes rätt okej ändå då vi hyrde bil för att kunna åka runt dit vi ville. Vi har nu färdats runt hela Rhodos ö. Känns bra! Var till Lindos och besökte Akropilos, var ner till Prasonisi och såg den underbara sandstranden som - vid lågvatten - sträcker sig ända ut till en ö. Därefter åkte vi efter västkusten upp till Monolithos och besökte ett slott. Allt som man såg efter vägen var en fröjd för ögat. Att hyra bil och VERKLIGEN använda sig av den tiden var något vi båda uppskattade under vår sista dag här. Var upp till Filermos och tittade på det stora korstet de har där. Oslagbart! Trodde inte att vi skulle hinna med det men Patrik trilskades rätt mycket när vi väl hade hittat VAR det låg. Han är ju för söt han! Älskar hans små sätt att visa sin kärlek :)
Nu ska vi avnjuta en mycket sen middag och sedan gå till hotellet för att musa ner oss. Snart hem till Sverige igen... Saknar mina små änglar jag har där.

fredag 11 maj 2012

Me like!!

Hittade en undangömd pärla idag där de sålda billiga kläder :) fanns mycket som jag hade kunnat tänka mig köpa där. Blev ett linne, två byxor och en kjol :) skorna hittade Patrik åt mig i en sportbutik och de var heller inte dyra. T-shirten på bilden är Patriks. Läcker tyckte jag :)

Torsdag

Blev inte att åka över något till Turkiet, Marmaris idag. Det var på tok för dyrt ansåg vi. Det kommer fler tåg till sådana resor i framtiden. Lättare blir det för oss också när jag har jobb :)
Vi har strosat omkring i Rhodos stad då istället och ringlat in oss på trånga härliga gator. Det bästa är nog att upptäcka på egen hand. Vi kommer troligtvis hyra bil på lördagen 12/5 och åka till de platser som det tipsas om och även upptäcka lite själva. Imorgon blir det nog att sola en del och mest bara njuta av dagen. Det sägs att en stor marknad kommer äga rum i Rhodos stad så vi får väl åka in igen och gå runt där då. Har inte hittat mig något speciellt ännu. Har däremot hittat åt barnen :) i varje butik man passerar hittar man alltid något sött som man hade velat köpa. Har självklart hittat en hel del jag afr kunnat tänka mig köpa men blir som vanligt för snål då det kommer till krita. Vet inte om det kanske är en god egenskap :) kanske hittar något på marknaden imorgon. Måste ju hitta något att köpa till övriga familjemedlemmarna också. Alltid kul att få ge :)
Nu ska vi snart gå och äta något.

Ha det bra!

torsdag 10 maj 2012

En dag till i Rhodos

Blev inte att åka över något till Turkiet, Marmaris idag. Båten går imorgon och det kostade på tok för mycket pengar :/ attans! Fick för mig någonstans att det skulle vara hyfsat pris att åka dit men icke. Vi har strosat omkring inne i Rhodos stad istället och bara njutit av det fina vädret. Man hittar alltid nya vägar som är så himla charmiga och mysiga. Allt är så vackert och man vill så gärna kunna bevara allt och hur det kändes att gå längs vägarna... Tur man har kamera i alla fall. :)

onsdag 9 maj 2012

Lite bilder

Orkar inte skriva något om bilderna tyvärr. Skönt har vi i alla fall :)

Life taste gooood!

Oj så härligt det är att vara i Rhodos! Hur underbart som helst! Fint väder har vi haft ända sedan vår ankomst. Inte ett enda moln på himlen och bara strålande sol! Vi har varit in till Rhodos stad, gamla delen av Rhodos stad, som är omringad av en mur och även i faliraki. Har dessutom gått omkring på kvällarna här i kallithea och sett oss om. Var till faliraki idag ( onsdag 9/5 ) och var till stranden för att sola. Gick omkring lite i staden och kikade. Patrik hittade en snygg klocka som han köpt, sedan gick vi tillbaka till stranden. Därefter skulle vi ta bussen hem till hotellet och vi letade efter ett hållplats. En buss hade nyligen gått från faliraki som skulle in till Rhodos stad så vi tänkte att vi kunde fördriva tiden med att promenera en bit. Det kändes som om vi gick lite fel då jag såg att tivolit låg lite längre bort än tidigare och att även ett par vattenrutschbanor låg på helt fel sida om oss. Vi hade ju gått fel. Tur att jag alls tänkte på det annars kanske vi tappat bort oss helt. Skönt men varmt var det i alla fall att gå. Vi fick ju våran dagliga motion i varje fall :)
Imorgon ( torsdag 10/5 ) hade vi tänkt att ta båten över till Turkiet och Marmaris för att shoppa lite och på fredag blir det väl att hyra bil för att se sig om lite mer. Bland annat hade vi tänkt åka ner till Lindos. Det sägs vara en fin och romantisk plats att åka till. Patrik vill promt åka till Water Park så det får vi lov att hinna med oxå. Han måste ju få leka av sig han oxå ;)
Efter ännu en lång dag i solen tar vi och lutar oss tillbaka med en kall öl och lite mat. Skönt!

Eftersom jag inte har något internet får jag passa på att skriva några rader då vi är på hotellrummet för att sedan posta inlägget när man kommer åt gratis WiFi.

Ha det bra! :)

söndag 6 maj 2012

Wiiiiii!!

Kände mig lite smått barnslig imorse när jag vaknade, funderade på om det var sant att jag ska åka till Rhodos. Jag ska till en annan del av vår värld. Jag ska långt från Sveriges gränser... Känner mig som ett litet barn på julaftonsmorgon.
Vå åker hemifrån vid 13.30 tiden, då skjutsar svägerskan oss till Kallax. Minns inte riktigt när vårt plan går men det var vid 16 tiden någon gång... Nu börjar fjärilarna i magen... Jag hoppas att det blir riktigt bra! Jag kommer inte sakna den snö som idag faller. Absolut inte! Snart ska vi sola solarium en sista sväng sen packa det sista.
Rhodos... Längtar!!

lördag 5 maj 2012

Blandat

Har lite dåligt samvete för att jag brutit mot GI reglerna en aning. Jag har fikat lite av det som vi bjöd på under min födelsedag, 3e maj och igår. MEN jag har också motionerat... Dock inte igår. Jag räknar även med att vi kommer dricka någon drink nu när vi är på Rhodos och redan där bryter jag då mitt GI mönster. Har pratat med Patrik om att vi kanske ändå kan försöka gå promenader när vi är där och det tyckte han var en bra id'e. Så mina Easy Tone får följa med oss :)
Förresten, fick nya igår. Har haft problem med min högra sko. Det har tryckt på min fot och varit obehagligt. Så vi gick in på Intersport igår för att reklamera dom. Det gick bra och jag fick mig nya skor. :) Yey!!

På dagens schema står barnkalas högst upp på listan. Felicia fyller 5 år. Kalaset börjar 12-14.30. Kommer inte kunna stanna längre än så då vi har en del att ordna innan vi åker imorgon.
Blir att städa det sista sen så man inte möts av ett bombnedslag när vi återvänt. Promenad, sola, packa sen. Snart är det dax. Imorgon åker vi.... Äntligen!!!!

fredag 4 maj 2012

Fredag

Tycker att dagarna sprungit iväg fort nu och snart är söndagen här och vi åker till Rhodos! Yey!
Som det verkar, har jag lyckats få tag i allt jag behöver inför resan. Detta med hjälp av födelsedagspresenterna som jag fått :)
Igår fick jag även pengar, 1 par leggings och ett presentkort på H&M. Funderar på om man kanske skulle ta sig till stan då senare idag och se om de kanske har något som faller mig i smaken :) H&M har alltid något som man vill ha. Jag är sjukt nöjd över min födelsedag och jag vill tacka er alla som gratulerat och uppvaktat mig på min dag.

Igår var jag och Patrik till Sun Tan för att sola upp en grund inför vår resa. Härligt var det! När jag låg där och kände värmen mot min bara hud, låg jag och tänkte på Rhodos och hur vi ligger där på stranden och njuter för fulla muggar. Soltiden var över på ett nafs. Ska försöka ta oss till solariet idag och även imorgon. Det märktes att man inte var van solens strålar och jag kanske bränner mig illa kvickt om jag inte låter huden vänja sig. Promenad ska det också bli!

Nä nu ska jag fortsätta vakna till liv med mer kaffe.

Ha en bra dag!

torsdag 3 maj 2012

26 år och ännu ung

Igår fyllde jag år. Hela 26 till och med. Åren flyger snabbt förbi kan jag lugnt påstå.
Hade en mycket bra dag.
Jag har inte förväntat mig att få något av någon utan jag är mest bara glad att folk ändå vill uppvakta mig.
Av Patrik fick jag ändå ett årskort mobilsurf och gratis sms i ett helt år. Gullet som tänker på mig :) Det var något som jag kommer ha mycket användning av. Fick blommor av mamma, pengar av Sandra och After Sun butter + lip gloss av Ann, Thomas och Felicia. Tidigare har jag även fått pengar av svärmor så jag kunde köpa mig kläder till utlandsresan. De pengarna var välbehövt också. Fick även pengar av mormor, morfar och Aldor. Men de använde jag igår när vi var till storheden. Köpte mig då ett par kortbyxor och ett linne på H&M.
Idag blir det lite mer fika hemma hos oss och då kommer Viveka, Anna, Tommy, Malin, Mats, Olivia och Lucas. Jag ska försöka hålla mig från alla godsaker då när jag igår smakade på några kakor och en bit av tårtan. Kunde heller inte gå på någon promenad igår efter det att gästerna åkt då vi inte hade någon barnvakt. Får se om det blir en sväng idag/ikväll då.
Ska försöka få mon kamera såld nu innan vi åker så jag kanske har pengar att spendera på vår semester. Det vore inte helt fel.
Längtar så innerligt nu!!
Snart får man ligga vid poolen och med en bok och paraplydrink i handen, ha min älskade vid min sida och bara njuta. Jag hoppas att det blir så bra som jag ser det i mitt huvud :)

lördag 28 april 2012

Mår bra!!

Har varit mycket duktig vad gäller motionen. Jag har gått i princip varje dag, utom igår då jag i sådana fall blev tvungen till att gå själv på kvällen och det gillar jag inte då jag tycker det är otäckt att gå själv på en helgkväll :/ man vet aldrig vad som kan hända. Därför skippade jag det. Men annars har jag varit mycket duktig :) och jag äter bättre också. Älsklingen och jag har gjort smoothies och en GI yoghurtglass som var mycket god!! Mums!! Nu måste man bara också försöka komma sig till ett solarium för att bygga upp lite av den kommande solbrännan ;)
Snart åker vi!!!

fredag 27 april 2012

Soon baby


Nu är det inte länge kvar tills vi åker till Rhodos. Jag längtar som tusan!!
Blir att hämta ut mitt pass här i dagarna och även fixa det sista inför resan.

Motion och mat har gått bra under veckan. Motionen har väl ändå varit bäst då mina måltider har varit rätt ensidiga. Jag och laga mat, vi går inte riktigt ihop. Man saknar riset, potatisen och pastan väldigt mycket. Men det ska väl lägga sig snart. Hoppas jag. Igår åt jag två rutor 70% ig choklad med mint. Mmmm, gud så gott det var! Något som jag verkligen saknar är just chokladen.

På onsdag blir jag 26 år... gammal börjar man bli :/
Så känns det i varje fall.

Hade inte så mycket mer än så att skriva...

Ha det bra!

onsdag 25 april 2012

Blä och blööö

Känslorna går i vågor... Upp och ned hela tiden. Idag har det varit en sådan där dag då jag tänt till för minsta lilla och blivit sur och irriterad, sedan övergår det till att jag bara börjar gråta. Jag är full av hormoner nu...
PMS?
Gah!!!
Nä, detta var ingen bra dag.

tisdag 24 april 2012

Snabb uppdatering

Söndagen blev mysig då Jonathan var här. Vi spelade bingo lotto och hade allmänt mysigt. Hade tidigare varit på Coop med svägerskan för att handla lite att äta, samt godis till Jonathan och en blekning och hårfärg till mig.
Jag vill lova att godiset såg smarrigt ut, men jag kunde hålla fingrarna i styr. Duktiga jag ;)
Blekte håret innan Jonathan hann komma och när han hade lagt sig för kvällen tog jag och satte i färgen. Helt ärligt så blev jag inte nöjd. Trodde det skulle bli åtminstone lite mörkare än vad det blev. Nåja, jag får väl fixa till det sen.
Nu är det ju bara så att jag fått lite stryk av blekningen. Fick små "sår" i nacken och mitt på huvudet. Inget som syns om man inte är in i hårbotten och kikar. Men jag känner rugorna och det är svårt att låta bli att klösa. Men jag försöker och jag gör det bra. Kanske får vänta med färgen ett tag tills rugorna försvunnit.

Idag/måndag har jag städat, tränat lite och även varit på promenad med Ann. Jag är dålig på att uppdatera er om träningen, GI metoden och det men jag sköter mig :) bättre än förväntat i alla fall. Då tänker jag på GI. Det är inte lätt att skippa pasta, potatis, ris och allt vad det är. Men det funkar. Jag är inte helt strikt. Köpte några nudlar som innehöll ytterst lite kolhydrater så tillät jag mig. Försöker gå varje dag och därefter tar jag mig alltid ett träningspass på 20 min. Bra bra!

Nu är det sängen som kallar, jag är sjukt trött!

söndag 22 april 2012

Shopping

Var till Luleå igår med svägerskan och shoppade loss lite. Fick en tidig födelsedagspresent av svärmor, pengar till att kunna köpa mig något att ha under semestern på Rhodos. Tror ni jag blev lycklig??!! :)
Japp!
Hittade hur mycket som helst! Men som alltid så snålar jag så mycket jag alls kan. Hittade tunika, linnen, kjol och bikinitrosa. Jag är helt klart nöjd med mina köp. Oerhört tacksam är jag också för de pengar jag fick.
Det var en riktigt bra dag med andra ord.
Blev ingen promenad igår då vi kom hem så sent och Anna gärna ville se en film. Men jag får räkna shoppingturen som en motion. :) nytta med nöje.
Idag ska jag ta mig samma runda som sist och som blev 6,2 km. Det är en lagom runda enligt mig. Det finns några få saker jag måste fixa innan semestern nu. Inga märkvärdiga saker alls men det är att hitta ett par kortbyxor och att även fixa håret. Funderar på att ljusa upp det en aning. Blir väl att avfärga det och lägga in en ljusare brun färg. Just nu går mitt hår i nyansen rödbrunt. Kan bara tänka mig hur det skulle se ut efter att ha blekts i solen... Usch vilken syn. Nä, fixa det måste jag!

Ikväll kommer Jonathan hit och vi ska spela Bingo lotto. Det har jag lovat honom. Det ska bli kul med lite egentid med sonen :)

Nä nu ska jag klä mig för en promenad. Ha en bra dag/kväll!

måndag 16 april 2012

GI dag 1

Jag kunde ha börjat dagen bättre än jag gjorde i alla fall. Det är inte lätt att planera in fem måltider/dag när man inte är van vid att fler än 2-3 stycken/dag. Jag har aldrig varit en frukost människa, bara den delen är svår att få in. Sen att man även ska få med mellanmål och kvällsfika... Det är inte det lättaste. Men GI mål har det ändå blivit. Imorgon får jag göra ett nytt försök med de övriga måltiderna.
Fick mig en promenad ikväll igen då svärmor kunde se efter barnen. Jag och Patrik gick en promenad på ca 5,5 km. Svävar fortfarande fram på mina EasyTone :)
Att ta hand om min hud går också bra. Min nya lotion är mycket bättre än den gamla! Tummar upp. :)

Nu ikväll efter att ha sett Big Brother, ja då mår jag dåligt. Känner mig en aning illamående. :/ inte kul det. Hoppas att det ger med sig snart.

Glömde nästan bort att berätta... Har fixat mitt pass idag! Yey! Drömde inatt att vi skulle åka till Rhodos idag och att jag då inte fixat passet. Jobbigt läge. Nu är det lite mer än 3 veckor tills vi åker. Jag längtar som bara den!! Min första utlandsresa!! Tycker ärligt talat att jag förtjänat mig av den. Det är bara lite som fattas nu... Skulle behöva några linnen, en kjol, kortbyxa, bikini och kanske ett par bekväma sandaler. Jag vet inte vad man kan behöva med sig.. Men det jag nämnda är något som jag har ont om tyvärr. Jag vet inte hur jag kan lösa detta men det ordnar väl sig på ett eller annat sätt. Hoppas jag....

Nu ska jag mysa ner i sängen och hoppas på att illamåendet går över...

söndag 15 april 2012

Wihooo!!

Idag har jag gjort mina första runda med mina EasyTone. :) jag och Ann gick ca 5,5 km och det kändes som om vi gick en kortare sträcka än så. Jag älskar mina nya skor och jag ska försöka gå i dom varje dag. Även om det kan bli kortare promenader så är det bättre än inget :)
Har fått mig en ny lotion av Patrik också idag som jag ska använda flitigt varje dag. Jag har läst mycket om att man ska massera, knåda och "banka" på lår och rumpa för att få spänst i huden. Så det är vad jag kommer göra :))
Eftersom Thomas och Ann nu har påbörjat GI-metoden och vi har sett resultat så har vi beslutat oss för att föröka trenden :) nu blir det att googla efter bra recept och leva nyttigt :) fin fint detta! Funderar på om jag ska baka lite nyttigt GI bröd under veckan som Patrik är och jobbar... Det kan man alltid sysselsätta sig med.

Förresten... Jag har nästan glömt att svara på en kommentar som jag fått på ett tidigare inlägg. Här kommer svaret:

Jag är medveten om att rökning och motion inte går hand i hand. Mitt mål är att sluta röka så snart jag alls bara finner den inre viljan till det. Det är lättare sagt än gjort att bara bryta. Om man frågar mig. Jag hittar inget som är positivt med rökningen. Det finns INGET med rökning som är bra. Jag var oerhört dum som ens började och att man bara fortsatte. För att vara rökare har jag ändå hyfsat bra kondition. Jag har inte alls så mycket flås som de flesta andra rökare har. Kan bero på att jag håller igång så mycket som jag gör? Jag vet inte.
Jag är absolut inte arg eller irriterad över en sådan kommentar på bloggen. Tvärtom. Jag vet att man bara vill en väl och jag ska ta tag i den delen. Men viljan till att sluta måste komma av sig självt. Men tro mig, jag vill sluta röka, så det handlar inte om att jag inte vill. Men viljan är inte tillräckligt stor ännu. Snart så... :)

Tack och hej!